|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vržete v smeti?
24.11.2008 12:10:22   
maja1488
Ko je ravno govora o hrani, kolko se kupi in kolko porabi, me zanima, kolko vržete proč, ker je čez rok al pa mal smrdi...?

V trgovino grem kake 2-3x na teden pa mi še vedno rata, da ful pomečem proč. Recimo kake pločevinke pelatov, ker porabimo samo pol, polovica pa čez 1 teden že plesni. Pa jogutre, ki so čez rok, kislo smetano obvezno, ker je ne uspem porabit cele in potem rata rumena. Maslo kupim tisto mini in je dovolj za 1 mesec, margerino vedno vržem proč. Salama nam zasmrdi....

Vedno kupim tako, kot če bi vsak dan jedli zajtrk, kosilo in večerjo, se pa dostikrat zgodi, da katerega ni doma in potem pojemo količinsko manj.
Če pogledam na hitro, vržemo ziher vsak mesec 20€ proč.

Kako ve shajate?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vržete v smeti?
24.11.2008 12:12:34   
ZARA
Nič, ker zelo pazimo na to. Mene srce boli, da bi morala kaj stran vržt. Če se pa že kdaj naredi, pa pojedo sosedovi mucki.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 24.11.2008 12:13:01 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2008 12:16:13   
Najaa
Se trudim, da čim manj, ampak ne rata vedno. Ponavadi tudi kakšno kislo smetano, jogurt, pol paštete, rezino salame... Včasih kaj "založim" v hladilniku. user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2008 12:16:46   
CUKRČEK
zelo redko kaj stran vržem. Toliko pa že vem, koliko pojemo in kaj, da ne mečem stran. Pa če je kak jogurt kak dan ali dva čez nas tudi ne pobere, če ga pojemo.
Če imam pa kaj odprto in se hitro pokvari , potem pač v nasl. dneh naredim kaj iz tega, da ja ne vržem stran.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2008 12:20:01   
nejcko
Se zgodi, da se kdaj kaj izgubi v hladilniku in je potem za proč, načeloma pa skušamo zavreči čim manj hrane. Če stvari ne porabim, se poslužim kakšne druge metode, npr.

- pločevinke graha in pelatov (teh največkrat ne porabim celih) vedno ostanek dam v lonček in v zmrzovalnik
- kisla smetana mi je ful dobra na kruhu namazana, če pa že malo zarumeni, dam pač tisti rumeni sloj dol, in največkrat je spodaj še čisto ok, sploh za kuhanje.

- ostale stvari ala margarina, maslo ipd. imam kar precej časa v hladilniku ... ne vem, nimam ravno občutka, da bi se te zadeve tako hitro kvarile

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2008 12:25:20   
Kerensa*
Odkar imamo živo kanto za smeti, skoraj nič ne mečemo stran. Kruh kupujemo dnevno svež, zelenjave in sadja res minimum, meso pojemo, mleko popijemo, jogurte in podobno pa tudi pojemo. Če kdaj preveč skuhamo, damo ostanek psu.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2008 12:31:23   
moci
jaz navadni jogurt, kislo ali sladko smetano s pretečenim rokom dam v kruh. je veliko boljšega okusa, pa še stran ne mečem. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2008 12:37:27   
Šaki
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Nič, ker zelo pazimo na to. Mene srce boli, da bi morala kaj stran vržt. Če se pa že kdaj naredi, pa pojedo sosedovi mucki.

no pri nas pa pes.
zelo merkam pri tem.to pa res.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2008 12:37:38   
Anonimen
Zelo malo mečemo stran.

Kuham tako, da četudi eno zadev odprem, npr. mezgo, in jo porabim smao pol, čez dva, tri dni skuham kaj takega, kjer lahko to porabim. Ali pa skuham večje količine, razdelim v lončke in zamrznem.
Jogurt najprej poskusim, če je še dober, četudi je čez rok. Meso, sir, salame ipd. razrežem na manjše kose in zamrznem.
Jogurte in ostale hitro pokvarljive stvari v hladilnik zlagam tako, da so tisti s krajšim rokom trajanja spredaj.

Še največkrat vržem proč kakšno sadje, ki začne plesneti en dan po nakupu user posted image . Pa kruh. Ampak še tega predelam v drobtine, kruhove cmoke ali ga predela naša kužika user posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2008 12:46:13   
sunny24
Malo stvari gre v smeti, večinoma kak jogurt, skrit nevem kje v hladilniku, pa zadnjič sta šla 2 paketa toust kruha (kupljena prejšni dan in še v roku, ampak vsa plesniva), pa kako sadje, k čudežno začne plesnet en dan po nakupu...user posted image   Kruh pa dam noni, da ga nese znanki za kure...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2008 12:48:58   
nuala
Zelo malo.
Sadje in zelenjavo pojemo, vso ostalo hrano pa, če že kdaj kaj ostane, dobita pes in mačka.
Star kruh nesemo racam ali ribam.
Rok pa naši hrani večinoma ne preteče. No, iz sumljivih jajc, masla, jogurtov, smetane,... lahko zmeraj spečem kolač.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2008 12:51:36   
Mišni
Mi bi še manj, če ne bi bil mož tako ljibosumen na psa in vedno trdil, da bo on pojedel, samo da ne bi psu dala. No, potem pa ne poje ne on ne pes, ker se pokvari. Potem je pa res treba stran vržt. Pa VSAKIČ je tako!!!!!

