|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Konec dojenja
22.11.2004 17:52:29   
Teja N
Smrk smrk, midva s Timotejem sva se nehala dojiti. :(

Zadnjič sva se točno na dan, ko je bil star 13 mesecev, 19.11.
Imam ful mešane občutke, po eni strani mi je kar malo žal in ko me tako nežno gleda, bi ga tako rada še malo stisnila k sebi.....:love:
Po drugi strani pa, moja želja je bila, da ga dojim do enega leta in vesela sem, da sem ta cilj dosegla.

Najino odstavljanje je šlo takole - pred par meseci sva se dojila 4x na dan. Dvakrat podnevi, ko sem ga tako še uspavala, zvečer pred spanjem in enkrat ponoči ali zgodaj zjutraj.
Najprej sem ukinila eno dojenje podnevi, ko sva se začela uvajat v vrtec. Dojila sva se tako le enkrat sredi dneva. Potem je bilo na vrsti nočno dojenje in namesto tega sem mu dala vodo za pit, ki jo je itak
že pil večkrat ponoči.

Prejšnji teden pa sem imela prvič službo popoldan in ker sem hodila domov takrat, ko je Timotej že moral spat, je večerno uspavanje prevzel moj možek:love: in tako je še to dojenje odpadlo.

Pol sem pa začela opažat, da tudi podnevi Timotej nič več ne sitnari za dojenje, kot je to včasih počel. Sem ga morala prav položit v svoje naročje, da se je spomnil. Pa še potem ni veliko popil, se je kar hitro odklopil in se šel raje igrat.
Tako sva se še parkrat podojila samo vsak drugi dan in zdaj nič več.

Ni videti, da bi kaj pogrešal dojenje. Pride k meni in se rad stiska, a prsi nič več ne išče. Malo bom kar pogrešala to najino crkljanje, tako luštkan je bil zdaj, ko je znal pokazat, kaj hoče in mi je kar majico dvigoval...:)-

No, vsaj h ginekologinji grem zdaj lahko, da mi kake tabletke napiše, sem že malo sita tega "mirkanja" :)-:)-:)-

Do kdaj ste pa ve dojile svoje malčke oziroma do kdaj jih želite dojiti?

Imam par prijateljic, ki so kmalu nehale in pravijo, da si sploh ne predstavljajo tako dolgega dojenja in so me večkrat spraševale, če mi to ni nič nadležno...:)-
Mislim, halo? Kako naj bi bilo nadležno nekaj tako čudovitega?:love:

Lp,
Teja:)

Aja, pa še to: a si moram zdaj občasno kaj mleka izbrizgati? Mislim, čisto malo? Čutim, da so dojke bolj polne kot običajno.Ful se bojim kakega mastitisa.:(
Ali pa bo mleko samo presahnilo, glede na to, da sva se proti koncu tako na redko dojila...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Konec dojenja
22.11.2004 18:00:52   
Anonimen
Joj, midve z Leo se še vedno dojiva, stara je skoraj 13 mesecev. Pa je to res nekaj najlepšega na svetu. Jaz bi jo tudi že rada nehala dojit, ker se ponoči včasih zbuja tudi na pol ure in ne zaspi brez dojenja. Nočem jo pa pustit jokat!

Po mojem je bolje, da si malo izbrizgaš. Verjemi, mastitis ni nič prijeten.

Lp
Alja

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Konec dojenja
22.11.2004 18:16:15   
lan
Ojla!Jaz tudi pogrešam trenutke,ko sva se dojila.
Nehala sem ga dojiti,ko je dopolnil eno leto.Jaz sem si tudi zadala cilj,da se bova dojila do enega leta in nama je uspelo.
Z odvajanjem pa nisva imela problemov.Enostavno sem en dan nehala dojiti in tamauček je zelo dobro sprejel.Pri meni se je stanje tudi zelo hitro normaliziralo.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Konec dojenja
22.11.2004 18:26:26   
Erdbeere
Sama sem Tejo dojila do 15 meseca...pa mi ni bilo potem nič zal, da sva nehali....upam pa da bom tudi v drugo tolk časa...mleko je pa počasi kar presahnilo, čeprov sedaj po skoraj 15 mesecih, če si stisnem dojko še vedno mleko ven priteče...prav moj to je pa zdej za očija...

