Kolikorat naredijo UZ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lenca1 -> Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 7:38:55)

Zanima me po novem koliko UZ ti pripada v nosečnosti (seveda, če ni posebnosti). V 1.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem imela 1. UZ vaginalni v 8t, potem sem šla v 12t samoplačniško na nuhalno, morfologija nekje v 22t, naslednji UZ v 7.mesecu in na koncu mislim, da mi je naredila še 1x v 37t.

Ravno včeraj sem imela morfologijo, sedaj me pa zanima ali mi sploh še pripada kakšen UZ do konca nosečnosti (ene pravijo, da ti pripadajo 3 UZ, spet drugi, da samo 2)? Kako je sedaj s tem in ali se 1. vaginalni UZ že šteje, ker če sta po novem samo 2 - imaš potem v celi nosečnosti samo še 1x UZ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mija79 -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 7:57:44)

Po mojih informacijah naj bi ti, ce nosecnost poteka brez posebnosti pripadala samo dva ultrazvoka,to je misljeno vkljucno z vaginalnim uz.Sama sem imela sicer tri in samoplacniskega.

valentinčica30 -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 7:59:29)

Čisto odvisno od poteka nosečnosti. Pri nas ti pripadata 2 , če je nosečnost normalna brez zapletov, v nasprotnem primeru, tako kot pri meni, pa mi ga naredi vsakič in to brezplačno.

slovenka -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 8:15:07)

Moja G mi jih je naredila več, precej veliko pravzaprav ... skoraj na vsakem pregledu - ali je to dobila plačano, pa ne bi vedla...

Anonimen -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 8:27:24)

V obeh nosečnpstih sem imela UZ na vsakem pregledu ,pa ni bilo nobenih posebnosti
Odvisno je od G

zmajči25 -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 11:14:17)

ZZZS, če je vse v redu, krije zgolj 2 UZ (prvega in morfologijo), je pa res, da se G različno odločajo glede tega. Meni naredi UZ takrat, ko kaj pojamram, da me boli, tišči oz. če je kaj sumljivega, drugače pa ne. Bom pa šla tudi na samoplačniški 3D UZ, sem bila tudi v prvi [sm=nosecka.gif] in je bilo super!

endrina -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 13:11:37)

Koliko preiskav in pregledov ti v času nosečnosti pripada določajo Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja ZZZS. V času nosečnosti ti tako pripada do 10 pregledov in 2 UZ.
Moj G mi naredi UZ vsakič ko sem naročena, to je bilo do 30 tedna vsak mesec, zdaj me proti koncu nosečnosti naroča na 2-3 tedne. Pri tem mi je že 3x posnel cel UZ na CD (in to brezplačno!). Proti koncu pregleda mi vsakič naredi tudi še 3D UZ in če je lepa razločna slika, dobiš še kakšni 2 slikici na vsakem pregledu. Tako da kar se tega tiče je moj G res fajn.

nincrli -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 13:16:57)

V zdr. domu Adolfa Drolca v Mb je pisalo v zgibanki, da ti pripadata 2, oni pa nardijo še enga ekstra, torej tri.
Jaz sem imela pri moji gin. vaginalnega, morfologijo pa enkrat, ko je bla neka mlada nova sestra pa ni utripa našla z uno mašinco so še uz nardili... Imela sem pa še pri kardiologu, ker je od mojega sestra imela šum na srcu, tak da so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tam srček pogledli, pa ns. Uff že kar nekaj uz-jev.
Tak, da me čaka pri moji pomoje še en, upam.

Gwendolen -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 13:29:57)

Jaz sem jih do zdaj imela skupaj z NS 5. Potrditvenega, potem enega na urgenci, ker sem krvavela, potem NS in pa dve morfologiji.

Drugače sta pa samo dva.

Mateja4 -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 13:48:21)

jaz sem imela 3 v celi nosečnosti, ki je potekala brez posebnosti

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.10.2009 14:03:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ajataja -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 14:10:01)

vse je odvisno od G ,meni je naredila uz na vsakem  pregledu pa ni bilo nobenih posebnosti,je pa moja G koncesionarka in iz svojih izkušenj se tam bolj potrudijo kot pa v javnem zdravstvu.

ellie -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 16:09:02)

Očitno je res odvisno od G. Moj brez problema naredi UZ. Sem imela prvi UZ v 7. tednu, drugi v 9. tednu, da je še enkrat preveril za PDP. Potem sem na urgenci, ko sem šla zaradi neke čisto x zadeve, prosila še za UZ (je tista G brez problema naredila). Potem NS v 13. (samoplačniško). V 16. tednu sem ga prosila, če mi pogleda za spol (pa se ni videlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), potem v 20. tednu še en UZ, ker me je nekaj špikalo tam spodaj. Morfologijo v 22. tednu. Jutri greva z mojim še na eno morfologijo (ker prvič ni mogel zraven) in 3D. In vem, da če ga bom prosila še za kakšen UZ, da bo brez problema naredil. Res pa da ima UZ kar v ordinaciji.

In G ni nič na slabšem, če ti naredi UZ...gre se samo za princip in obrabo UZ aparata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  in si mislim, da če drugače tako nič ne težim (trkam, da nimam nobenih problemov v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] )...pa ni vrag, da si ne bo vzel tiste 3min in mi naredil en UZ.

somic -> RE: Kolikorat naredijo UZ (1.10.2009 17:11:45)

sigurno je odvisno od g in pa seveda od nosečnosti same. jaz imam do sedaj (sem v 24 t) 11 uz pregledov. ni ravno vse tako, kot bi moralo bit, samo vidim pa da tudi drugim nosečkam kar pogosto dela uz, res pa je, da sem že slišala, da za uz zahteva plačilo 3eur. ta g ki ga imam je namreč polovico na koncesijo in polovico preko zdravstva.

Anonimen -> RE: Kolikorat naredijo UZ (3.10.2009 9:35:43)

Jaz sem zdaj v 13 tednu in sem imela ultrazvok že 4x. Je pa res, da sem od začetka nosečnosti do 9 tedna krvavela na približno vsake 4 dni.

ammam -> RE: Kolikorat naredijo UZ (3.10.2009 9:40:47)

Meni moj G naredi ob vsakem pregledu tudi ultrazvok. 

botrca -> RE: Kolikorat naredijo UZ (3.10.2009 9:44:42)

Pri vsakem pregledu pri G sem imela UZ.

Anonimen -> RE: Kolikorat naredijo UZ (3.10.2009 10:41:37)

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Pri vsakem pregledu pri G sem imela UZ.

Enako.

Stran: [1]