karmy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: karmy dala pri blagajni 75 funtov edino meso nekak kupujem srednje vrednosti, saj je najbolj pocen meso čudnega okusa .... V kateri trgovini pa kupujes? Jst tud kupujem meso srednje vrednosti, ker pri tistem poceni nikoli ne ves kaj res jes...drugace pa spremljam akcije in kupujem na zalogo; ce imajo akcijo 2 za ceno 1, potem meso nakupim takrat in dam v skrinjo, enako zelenjavo, nekaj naredim za sprotna kosila, kar ostane predelam v kaksno omakico pa zamrznem, ali stenstam papriko in zamrznem in podobno. Ce lahko sveze porabim, pol super, ce pa kaj ostane pa pac gre v zmrzovalnik rajs kot pa da ali vrzem stran ali pa zaradi ene paprike potem drugic letim v stacuno in zraven zapravim se najmanj 10 funtov. Mleko in kruh kupujem sproti, ko zmanjka, vse ostalo enkrat na teden, s spiskom. Okvirno si naredim jedilnik za en teden in to potem kupim, pogledam tud kaj je ze nekaj casa v zmrzovalniku in tko skombiniram. Se mi zdi, da se obrestuje. Kupim pa tud sokove, cokolado, slane stvari...ne kupujem pa pripravljenih, zmrznjenih zadev (ala razne lazanje itd.). Ce se le da, kupujem vse v eni trgovini. Za eno osebo na teden zapravim cca. 20 funtov, plus se kaksne 5 funtov cez teden za mleko, kruh in kaksen sladoled. Torej, nekje 100 funtov za mesec (za hrano), ce sem pridna. Vcasih je seveda tud vec, kaj cem. Ma poskusili smo kupovati v Tesco-tu, pa je večino uredu, vendar meso je tako čudno, smo jo poskusili, meso se je namesto pražilo, kuhalo v lastni vodi in jaz tudi kupujem sveže meso, nič pripravljene hrane. Pol smo na koncu zašli v Sainsbury ki je ene 10 minut stran, pa smo poskusili kupit tiste basic modro znamko, - in je kar uredu, ko pražim, se lepo praži, dobra kvaliteta, lep okus. tako da se ne vračamo več v Tesco ampak smo zvesti prvženci Sainsburyja, ali pa Co-op ( je kvaliteta mesa tudi dobra) , ki ga imamo v vasi. ta ima tudi včasih akcije, kar seveda vsepovsod gledamo, pa pridemo nekje čez z 150 - 200 funti na mesec za hrano ko kupujemo še kaj extra, odvisno seveda, kuk smo pridni, kukr praviš. Jaz imam tudi tiny zmrzovalnik, bi rada tistega velikega da bi lahko dala na zalogo, ampak bomo mogli še na še nekaj časa počakati, tako da veliko na zalogo ali kuhanje na zalogo ne pride v poštev. za mojega pa kupujem tisto mleko v plastenki, ki je dobro samo tri dni ker ma pač rad sveže mleko , midva sva pa našla tisto long life milk, in tistega kupujeva zame in za sina.