|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolikorat naredijo UZ
1.10.2009 7:38:55   
lenca1
Zanima me po novem koliko UZ ti pripada v nosečnosti (seveda, če ni posebnosti). V 1.user posted image  sem imela 1. UZ vaginalni v 8t, potem sem šla v 12t samoplačniško na nuhalno, morfologija nekje v 22t, naslednji UZ v 7.mesecu in na koncu mislim, da mi je naredila še 1x v 37t.

Ravno včeraj sem imela morfologijo, sedaj me pa zanima ali mi sploh še pripada kakšen UZ do konca nosečnosti (ene pravijo, da ti pripadajo 3 UZ, spet drugi, da samo 2)? Kako je sedaj s tem in ali se 1. vaginalni UZ že šteje, ker če sta po novem samo 2 - imaš potem v celi nosečnosti samo še 1x UZuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolikorat naredijo UZ
1.10.2009 7:57:44   
Mija79
Po mojih informacijah naj bi ti, ce nosecnost poteka brez posebnosti pripadala samo dva ultrazvoka,to je misljeno vkljucno z vaginalnim uz.Sama sem imela sicer tri in samoplacniskega.

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2009 7:59:29   
valentinčica30
Čisto odvisno od poteka nosečnosti. Pri nas ti pripadata 2 , če je nosečnost normalna brez zapletov, v nasprotnem primeru, tako kot pri meni, pa mi ga naredi vsakič in to brezplačno.

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2009 8:15:07   
slovenka
Moja G mi jih je naredila več, precej veliko pravzaprav ... skoraj na vsakem pregledu - ali je to dobila plačano, pa ne bi vedla...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2009 8:27:24   
Anonimen
V obeh nosečnpstih sem imela UZ na vsakem pregledu ,pa ni bilo nobenih posebnosti
Odvisno je od G

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2009 11:14:17   
zmajči25
ZZZS, če je vse v redu, krije zgolj 2 UZ (prvega in morfologijo), je pa res, da se G različno odločajo glede tega. Meni naredi UZ takrat, ko kaj pojamram, da me boli, tišči oz. če je kaj sumljivega, drugače pa ne. Bom pa šla tudi na samoplačniški 3D UZ, sem bila tudi v prvi user posted image in je bilo super!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2009 13:11:37   
endrina
Koliko preiskav in pregledov ti v času nosečnosti pripada določajo Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja ZZZS. V času nosečnosti ti tako pripada do 10 pregledov in 2 UZ.
Moj G mi naredi UZ vsakič ko sem naročena, to je bilo do 30 tedna vsak mesec, zdaj me proti koncu nosečnosti naroča na 2-3 tedne. Pri tem mi je že 3x posnel cel UZ na CD (in to brezplačno!). Proti koncu pregleda mi vsakič naredi tudi še 3D UZ in če je lepa razločna slika, dobiš še kakšni 2 slikici na vsakem pregledu. Tako da kar se tega tiče je moj G res fajn.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2009 13:16:57   
nincrli
V zdr. domu Adolfa Drolca v Mb je pisalo v zgibanki, da ti pripadata 2, oni pa nardijo še enga ekstra, torej tri.
Jaz sem imela pri moji gin. vaginalnega, morfologijo pa enkrat, ko je bla neka mlada nova sestra pa ni utripa našla z uno mašinco so še uz nardili... Imela sem pa še pri kardiologu, ker je od mojega sestra imela šum na srcu, tak da so user posted image tam srček pogledli, pa ns. Uff že kar nekaj uz-jev.
Tak, da me čaka pri moji pomoje še en, upam.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2009 13:29:57   
Gwendolen
Jaz sem jih do zdaj imela skupaj z NS 5. Potrditvenega, potem enega na urgenci, ker sem krvavela, potem NS in pa dve morfologiji.

Drugače sta pa samo dva.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2009 13:48:21   
Mateja4
jaz sem imela 3 v celi nosečnosti, ki je potekala brez posebnosti

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
1.10.2009 14:03:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mateja4)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2009 14:10:01   
ajataja
vse je odvisno od G ,meni je naredila uz na vsakem  pregledu pa ni bilo nobenih posebnosti,je pa moja G koncesionarka in iz svojih izkušenj se tam bolj potrudijo kot pa v javnem zdravstvu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2009 16:09:02   
ellie
Očitno je res odvisno od G. Moj brez problema naredi UZ. Sem imela prvi UZ v 7. tednu, drugi v 9. tednu, da je še enkrat preveril za PDP. Potem sem na urgenci, ko sem šla zaradi neke čisto x zadeve, prosila še za UZ (je tista G brez problema naredila). Potem NS v 13. (samoplačniško). V 16. tednu sem ga prosila, če mi pogleda za spol (pa se ni videlouser posted image ), potem v 20. tednu še en UZ, ker me je nekaj špikalo tam spodaj. Morfologijo v 22. tednu. Jutri greva z mojim še na eno morfologijo (ker prvič ni mogel zraven) in 3D. In vem, da če ga bom prosila še za kakšen UZ, da bo brez problema naredil. Res pa da ima UZ kar v ordinaciji.

In G ni nič na slabšem, če ti naredi UZ...gre se samo za princip in obrabo UZ aparatauser posted image  in si mislim, da če drugače tako nič ne težim (trkam, da nimam nobenih problemov v user posted image )...pa ni vrag, da si ne bo vzel tiste 3min in mi naredil en UZ.

< Sporočilo je popravil ellie -- 1.10.2009 16:10:18 >

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2009 17:11:45   
somic
sigurno je odvisno od g in pa seveda od nosečnosti same. jaz imam do sedaj (sem v 24 t) 11 uz pregledov. ni ravno vse tako, kot bi moralo bit, samo vidim pa da tudi drugim nosečkam kar pogosto dela uz, res pa je, da sem že slišala, da za uz zahteva plačilo 3eur. ta g ki ga imam je namreč polovico na koncesijo in polovico preko zdravstva.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.10.2009 9:35:43   
Anonimen
Jaz sem zdaj v 13 tednu in sem imela ultrazvok že 4x. Je pa res, da sem od začetka nosečnosti do 9 tedna krvavela na približno vsake 4 dni.

(odgovor članu somic)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.10.2009 9:40:47   
ammam
Meni moj G naredi ob vsakem pregledu tudi ultrazvok. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.10.2009 9:44:42   
botrca
Pri vsakem pregledu pri G sem imela UZ.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.10.2009 10:41:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Pri vsakem pregledu pri G sem imela UZ.

Enako.

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?