|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vas je nosečnic z astmo?
21.5.2006 18:50:44   
Anonimen
Zdaj ko smo spet začeli delati na user posted image  me malo zanima kako bo z mojo astmo med nosečnostjo. Namreč po ss-u sem mojemu pulmologu povedala, da želim spet zanositi in naj mi malo pove katera zdravila lahko med nosečnostjo jemljem. Pa je kar začel zmajevati z glavo in mrmrati, da je pa to te4žko uskladiti nosečnost in astmo! user posted image  Pa sem rekla, ja kako saj nisem ne prva ne zdanja bodoča nosečnica z astmo! user posted image
V glavnem, zdaj jemljem zvečer Asmanex, zjutraj pa tablete Aerius (ker imam namreč kr hudo alergijo na prišice user posted image ) ter po potrebi Nasonex za nos, ker imam drugače čist zabit nos.
On napadih astme pa Ventolin.
Mal mi povejte kaj oz. katera zdravila ste ve lahko jemale med nosečnostjo, Asmanex je rekel da loahko, pa Ventolin tudi.
Pa kako ste kaj prenašale nosečnost, predvsem me skrbi dihanje. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vas je nosečnic z astmo?
21.5.2006 19:08:32   
KODA
Meni se je alergijska astma pojavila pri 26 letih(2 leti prej,preden sem prvič zanosila).Eno leto,po začetku,sem bila na Medrolu,ker jaz imam alergijo na lokalni anestetik,plesen,hišni prah,pa določeno vrsto začimb ne prenesem.
Meni se ja pokazala astma po izdrtju zoba(zaradi ultracaina),ko sem dobila Quinckejev edem(otekanje obraza),udarilo mi je pa še na pljuča.Takrat so me komaj rešili.En teden sem bila na dermatološki,nato pa še en teden na Golniku.Tam so me stestirali,in to ugotovili.Na koncu se mi je pa še pokazala aspirinska intoleranca(neprenašanje aspirina).
Ko pa sem zanosila,taprvič,sem v 8 tednu dobila hud astmatični napad,tako,da sem za nekaj dni pristala na Golniku.Uporabljala sem samo Ventolin.Tafen mi je pa dvigoval pritisk,tako,da sem ga opustila.
V drugi nosečnosti,je pa bilo stanje boljše,samo na koncu me je zmatrala težka sapa in hitro sem bila zadihana.Uporabljala sem samo Ventolin.Pa moj pulmolog mi je dal navodila za anestezijo za porodnišnico.
Zdaj pa od novega leta dalje,ko sem zgleda staknila nek bronhitis(slabo zame)  imam probleme.Tako,da mi Ventolin ne pomaga več,ampak samo Aminofilin tablete.Pa še glede Aeriusa.Jaz ga nisem prenašala,sem bila totalno zaspana po njem.Zato sem kar ostala na Claretinu ali Flonidanu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2006 19:24:02   
Anonimen
Hm... zaspana po aeriusu? Zdaj si mi dala pa misliti... Jaz tud dosti več spim kot včasih, popoldan bi skor vsak dan mal zadremala, pa zvečer tud kmal hodim spat. Pa nisem to nikol povezala, bom zdej bolj pozorna.
Ventolin se torej kr lahko jemlje? No, pa asmanex baje tudi, aerius pa ne. Sej, ko bom zanosila, bom itaq šla do pulmologa.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2006 20:06:08   
muki1
O Hijenca, bom malo povprašala,mislim da imamo med oktoberkami eno z astmo. Mislim, da ne dela nobene panike okrog tega....moram preveriti.

A, da spet delate user posted image  ? Super, ti želim, da vama čimprej uspe in boš tokrat srečna mamica user posted image user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2006 20:06:58   
April
Jaz sem tudi ventolin parkrat vzela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2006 21:22:25   
Anonimen
Tenkju Muki! user posted image