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Konec dojenja
22.11.2004 19:00:47   
KATY&TIMMY
ojla!moj pikec:love: je imel 13,15 mesecev in se še vedno skoraj polno dojiva:bravo: .to so najlepši trenutki v dnevu9nebesa.dam mu kadar mu paše,ma je tako smešen ko leze pod majico in dela mam-mam.:)-:)-
moja mama je dve leti dojila mojo sestro.:bravo:jaz pa bom dokler bo hotel:zmeden2: oz. vsaj do dveh let.:metulj:samo dobro delam tako njemu,kot meni (beri-kile padajo:)-:)-:)- )
lp,Katja:kuza::muca::pujs::sloncek:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Konec dojenja
22.11.2004 19:35:35   
lan
Meni se pa zdi,da mleko enostavno ni več tako hranilno po enem letu pa tudi smešno mi je videti že velikega malčka kako mamici leze pod majčko.
To je moje mnenje.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Konec dojenja
22.11.2004 19:47:09   
KATY&TIMMY
mojemu je očitno dovolj hranilno saj se zgodi da kakšen dan ne je drugega.moji sestri ki ima mimogrede 15 let,je tudi očitno bilo.kaj ti bereš kaj časopise in gledaš tv??:zmeden2: dojenje promovirajo vsepovsod.vsak dr. ti čestita.in pol da ni hranljivo??:zmeden2::zmeden2::)-:)-
in ni LEPŠEGA ko vidiš koliko sta si mati in otrok blizu!!!

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Konec dojenja
22.11.2004 20:12:27   
lan
Saj nisem mislila nič slabega.Pač moje mnenje je tako.Pa ne berem samo časopisov in gledam TV.
Zakaj pa misliš,da začnemo otročkom dajat pri 6.mesecih hrano?Če bi bilo naše mleko še vedno tako hranilno in zdravo,bi otročke samo dojili do nevem kdaj in veliko prišparali,a ne?
Jaz sem dojila eno leto in so bili to zame najlepši trenutki,ko je bil še bebica.Zdaj pa je že pravi fantek in mislim,da me ne potrebuje več na ta način.Lahko mu nudim marsikaj drugega.
Aja,če ne dojiš pa si nisi blizu z otročkom?

Sicer se pa vsaka mamica odloči po svoje in jaz jo ne obsojam.Samo zdi se mi,da se dostikrat mamice ne morejo odvaditi in ne malčki.
Pa,pa:zmeden2:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Konec dojenja
22.11.2004 20:44:53   
Anonimen
To je treba mojega pikca vprašat če sem jaz ali on tisti ki se noče odvaditi.:zmeden2::)-

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Konec dojenja
22.11.2004 20:50:32   
tina.nika
Ne vem če tole ni napisala Katja:zmeden2:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Konec dojenja
22.11.2004 20:59:50   
KATY&TIMMY
:)-:)-:)-:)-:)-:ups::ups::ups::ups::ups:aaaaaaaaaa,že spet sem jo naredila:ups::ups::ups::ups::ups::ups:ne zgoraj ni neva ampak katja,še dobro da si me opozorila:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Konec dojenja
23.11.2004 8:30:30   
sonjakk
Kot sem že v enem forumu nekje omenila danes pediatri priporočajo dojenje do 3. leta (tako pravi naša pediatrinja), ne gre toliko za mleko kot hranilo, ampak bolj pomoč za otrokov imunski sistem. Moj sin je star 21 mesecev:duda:, se dojiva še zjutraj in zvečer, imava tak red, tako z veseljem se stisne k meni…Želela ga bi dojiti vsaj do 2. leta, vseeno pa mi bi bilo, če do 3. leta, jaz se prijetno počutim, on pa tudi. Sicer se sama soočam bolj s problemom, ker želim ponovno čim hitreje zanositi (8 mesecev že delava na tem, pa ne gre, kljub redni menstruaciji, dojenje lahko menda nekoliko zavira zanositev), namreč stara sem že 35 let, torej leta tečejo, pa tudi želela bi imeti otročka bolj skupaj po starosti. Držte pesti, da se čim prej posreči, pa potem lahko dojim vsaj še prvo polovico nosečnosti…
Skratka, ne razumem, kako more biti dojenje nekaterim mamam odveč…in se želijo čim prej znebiti dojenja….Marsikdo me čudno gleda, če rečem, da še dojim, kot bi z Marsa padla, no me čisto nič ne briga kaj si drugi mislijo o tem…
Kolikor sem prebrala o tem pravijo, da so dolgo dojeni otroci bolj odprti, družabni, samozavestni, samostojni (čeprav ljudje mislijo ravno nasprotno).

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Konec dojenja
23.11.2004 8:53:50   
lan
Jaz tudi ne razumem,da je mamicam odveč dojiti.To je res tak lep feeling.
Držim pesti,da se vama čimpreje posreči zanositi!:duda:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Konec dojenja
23.11.2004 9:59:08   
KATY&TIMMY
:bravo::bravo::bravo::bravo:sonjakk,to mi je všeč prebrat,jaz tudi upam da bom čim več dojila.:bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Dojenje
agnes

Do kdaj ste oziroma nameravate dojiti?

Do štirih mesecev starosti. (20%)

Do šestih mesecev starosti. (18%)

Do enega leta. (47%)

Do dveh let. (11%)

Do treh let. (2%)

Več kot tri leta. (2%)

Število vseh glasov: 600

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!