|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vas je ostalo brez vrtca za 2. otroka?
4.1.2010 20:29:23   
lenca1
Res se sliši super obljuba - 2. otrok brezblačno v vrtcu. Sedaj me pa zanima koliko je dejansko staršev, ki niste dobili prostega mesta za svojega 2. otročka (in imate seveda ob vpisu mlajšega, že enega v vrtcu)?

Temo odpiram ravno zaradi velikega presenečanja, (ki sem ga doživela pred dnevi) ko sem na eni od tem prebrala, da obstajajo starši, ki niste dobili mesta za 2. otročka (kakšna je potem šele verjetnost, da dobi mesto v vrtcu otrok, ki nima že vključenega starejšega bratca/sestrico)?

Torej javite se vsi tisti, ki niste dobili mesta za 2. otročka (ne glede na občino) in morda za neko primerjavo še napišite na katerem mestu ste in koliko točk ste prejeli - ker res mi ni jasno kako je to mogoče, da ste ostali brez vrtca (malce me skrbi, ker tudi sami pričakujemo 2.user posted image - mest v vrtcih pa niuser posted image ).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vas je ostalo brez vrtca za 2. otr...
4.1.2010 20:49:10   
TiaSara
Evo, mi. Bili smo pa na devetem mestu v čakalni, pa smo še vedno brez! In sedaj za enega otročka plačujemo več, kot tisti, ki imajo to srečo, da imajo v vrtcu dvauser posted image .

< Sporočilo je popravil TiaSara -- 4.1.2010 20:51:12 >

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.1.2010 20:57:05   
end1
dobili mesto, sam kaj nam pomaga, ko ga mormo v drugi kraj vozit in mamo več stroškov, ko pa če bi ga v istem kraju plačevali! Tako da user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2010 8:42:25   
mate0ja
user posted image čakte a ni tako, da otrok, ki ima sorojenca v vrtcu dobi več točk. In glede na to, da se njune točke razlikujejo samo pri starosti otroka, ki se ga vključuje in jih imata več kot edinčki oz. otroci, ki nimajo bratcev in sestric vključenih v vrtec se resno sprašujem kako za boga potem sploh kdo dobi mesto, če je v družini samo en otrok. A so vsi socialni problemi in na ta račun dobijo točke? 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2010 9:34:22   
TiaSara
Mateja - pri nas je toliko otrok ostalo brez - katastrofa.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 9:54:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2010 9:57:38   
mate0ja
o sej smo mi tudi izviseli. Oktobra sem bla tok jezna, ko so me celo klical, da imajo za nas mesto v drugi enoti vrtca (ki je za nas nesprejemljiva) in da če ne sprejmem moram pisno zavrnit kar pomeni, da letos spet jovo na novo začenjamo boj, brez dodatnih točk ker letos nismo dobili mesta tam kjer smo želeli. Zdej mam pa malčico v privat varstvu. Res je, da deluje enako kot vrtec, vendar se starši bojimo za mesto, ker ti praktično otroka lahko čez noč vržejo ven, če jim nisi všeč. Ko bi vsaj zakonodajo za ostala varstva poštimal pa kakšen nadzor uvedli, če že nimajo mest v javnih vrtcih. Pa nič. Sm lansko leto aprila s to temo težila na občini, pa se do danes ni popolnoma nič nikamor premaknilo. Sm dan pred Božičem preverila. In še to si upajo rečt, da itak letos septembra tudi ne bo dovolj mest. Torej si predstavljam, da se niti niso namenili rešiti te tematike. Saj je do septembra še celih devet mesecev pa že zdej govorijo da situacija ne bo boljša od lanskoletne in od leta poprej. user posted image
Pol pa razumi socialno državo. Če nisi ravno socialni problem popolnoma pozabijo nate.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2010 10:06:01   
Onasiss
Mi smo tudi brez, še vedno. Od vsega začetka smo na 6. mestu....

matej0a... jaz bi bila otroka vozit tud na drug konc Ljubljane, samo da bi dobila vrtec, vem da bi bilo logistično nemogoče, vendar je še vedno bolje, kot da smo brez vrtca in bi morala iskati druge alternative. Še vedno bi bila na konc koncev v plusu, saj bi bil drugi zastonj in bi še vedno bilo ceneje, če ga vozim na drug konec Lj. Poleg tega to ni večno, samo do septembra.