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.5.2006 8:55:42   
altati
jaz sem ena z astmo.
noseča 4 mesece, non stop problemi.
hodim v ambulanto za rizično nosečnost in na golnik.
po potrebi uporabljam ventolin.
so pa tu zelo različna mnenja, kaj lahko uporablja nosečnica od zdravil.
jaz sem naletela že na kar nekaj nasprotujočih.
če želiš, mi piši na ZS.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.5.2006 12:30:53   
muki1
No evo, sem mislila, da je altati, nisem pa bila prepričana.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.5.2006 16:36:08   
siniti
no pa še ena z astmo... jz sm sicer glih pred porodom no že 2. dan čez rok, morm pa povedat da nisem imela nikakršnih težav, samo na začetku pomladi me je mal zvil zarad cvetnega prahu, ampak nč hujšga sam tono robčkov sem porabilauser posted image nism hotla pa jemat nobenih zdravil, čeprov me je osebna zdravnica napuser posted image da bi jih mogla... ampak jz pravm kemija je kemija in če pred 50 leti niso rabl nč, pol ne rabm niti jz...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2006 15:41:11   
beki
Se ena nosecka z astmo. Jaz sem v zacetku jemala Claritine, Singulair in Simbicort sprej v kombinaciji z Berodualom. Ko se je pojavil plusek, pa sem od panike kar vse nehala jesti in sem imela kar tezave. V KC mi je pulmologinja prepovedala vse tablete, ostal mi je samo sprej. Tezav pa cel kup - komaj sem prilezla v 2. nad. Za cvetni prah ni bilo tezav, mogoce malo kihanja, mi je pa tudi rekla, da naj bi bile nosecke pred tem zascitene bolje kot polarni medvediuser posted image . Ko se je zima in kurilna sezona koncala, pa se je vse pomirilo in zdaj ne jemljem nicesar vecuser posted image . Pa se gibat smo zaceli in smo ze bolj pri "pljucni" kondicijiuser posted image . Je pa tudi meni dala nacrt za porodnisnico in anastezijo (pdp 3.9).

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2006 20:02:51   
Cebelica Maja
Jaz sem astmo dobila s 15-imi leti. Alergijo pa imam na cvetni in hišni prah in tave.
Sedaj sem v 29 tednu user posted image . Takoj januarja, sem šla na pregled k pulmologinji, da mi je malo povedala kako in kaj. Že na začetku mi je rekla, da injekcije ne bom dobila, da tudi nobenih tablet ne bom jemala, da pa bom lahko imela pumpico, da mi bo pomagala, če bo kaj narobe.
Do sedaj sem vse lepo prenašala. Edino kar je bilo, je bilo smrkanje in solzice v očeh. Ravno v torek sem bila na pregledu, kjer sem ful lepo dihala in bila pohvaljena, ker še nikoli nisem pihnila tako kot sedaj. Se pa začenja moje cvetno obdobje tako, da sem dobila dve pumpici (usta in nos) kateri naj uporabljam le po potrebi. Če se bo dalo, ne bom nič uporabljala, bom pa seveda videla kako bo.
hothien tale tvoj pulmolog je pa tudi svojega denarja vreden. Že na tisoče nosečnic je bilo nosečih in tudi rodilo, ne vem zakaj ne bi tebi. Je že res, da ti preverjajo dihanje in počutje vsak mesec, samo to pa res ni noben problem, ko veš, da je vse za dobro user posted image .

Pozdravček!

(odgovor članu beki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2006 11:27:25   
Anonimen
Punce, predvsem me zanima kako si pomagate z zabitim nosom, to je namreč moj največji problem.
Nasonex najbrž ne bi smela jemat, ampak kadar ga ne, se mi nos totalno zabije in je joj! user posted image

(odgovor članu Cebelica Maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2006 11:37:35   
April
jaz že  skoraj cel življenje smrkam. Sem se že kar privadila, da moram imeti vedno robce s sabo. Sam men skoz bolj teče ven, kot kaj drugega. Drugač mi pa tista morska voda pomaga. Razni umetni zvarki men glih ne potegnejo najbolj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2006 10:55:12   
Doti
Tudi jaz sem user posted image  z astmo. Imam pa srečo, ker od kar sem noseča nimam skoraj nobenih težav. Mogoče tu in tam kak rahel napad, ampak nič v primerjavi s prej. Me zanima, če tudi katera druga opaža, da se ji je stanje izboljšalo. Namreč pred časom sem v eni od revij brala, da se večini asmatikov v nosečnosti astma zelo poslabša.
Zdravil ne jemljem, imam pa v rezervi Berudual, če bi ga slučajno potrebovala.
Beki, sem opazila, da si napisala, da si pred nosečnostjo jemala Singular. Jaz tudi, ampak sem prenehala, še preden sem zanosila, ker sem v navodilih za zdravilo zasledila, da ga nosečnicam in tudi tistim, ki skušajo zanosit ne priporočajo. Ampak o tem pišejo na spletnih straneh podjetja, kjer zdravilo izdelujejo, ne pa tudi v slovenskih navodilih, kjer manjka še kup drugih stranskih učinkov, ki bi jih zdravilo naj imelo.

(odgovor članu beki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?