Teja N -> Konec dojenja (22.11.2004 17:52:29)
|
Smrk smrk, midva s Timotejem sva se nehala dojiti. :( Zadnjič sva se točno na dan, ko je bil star 13 mesecev, 19.11. Imam ful mešane občutke, po eni strani mi je kar malo žal in ko me tako nežno gleda, bi ga tako rada še malo stisnila k sebi.....:love: Po drugi strani pa, moja želja je bila, da ga dojim do enega leta in vesela sem, da sem ta cilj dosegla. Najino odstavljanje je šlo takole - pred par meseci sva se dojila 4x na dan. Dvakrat podnevi, ko sem ga tako še uspavala, zvečer pred spanjem in enkrat ponoči ali zgodaj zjutraj. Najprej sem ukinila eno dojenje podnevi, ko sva se začela uvajat v vrtec. Dojila sva se tako le enkrat sredi dneva. Potem je bilo na vrsti nočno dojenje in namesto tega sem mu dala vodo za pit, ki jo je itak že pil večkrat ponoči. Prejšnji teden pa sem imela prvič službo popoldan in ker sem hodila domov takrat, ko je Timotej že moral spat, je večerno uspavanje prevzel moj možek:love: in tako je še to dojenje odpadlo. Pol sem pa začela opažat, da tudi podnevi Timotej nič več ne sitnari za dojenje, kot je to včasih počel. Sem ga morala prav položit v svoje naročje, da se je spomnil. Pa še potem ni veliko popil, se je kar hitro odklopil in se šel raje igrat. Tako sva se še parkrat podojila samo vsak drugi dan in zdaj nič več. Ni videti, da bi kaj pogrešal dojenje. Pride k meni in se rad stiska, a prsi nič več ne išče. Malo bom kar pogrešala to najino crkljanje, tako luštkan je bil zdaj, ko je znal pokazat, kaj hoče in mi je kar majico dvigoval...:)- No, vsaj h ginekologinji grem zdaj lahko, da mi kake tabletke napiše, sem že malo sita tega "mirkanja" :)-:)-:)- Do kdaj ste pa ve dojile svoje malčke oziroma do kdaj jih želite dojiti? Imam par prijateljic, ki so kmalu nehale in pravijo, da si sploh ne predstavljajo tako dolgega dojenja in so me večkrat spraševale, če mi to ni nič nadležno...:)- Mislim, halo? Kako naj bi bilo nadležno nekaj tako čudovitega?:love: Lp, Teja:) Aja, pa še to: a si moram zdaj občasno kaj mleka izbrizgati? Mislim, čisto malo? Čutim, da so dojke bolj polne kot običajno.Ful se bojim kakega mastitisa.:( Ali pa bo mleko samo presahnilo, glede na to, da sva se proti koncu tako na redko dojila...
|
|
|
|