|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Količina hrane
18.11.2005 20:22:15   
Sibil_
Sama imam težave s težo, sem kar ornk okrogla.Priznam-rada jem.user posted image
Zdaj me pa zanima naslednje-a mi lahko vi ta suhe-recimo s kilami do nekje 70, poveste, kaj jeste čez dan in koliko je česa na krožniku?user posted image
Ker jaz očitno delam nekaj narobe in me zanima koliko dejansko jeste "ta suhe" da obdržite svojo težo.
Predvsem bi rada res vedela za pravilno količino hrane, ki naj bi jo zaužil.
In še nekaj-kaj pa otroci?Kakšne so količine hrane za recimo enoletnika?Ker je danes vzgojiteljica v vrtcu rekla, da bi moj mali pojedel dve porciji, dajo pa mu samo eno?Kolikšna je prava količina zanj-okvirno?user posted image
LP, pa upam da mi bo katera po resnici napisala kaj je...
Sibil
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Količina hrane
18.11.2005 21:00:47   
taška30
No, bom jaz povedala kaj jem ob normalnih dneh (to je recimo 50% časa), ker drugače jaz tud rada pretiravam pa se najedam (sladkarij predvsem), potem imam pa par 'tapridnih dni' pa se zgliha.
Kile 63.
Zajtrki: predvsem sadje, kar veliko ali jogurt z musli ali 1-2 kosa kruha z nečem (pa ne z majonezo - to pride zvečer, zjutraj sem vedno bolj pridna)
Kosilo: skoraj vedno ful velik solate, ker jo imam pač rada, drugače pa rižote, testenine, polenta z jogurtom, matr sploh se zdajle ne spomnim, je pa kar veliko na krožniku no res. Ker sem vegetarijanka, imam to srečo, da ponavadi jem 'pravilno kombinacijo' to pomeni OH+zelenjava, razen kadar pretiravam z gratiniranjem s sirom.
Večerja: recimo 2 sendviča, s sirom, noter našopam veliko zelenjave (paprika, kalčki, zel. solata, paradižnik) ali ogromen, kot cement gost čokolino ali kaj, kar ostane od kosila ali 2 na oko pečena jajca pa 2 kosa kruha...
Malice (redko): kako sadje, jogurt
Čokolada vsak dan malo, velikokrat velikouser posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2005 21:31:18   
katarina j.
 Zelo odvisno od presnove. Pa to, da ješ kombinacije oh+zelenjava, brez kombinacij oh+meso. Bolj šteje kaj ješ in ne koliko poješ. Količina? Težko je povedat, ker poln krožnik lahko pomeni za enega drugo kot za drugega. Jaz sem se držala tega: jej počasi, pa ko čutiš, da nisi več lačen, ne pa do do konca nabutan-NEHAJ. Pa sladkarijam se izogibaš.
Zase trenutno ne morem rečt da jem v redu, se moram še ful pazit ker user posted image  zvija po trebuščku, mi pa dojenje počasi jemlje kile, klub temu da jem same redilne stvari.
Pri otroku pa sem se držala tega, da ko obrne glavo stran od hrane in odriva žlico, je sit(in to od prvih žličk naprej). Tako otroku ne raztegneš želodca, ker samo on ve kdaj je poln. Pri prvem sinu je to delovalo-nikoli ni bilo težav s tem da ne bi hotel jest, ali da bi jedel preveč.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.11.2005 7:38:48   
Anonimen
Moja povprečna teža je cca. 50 kg (na cca. 165 cm višine), torej sem med ta suhimi.
Jaz imam očitno takšno presnovo, da mi za kilograme ni treba skrbeti. Če ne jem, ne shujšam, če jem, se pa ne zredim. OK, teža mi sicer niha za kak kilogram gor ali dol, ampak to skoraj nima smisla omenjati. Tako, da na prehrano popolnoma nič ne pazim. En dan sem samo ob kavi in kakšnem prigrizku (nenamerno), že naslednji dan pa si naredim obilen zajtrk, potem pojem pošteno kosilo, za večerjo kakšno pizzo, vmes pa tudi mimogrede še sendvič, McDonald's in sladkarije. Pijem večinoma gazirane pijače, včasih morda Zalo ali jabolčni sok.
Mogoče mi težo vzdržujejo tudi cigareti, ki pokurijo kalorije, ne vem.
Vem pa, da bi se z veseljem zredila za 5 kg (pravilno razporejenih), pa žal ne gre.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.11.2005 8:50:13   
valči
Za moje pojme nisem glih med ta suhimi.Sem devet mesecev po porodo in sem na prednosečniški teži 59 kil na 165 cm.Pa nisem suha,trebuh-krizauser posted image .
Moje prehranjevanje pa je katastrofa.Imam obdobja požrtije na sladkarije in takrat kar nekaj žerem,pa se zredim za 1-2 kili,pa potem normalno jem.Normalno:
Zajtrk-dva kosa kruha z medom,kava
Malica-kak sadež,kava
Kosilo-normalne porcije,ko se mi da,ločujemB-OH
Večerja_solata alijogurt,v glavnem nič od kruha

