Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:30:04
|
|
|
|
Še ena T
|
Saj vem, da je tema že kdaj bila, ampak moram še jaz malo pojamrat... Živiva v enosobnem stanovanju (36 kv - na srečo je najino, ga pa še odplačujeva) in pričakujeva :duda:. Bolj ko prekladam pohištvo, bolj ugotavljam, da bo zelo na tesno... Ni prostora za previjalno mizico (bom uporabljala pralni stroj v kopalnici), posteljica bo še do zadnjega kotička napolnila spalnico, da bo komaj prehodna. Omar ne morem dat ven, kam naj pa potem da cunje. Otroček sploh ne bo imel prostora za igranje. Če nimamo vse pospravljeno, zgleda, kot bi bil v skladišču. Ne predstavljam si, kako nekateri shajajo v garsonjeri - znajo bolje izkoristiti prostor ali je vse v glavi? In tu bomo živeli sigurno še nekaj let. Kako druge rešujete te težave? Se počutite kdaj utesnjene v lastnem stanovanju?
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:34:09
|
|
|
|
kofetek2010
|
mi smo 3 in imamo 105 m2, konc leta pričakujemo še enega in imeli bomo premalo placa, glupa razporeditev pač :(
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:34:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo imeli najprej enosobno stanovanje, samo je bilo večje, tako da smo si v kuhinji lahko zasilno uredili še dnevni prostorček. Druga soba je bila za spanje. Vendar smo se nato pri otrokovih 5 meseciuh preselili v dvosobno stanotanje, tako da ima otrok sedaj svojo sobo, midva pa pregranjeno dnevno, kjer tudi spiva. Prostora je sicer res tudi tu bolj malo, ogromno je krame, ki je nimaš kam dati (prav tako kot pri vas je vse skupaj včasih podobno skladišču). Se mi zdi še najbolj primerna rešitev v takih primerih (tudi sama sem že malo premišljevala o tem), da se da manjše stanovanje v najem in se gre v najemniško večke. Razlika pri dobljeni in dani najemnini ni ne vem kako velika. Za nekaj časa je to lahko rešitev.
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:46:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo po dolgih letih odpovedovanja končno prišli do bajte.Ampak spet je mal prostora.Naša družina šteje sedem članov.Katja spi skupaj z maljšo sestro in Timijem v eni sobi se stiskajo ampak smo srečni.
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:47:42
|
|
|
|
viv_
|
Mi smo trije in imamo 90m2, ampak je tako kot pri Jani, glupa razporeditev, tako da tamala nima svoje sobe... Imamo pa srečo, da smo v hiši in bomo malo prezidali in prebili, da bomo prišli do ene mini spalnice in bo dobila Mirna svojo sobo.
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:48:00
|
|
|
|
india
|
Mi imamo sicer dvosobno stanovanje, kvadratura je zelo majhna, sobi sta 9 in 12 m2, pa kuhinja in kopalnica, a smo zadovoljni in srečni!
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:49:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa kaj imamo res vsi tako glupe razporeditve? Pri nas je enih 70 kv, ampak tako glupšo raazporejenih, da bova kaj kmalu zrihtati še gornjo sobo na podstrešju, da se bomo lahko umikali drug pred drugim :(
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:51:48
|
|
|
|
viv_
|
Aja, pa pozabla sem dodat, mi smo tudi zadovoljni in srečni :)-
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:53:28
|
|
|
|
kofetek2010
|
jaz bi dala kakšnemu arhitektu opremljat s pohištvom njegovo mojstrovino :)- za nas 3 je prfekt in pred 3 leti nismo razmišljali, da bomo kdaj 4 :zmeden: čez 2 leti bomo ziher pakirali in se selili :(
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:55:00
|
|
|
|
ČITA
|
Smo trije, imamo cca 300 m2 v bajti (dva štuka). Vsak m2 pa sovražim iz dna srca vsako soboto ko se spremenim v Fato.:grrr: Takrat bi tudi jaz imela 30 m2. Tu so še garažni prostori, klet, pralnica, kurilnica.... V tako bajto bi se spravilo cca 20 šiptarjev :):)-
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:55:46
|
|
|
|
viv_
|
Ja mi smo pa v 90 let stari hiši in je kot je...
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:56:38
|
|
|
|
viv_
|
ČITA - čistilko. poračunaj svoje ure, pa koliko bi te ona prišla pa vidiš da se splača...
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:57:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva pa mava staro stanovanje(prenovljeno) 2 sobno. Razporeditev fenomenalna. Lahko bi not zveli 2:love:+3:duda:. Pa vseeno bi imeli se dnevno sobo. Sem sprojektirala razporeditev tako, da max. funkcionira. Se je pa pojavil en problem; pri tko kjut stanovanju in vsej organizaciji mi jo je :love: popihal. Zdaj pa nič ne pomaga stanovanje :zmeden:, ker ne bo familije:zmeden::zmeden:
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:57:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Premalo, čita. V naši soseščini je ena hiška, manjša kot naša, pa se zjutraj dve uri ven valijo...Šipci...sigurno jih je 50, pa vsak teden enga iz porodnišnice prinesejo :)-
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 9:57:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo nekaj vam povem: grem stavit, da so taka nefunkcionaln stanovnja dedci risali. Brez heca! Moja znanka ima moža in sina priznana arhitekta. Sama je gradbenica (s srednjo šolo) in se ogromnokrat po glavi tolče, kaj sta ta dva butlja naredila. Ona vse premisli in ju popravlja: kam bodo šle zavese, če jih bodo ljudje hoteli, kje bo stalo to in ono, ki je nujno potrebno, pa še ogromno stvari, ki jih moški enostavno ne morejo predvideti, ker ne furajo gospodinjstev.
