Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 16:07:57
|
|
|
|
sonček33
|
Skoraj nič ne gre v smeti. Sva pogruntala, da je "ceneje", če kupiš mala pakiranja - npr. male konzerve graha, koruze, pelatov ipd... ki so sicer cenovno dražje od večjih, a vsaj en vržeš proč. Nima smisla kupovati velikih, pol pa plesni in se pokvari. Kruh - skoraj nič ga ne gre za race in labode :) ... bel se porabi za šnite in drobtine, črn je itak še boljši kak dan star. Popečen je pa tko al tko super, sploh z ribjim namazom.
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 16:12:03
|
|
|
|
FLASK_A
|
Tudi pri nas gre zelo malo hrane v koš. Me kar strese, da moram kaj v smeti vreč. Kupujem tisto, kar se res poje in toliko, da ne preteče rok uporabe. Saj če si kaj zaželim, grem itak vsak dan mimo trgovine in lahko takrat kupim. Da bi pa toliko nabavla, da bi šlo kaj stran, to pa ne. Saj kdaj pride tako, da ostane mogoče čisto malo kisle smetane v lončku, pa je zanič al pa kaka pašteta, ki se ne poje do konca in je odprta v hladilniku. To pač vržem, se pa taka stvar redko zgodi. Mož je manj pazil na to kot jaz. Dokler mu nisem rekla, naj hrano, s katero ravna tako, da je potem pokvarjena, sam stran vrže. Se je kmal odvadil "pozabljati" kruh zunaj, mleko na toplem, kupiti toliko sadja, da je že gnilo... Nama je obema hudo stran metat.
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 16:12:50
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 kupiš mala pakiranja - npr. male konzerve graha, koruze, pelatov ipd... ki so sicer cenovno dražje od večjih, a vsaj en vržeš proč. Nima smisla kupovati velikih, pol pa plesni in se pokvari. enako pri nama.
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 16:29:04
|
|
|
|
matejchy
|
se trudim da ne mečem hrane stran, kruh vedno pojem do konca pa magari je že star, ko ga ni več grem po drugega, ker mi je noro metat dnar vstran brezveze (skor nikol ne vržem nič stran).
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 17:15:15
|
|
|
|
mama_milchy
|
pri nas se pa trudimo, da ne mečemo hrane stran čeprav nam včasih pač kej ostane od kosila, če je primerno naša pes in mačka pač pojesta, če ne pra gre v smeti: se pa zna zgodit, da gre kaka stvar, ki ji rok uporabe pretekel v kanto ampak tega je bolj malo; tudi ko kupujem, kupujem sproti kar rabimo, pločevinke pa obvezno ta manjše pakiranje (čeprav je malo dražje) ker veliko bi sigurno v smeti šlo.
|
|
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 17:22:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič, ker zelo pazimo na to. Mene srce boli, da bi morala kaj stran vržt. Če Tudi mene in to ze od studentskih let. Se star kruh v solato na koscke narezem in polijem z oljem. Mi je dobesedno greh hrano v smeti metat. Drugih stvari ne, se jih znebim tako ali drugace, oddam, prodam,...ampak hrane pa ne. Full pazim, ko ena penzička .
|
|
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 17:29:10
|
|
|
|
sonček33
|
Ma meni se zdi, da če si mal "čarovnika" se res skoraj vse da porabit, na tak ali drugačen način. Pa če ti npr. ni za jogurt jest kar tako, pa anrediš šejk s sadjem, jogurtom in melkom, pa je drugače.
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 18:16:38
|
|
|
|
Blueeyes
|
tudi mi se trudimo da ne gre nič oz. čim manj v smeti.. nekaj poje sosedov kuža, nekaj naša muca, drugače pa vse mečemo na gnoj oz. kompostnik.. v smeti bolj malo hrane
|
|
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 18:32:53
|
|
|
|
Ploha
|
nič ne mečemo stran,...kar ostane dobi ali pes, mački, kure ali krave.
|
|
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 18:33:50
|
|
|
|
Ploha
|
če je že kaj tako plesnivega gre pa na gnojišče
|
|
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 18:46:07
|
|
|
|
kajajaka
|
Se zgodi, da se kdaj kaj izgubi v hladilniku in je potem za proč, načeloma pa skušamo zavreči čim manj hrane. Če stvari ne porabim, se poslužim kakšne druge metode, npr. - pločevinke graha in pelatov (teh največkrat ne porabim celih) vedno ostanek dam v lonček in v zmrzovalnik - kisla smetana mi je ful dobra na kruhu namazana, če pa že malo zarumeni, dam pač tisti rumeni sloj dol, in največkrat je spodaj še čisto ok, sploh za kuhanje. - ostale stvari ala margarina, maslo ipd. imam kar precej časa v hladilniku ... ne vem, nimam ravno občutka, da bi se te zadeve tako hitro kvarile se podpišem... očitno si delaš prevelike zaloge maja1488
|
|
|
|
RE: Koliko vržete v smeti? 24.11.2008 19:41:01
|
|
|
|
maja1488
|
se podpišem... očitno si delaš prevelike zaloge maja1488 niti ne, ampak smo trije s tremi totalno različnimi okusi. Paštete je samo tamala, salame samo moj, jaz kruha ne jem, niti ne kisle smetane, zelenjavo jem samo jaz... Kupit moram za vse tri, če pa katerega kak dan ni doma se takoj pozna in nima kdo pojest. Ampak se trudimo in tudi mi manj mečemo stran. Vedno manj. Sosedovim živalim pa ne dajemo več jest, odkar so se skoraj naselile k nam.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?