Če sem pridna,nimam vmesnih prigrizkov,če pa ne,bi kar nekaj glodalauser posted image ,tako je tudi sedaj,ko me je lunauser posted image  in nikakor ne morem priti nazaj na stare tire.V glavnem jaz se moram kar precej potroditi,če bi jedla ko t Kerensa,bi imela 70 kil,pa ne mi zamerit Kerensa,sem te dala za primeruser posted image .
Verjetno bom mogla vse življenje štet grižljaje,če bom hotela bit vsaj takšna,kot sedajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.11.2005 9:09:23   
Marogica
Tudi jaz sem temi, ki jim presnova odlično dela in je čisto vseeno koliko in kaj pojem. Torej tudi nikoli ne gledam na velikost porcij in količino kalorij, temveč na trenutni apetit.
Zajtrka ne jem nikoli, ker ne morem, nato pojem okoli 11 ure kakšno sadje ali spijem pol litra jogurta/kislega mleka. Kosilo imamo med 14-15 uro, ki je "normalno". Popoldan pojem kaj sladkega(zavitek..) sadje, odvisno, kaj se mi lušta. Pri meni je problem večerja, ki jo imava okrog 20-20.30 ure. Ponavadi so so najmanj 4 kosi kruha s čimerkoli, kaj je pač v hladilniku(klobase, sir, tuna, jajca, zelenjava.....) in spijem zopet po litra jogurta/kislega mleka, ki ga obožujem.
Seveda čez dan "padejo" tudi kakšne čokolade ali podobno.
Imam pa pri višini 170 ca težo, ki se giblje med 57-60 kg (trenutno 57 kg)
Otroku (11 mes) dajem 4 obroke na dan(2 mlečna, en sadni, en zelenjavni), en obrok je približno 250-300 ml. Pa dajem mu dosti tekočine. Misli, da Brin spije ca 600 ml tekočine. Kakšna je prava količina ne vem, ker je to odvisno do otroka. Naj povem, da je naš pravi "debelinko", je pa res, da še ne hodi. Za primerjavo-ta prvega sem isto hranila, pa je bil in je še vedno zelo suh.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2005 11:18:06   
BokiMB
Suhe jemo vse, veliko mastnega, sladkega in brez količinskih omejitev. Ni odvisno od tega, veš.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2005 14:35:25   
dory
Cisto vse je pogojeno s presnovo in konstrukcijo telesa...jaz tocno vem,da se bom recimo zredila samo,ce pogledam cokolado,kaj sele da si jo drznem pojest...drugace pa trdim vedno..ni vazno koliko pojes temvec kaj pojes...poskusi mal z deljenjem hrane...ni nujno,da je to zej dieta ampak deli...pa veliko tekocine in se vec vadbe...pol ti uspeh ne more uidet...

Kolk nej pa pojemo tamali...no nas je se zmer pri eni porciji...tudi dva fruchtzwerga sta recemo dovolj za zajtrk ali temu primerne porcije cokolina...ampak pri nas smo veseli,da je vsaj to...cist relativno pomoje...

(odgovor članu BokiMB)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2005 20:41:09   
BigWhale
Jaz jem VSE! Se najvec sladkarij in cokolade. Pa veliko junk fooda pojem... 175/60 ;>

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?