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:01:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, če bi bil moj mož arhitekt, potem bi imel trosobno stanovanje: - sobo za hladilnik - sobo za posteljo - sobo za traktor :grrr:
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:02:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa še neki, kar se risanja stanovanj tiče, vsaj pri blokih - v dveh mesecih ne moreš naumiti Nobelove nagrade. Tolk ti pa investitorji časa dajo. Malo časa -> slab tloris.8)8)8)8)8)8)8)8)8)8)8) Še tabolš so oni iz 70,80 let. Preverjeno. Zdaj pa je itak moderno, da so garsonjere velike 70m2 - halo!!!!:ups::ups::ups: Včasih ne morem verjet kaj mi na mizo pride, me kar razjezi (pa manjka smajli za bruhanje)
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:03:27
|
|
|
|
Teni_
|
Mi pa bomo zdaj, ko smo našli večje stanovanje, živeli prav lepo. Sicer je 68 m2, ampak je super porazdelitev. Teja bo imela svojo sobico, v katero bo potem kasneje(ne še na začetku) prišel še drugi :duda:. Kasneje pa bomo še videli, kako bo, ko bo enkrat kaj naše. LP, Mojca:nosecka:
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:06:21
|
|
|
|
Pajaca
|
Ma tile arhitekti so res eni kreteni. Nardijo kao ful neki hudo dobrga pol pa kao zgleda, ampak žvet pa itak tam ne moreš. Tko da za moje pojme so arhitekti bolj za zgago in za to da denar poberejo in vse zasluge.... Mi mamo ful premal placa, pa pač tako je. Mamo kuhno, pa eno sobo... pa v njej je vse, dnevna, spalnica, otroška soba... ma bomo že preživel še kakšno leto in pol. Upam da več ne. Pol pa če bo sreča gremo k nam v klet... ma ja sam še načrte moram zrisat.... se zdaj hecam s tem.... kako čimveč v čimmanj placa. Čeprav se bojim, da ne bo več nikol tko luštn k zdej ka se tko fajn stiskamo. Če pa vmes ne bo šlo pa .... kaj vem najemniško stanovanje mi je mem, raj dam tistih 60.000 na kup pa šparam pa se gužvam. Aja razmišljam pa da bi sobo razdelila na pol, da bi mela tamala vsaj malo miru, midva pa bi lahko kdaj tud mela zvečer luč pržgano.... ha ha.
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:07:22
|
|
|
|
ČITA
|
Al bina, :):bravo::bravo::)-:bravo: ja, sej vem da sem bila skromna. :bravo:
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:07:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša bajta je bla zgrajena 1883,po istko. Ena stran tista najbolj na udaru burje je brez oken.Vsa okna so na eni strani gledajo na vrt. Je pa razporeditev,da ti pride slabo.V Zgornji sobi sta prehodni,če hočeš v drugo sobo in na balkon moraš,čez prvo sobo. Strop v dnevni je še po starem,brez umesne plate.leseni tramovi čez pa dile. ni dnarja celo bajto not podrt zato da plošče delamo. Kvadratura pa je 150
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:10:31
|
|
|
|
JASNA D
|
54 kvadratov + kar velik balkon. Razporeditev super. Otroka imata svojo sobico, midva svojo spalnico. Placa dovolj, če mama pospravi:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)- Čez slabi dve leti se selimo na ohoho kvadratov, pa bo še lepše. Samo ne vem, kdo bo pospravljal in pucal. Jasna
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:12:18
|
|
|
|
NinKa
|
Mi imamo 110m2 pa smo trije, ampak taka razporeditev, da včasih razmišljam da je groza. WC, kopalnica in shramba so ok. Not gre vse kaj rabis, stem da sta v kopalnici tako bana kot tuš.v shrambi pa velik hladilnik in police za hrano. Kuhinja je še tut ok. cca 8 m2 in vse kaj rabim gre not. Sobe....jedilnica ima obok v dnevno sobo....ampak zakaj za boga rabi človek 40m2 dnevne sobe...je ko plesna dvorana...sedaj ima škrat tam igralnico. Spalnica je ok..soba od tamalega je tut ok...delovna soba pa zopet malo zgrešena. Ampak se ne pritožujem kaj preveč....ko bomo imeli svoje bomo naredili tako da bo prav.... do takrat pa bomo srečni s tem kaj imamo. Al pa bomo začeli manj "pohištvene navlake" kupovat. :sloncek::kuza::sloncek:
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:13:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Pajaca, zdej bo pa mene sram, da sem arhitekt:ups::ups::ups::ups::ups::ups:. Sam meni so že rekli, da sem en tak s čutom za dnar. Mišleno je blo sicer kot žalitev, češ, da znam šparat ljudem denar. Ma jest sem vzela kot pohvalo. Kar se pa butastih tlorisov tiče -> ljudje doskrat ne znajo povedat kaj hočejo, ker niti točno ne vejo kaj hočejo. Arhitektov nas pa jasnovidnosti na faksu ne učijo.:ups::ups::ups::ups: :)-:)-:)-V imenu stroke se vsem prizadetim uporabnikom naših cehovskih uslug iskreno opravičujem:)-:)-:)-:)-
|
|
|
|
Koliko "življenskega" prostora na d... 23.5.2005 10:17:12
|
|
|
|
ZARA
|
Mi imamo 2ss, cca 50 m2,ampak ljubim svoje stanovanje - nikdar se ne bi odselila... Imava spalnico,Zara ima svojo sobo,predsobo,kopalnico,kuhinja in dnevni prostor sta pa skupaj(malo mešano)!!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?