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2008 12:52:27   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

no pri nas pa pes.
A sosedov?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
24.11.2008 12:59:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2008 13:00:44   
Šaki

IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

no pri nas pa pes.
A sosedov?

ne neuser posted image
naš.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2008 13:06:31   
kaya2007
jaz sem se pa poboljšala kar se stran metanja hrane tiče...včasih sem zmetala v koš res ogromne količine, zdaj pa se zadržim in niti ne kupim stvari za katere vem, da jih ne bomo pojedli v roku-tako da sem res previdna pri sirih, salamah, tartarskih biftkih, francoskih solatah itd. kruh pa na žalost še kar mečemo stran, moj ga vedno kupi preveč, meni pa drug dan res ni več dober user posted image
kljub vsemu, pa nese mož vsak dan v kanto ogromno odpadkov, sploh ne vem od kje se toliko nabere!!!???

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2008 13:08:01   
barika
BOlj malo mečem stran, če že, potem mora biti res pozabljeno v hladilniku.
Kar se da zamrznit dam v skrinjo (margarina - zelo redko jo rabim, po navadi za kakšne buškeuser posted image ), zelenavo tudi, sadje gre sproti, iz jogurta lahko narediš sladoled, navadnega daš v kruh, če ga pečeš sama, kruh dam tudi v skrinjo (narežem na rezine), enkrat sem dala po pomoti poliko v skrinjouser posted image , sem jo dala ven, odtalila narezala na kocke in skupaj z jajco spekla (sej je bilo fuuulll, ampak  dobro).

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.11.2008 13:36:28   
urbancek
Nič - kar je organskih odpadkov (od solate in jabolčni olupki, suh kruh) dobijo kokoši, kosti pa dobi kuža in pa če kaj ostane od kosila (razen krompirja, ki ga dobijo kokoši).

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.11.2008 13:53:49   
Anonimen
Odkar sem jaz tako ješč, hrana nima časa da se pokvari.user posted image

(odgovor članu urbancek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
24.11.2008 13:59:21   
talika81
midva tudi merkava, da vrževa čim manj stran. od hrane ne vrževa nič vstran, ker gredo ostanki hrane za pujske user posted image   ... glede ostale hrane (ala jogurti, mezge ipd) pa tudi paziva, da si npr. jogurtov ne nakupiva preveč in da se sproti pojejo, mezga da se čimprej porabi ...

če se kisla smetana ne porabi takoj cela, jo potem porabim npr. da jo primešam k hrenu in mam omako za meso.

če imam npr. viška margarine, masla, sira, dam v zmrzovalnik in potem pač vzamem ven, kolker rabim.  tudi glede salam in klobas paziva, da se pojedo, če se načnejo. da potem res ne mečeš hrane po nepotrebnem vstran.

če kuham, vem, kolko moram skuhat in ponavadi kaj malega ostane ...

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.11.2008 14:14:16   
LoCa
me je sram priznat ja, včasih kako zelenjavo, ker mi splesni v hladilniku. ker v trgovino grem max 1x tedensko k se mi ne dranjat med folkom in pač kupim, pol mi pa kdaj ne uspe pojest user posted image . največ možnosti je pa da mi kruh splesni, ker ga nikoli ne jem, na sto let si pa kak kos kupim in pol pač....khm... imam pa načeloma bolj prazen kot poln hladilnik user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.11.2008 14:17:49   
Lenny
Trudim se, da hrana ne gre v smeti. Če nam ostane kak kos kruha, ga v veselje malega škratka pojedo race in labodi na Dravi. Drugače pa res pazim, da se stvari koristno porabijo. Se pozna babičina vzgoja user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.11.2008 14:36:51   
diva 4
Direkt v kanto zeloooooooo malo. Iz belega kruha naredimo drobtine,  črni kruh dobijo sosedovi zajci,sadje , zelenjava se poje, salame in jogurti tudi, če od kosila kaj ostane pa povečerjemo ali pa dobi pes ali mačke.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.11.2008 14:51:31   
tanikaa
Skoraj nič. Meso itak kupujem že narezano, tak da se tukaj težko vsekam. Kruh takoj svež razrežem na šnite in ga dam v zmrzovalnik. V večini količino hrane trofim, tak da ni ostankov. Če pa že odprem kako smetano pa je cele ne porabim, potem pa si za naslednji ali pojutrišnji dan omislim kosilo, kjer pač to porabim.

Pa vse to delam samo zaradi tega, ker hrana ni za v koš. Ne pa zato, ker bi bila škrt.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.11.2008 15:49:38   
tjašun
Se zelo potrudim, da ne gre nič v kanto. Hrana , ki ostane, jo porabim naslednji dan-skuham kakšno rižoto, ostalo pa, razen sadja ki splesni dan ali dva po nakupu, porabimo. Smo kar pridni, tako da se nam je tudi račun za hrano neverjetno zmanjšaluser posted image .

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?