No skratka.... 2 otroka, en že v vrtcu pa še vedno brez vrtca.

So what....

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2010 12:29:13   
Mesečnica
Mi sicer nismo v LJ, ampak v eni primestni občini, pa smo tudi komaj dobili mesto za oba. Fanta sta narazen 16 mesecev in sta šla oba v vrtec s 1. septembrom 2009, ko je bil mlajši že star 11 mesecev. Ker je bil tudi starejši novinec in se ni nikjer upoštevalo, da hkrati vpisujemo dva otroka, nismo dobili nobenih dodatnih točk, razen tiste ene točke za drugega otroka v družini. Fanta sta imela tako oba enako število točk, ker pa je bilo otrok s tem številom točk veliko, ni bilo dovolj mest za vse in so jih razvrstili po starosti. Starejši je mesto v vrtcu dobil, mlajši pa ga je za nekaj mest zgrešil. Na srečo se je potem odprl še en dodatni oddelek več, kot je bilo prvotno načrtovano, pa smo tako vrtec le dobili. Če tega oddelka ne bi odprli, bi morali za mlajšega iskati privatno varstvo.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2010 15:56:36   
Natali07
Mi tudi nimamo mesta za drugorojeno hčerkico, ker 1.septembra ni bila stara 11 mesecev ampak par dni kasneje.
Tako, da več sreče prihodnje leto, ker je ogromno otrok ostalo brez vrtca. Seveda ob tem, da nekateri starši so dobili vrtec, pa otroka ne pripeljejo in ga ne bodo pripeljali do spomladi, ko bodo virozna obolenja mimo.

Skratka brez besed ob brezplačnem vrtcu za drugega otroka.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2010 21:00:59   
MušiM
Mi smo pa iz okolice Maribora in potrebujemo vrtec marca in smo tudi izviseli. Ker pač sredi leta ni prostih mest. razen ce bo kdo zdaj v dveh mescih odpovedal, kar je skoraj nemogoče (edino če se kdo preseli). S tem, da je ta starejši v tem vrtcu in da smo user posted image vpisali pravi čas, ter da za starejšega plačujemo max.user posted image
Tako, da bomo za 4 mesece user posted image navajali na eno osebo, potem pa spet na vrtec. Seveda, če bomo našli kakšno pametno varuško.

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2010 13:07:46   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07

Mi tudi nimamo mesta za drugorojeno hčerkico, ker 1.septembra ni bila stara 11 mesecev ampak par dni kasneje.
Tako, da več sreče prihodnje leto, ker je ogromno otrok ostalo brez vrtca. Seveda ob tem, da nekateri starši so dobili vrtec, pa otroka ne pripeljejo in ga ne bodo pripeljali do spomladi, ko bodo virozna obolenja mimo.

Skratka brez besed ob brezplačnem vrtcu za drugega otroka.

Takšnih primerov je veliko, ko je mlajši otrok vpisan ampak ga ni v vrtec, ker je zastojn - narediti pa se ne da čisto nič. Jaz bi v takšnih primerih, ko ni zdravniškega opravičila otroka izpisala, ker se mi starši ki niso dobili vrtca in že tako imajo malo plačo prav smilijo, ko slišiš cene privat varstva, samo kaj ko pa država in občine ne naredijo nič user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.1.2010 20:14:58   
činka
ej se hecaš!

sem šele zdaj pogruntala, zakaj ni vrtca! Mi smo 16-i na čakalni listi! Pa prosiš in moleduješ in sinobo uganjaš pa se nič ne da naredit!!!user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.1.2010 17:27:37   
mini80
Mi imamo hčerko v vrtcu pa za sina še nismo dobili,najbrž bo šele septembra sprejet,razen če se zgodi čudežuser posted image

Življenje ni potica...

(odgovor članu činka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.1.2010 21:45:05   
Onasiss
No .... pri nas se je zgodil čudež. user posted image user posted image  Od aprila do kakega meseca nazaj  smo bili na 6. mestu. Pred tednom pa so nas klicali, da se je našlo mesto za nas in v ponedeljek začnemo z uvajanjem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu mini80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?