Marogica -> RE: Količina hrane (19.11.2005 9:09:23)
|
Tudi jaz sem temi, ki jim presnova odlično dela in je čisto vseeno koliko in kaj pojem. Torej tudi nikoli ne gledam na velikost porcij in količino kalorij, temveč na trenutni apetit. Zajtrka ne jem nikoli, ker ne morem, nato pojem okoli 11 ure kakšno sadje ali spijem pol litra jogurta/kislega mleka. Kosilo imamo med 14-15 uro, ki je "normalno". Popoldan pojem kaj sladkega(zavitek..) sadje, odvisno, kaj se mi lušta. Pri meni je problem večerja, ki jo imava okrog 20-20.30 ure. Ponavadi so so najmanj 4 kosi kruha s čimerkoli, kaj je pač v hladilniku(klobase, sir, tuna, jajca, zelenjava.....) in spijem zopet po litra jogurta/kislega mleka, ki ga obožujem. Seveda čez dan "padejo" tudi kakšne čokolade ali podobno. Imam pa pri višini 170 ca težo, ki se giblje med 57-60 kg (trenutno 57 kg) Otroku (11 mes) dajem 4 obroke na dan(2 mlečna, en sadni, en zelenjavni), en obrok je približno 250-300 ml. Pa dajem mu dosti tekočine. Misli, da Brin spije ca 600 ml tekočine. Kakšna je prava količina ne vem, ker je to odvisno do otroka. Naj povem, da je naš pravi "debelinko", je pa res, da še ne hodi. Za primerjavo-ta prvega sem isto hranila, pa je bil in je še vedno zelo suh.
|
|
|
|