|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kok sem žalostna
19.4.2005 17:39:26   
atinav
...danes semo bili na drugem pregledu in sem ugotovoila da se je naš sonček v enem mesecu pridobil na teži samo 380g. Moram povedat, da se samo dojimo in da je prvi mesec pridobil celo 1kg...čeprav sem imela res občutek, da mi je zadnji mesec veliko manj jedel...full je len:grrr:...je samo ko res full teče, potem kar neha, čeprav imam še dosti mleka. Mogoče je problem tudi v tem da sem mu začela dajati čaj in tega mi je bil zmožno spiti tudi 120 ml naenkrat...tako da bom zdaj kar čaj lepo za nekaj časa ukinila...očitno je poštudiral da je flaška lažja za piti:zmeden:.
Tako da greva zdaj čez en teden spet na kontrolo tehtanja.
Pedijatrinja me je tolažila, ker sem jokala:(( kot dež...da če normalno kaka in je dobre volje, da ni nič kaj preveč narobe...čeprav meni se srce kar poka od žalosti, ker vem da je to dosti premalo.
papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kok sem žalostna
19.4.2005 17:47:48   
Dadi
atinav ne bit tako žalostna. Poskusi malega večkrat pristavit....pa če zaspi zraven dojenja, ga vmes previj ali pa na kakšen drugačen način zbudi(ga nežno stiskaj za ušesne mečice, pete), pa dalje. Morda bo dolgo trajalo tole dojenje, pa se ti bo zdelo da smao dojiš. Ampak poskusi ga večkrat pristavit.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kok sem žalostna
19.4.2005 17:50:58   
Mojca P.
Bo ze bolje, ne skrbi. Ti samo vztrajaj.
Glede flaske pa: absolutno imej samo cuc st. 1 dokler dojis, drugace mu bo pri tebi sesat res tezko.
Caja mu pa ne vec ko 50 ml naenkrat ne dajaj (rejasi veckrta po malo). Sicer caj le zacasno nasiti, ampak se pri tako malem sigurno pozna na apetitu.
Poskusi ga veckrat dojit, zmanjsaj dozo caja, uporabljaj cuc enko in vztraja,j vztrjaj...
Bo boljse, bos videla..
:rozica:

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kok sem žalostna
19.4.2005 18:04:41   
Tajča & Jaka
Ne se sekirat, saj ne moreš vedeti koliko poje, razen če ga ves čas tehtaš. Moj Jaka je tudi tak zaspanček, da ga moram ves čas pod brado žgečkati. Včasih traja dojenje kar 1 uro, ker vmes spi in se crklja. Zdaj vsaj veš, da mora malo več jesti, pa probaj namesto s čajem z mlačno vodo, pa boš videla, da se samo naliva, ker je čaj sigurno sladek. Meni je čaja spil toliko kolikor sem mu ga dala (Plantex), ko sem pa zamenjala z vodo, pa spije samo toliko, kolikor je žejen.
Pa,pa

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kok sem žalostna
19.4.2005 18:33:26   
afrika
Edino pravilno se mi zdi, da čaj popolnoma ukineš - saj taki mali dojenčki imajo v materinem mleku prav vse, kar potrebujejo - se nahranijo in odžejajo. Čaj je povsem nepotreben. Ti le vztrajaj pri dojenju, kot so ti že zgoraj svetovale, pa bo. Čim več ga pristavljaj. Pa pozitivno misli:) in bodi prepričana v uspeh.

Prepričana sem, da vama bo dojenje spet steklo:).

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kok sem žalostna
19.4.2005 19:10:43   
Soncnica
hoj!

ne bodi zalostna!!! vsako dete je individualno, kot smo tudi vsi odrasli razlicni, tako so si tudi dojencki. Eni so suhi, drugi pa smo malo bolj pri sebi Ce bos zalostna, lahko to vpliva na mleko, pa se mali bo to zacutil. Ti ga veckrat pristavi, malo ga prej pozgeckaj, malo ga razjezi, pa bo kar napadel josko, bos videla:):)

s.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kok sem žalostna
19.4.2005 19:18:56   
Anonimen
Ne jokat in ne bit žalostna, ker vpliva na mleko. Sprosti se, ukini flašo, otrok ne potrebuje čaja, ker je v mleku vse kar potrebuje, pristavljaj magari 20 krat na dan in ni hudič, da ne bi uspelo.

Relax. ;)

(odgovor članu atinav)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kok sem žalostna
19.4.2005 19:34:48   
iva01
Ne se preveč sekirat, sej če normalno kaka pa se tud kaj smeji je vse ok, noj je td dribčken pa mi je pediatrinja rekla da se bo že vse samo poštimalo, ti ga sam čim večkrat prustavi ne čakaj da minejo 3 ure, pa ko zaspi ga mal po ličkih pa ušeskjih ščipaj, pa čajčka sam po eni luknci dodavaj, Nik je star 5 mesecev pa mama še vedno 1 luknco.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kok sem žalostna
19.4.2005 21:02:00   
HuAnita
se podpišem po Albino! Tudi moja prinčipesa je ful malo pridobivala, sem se enako sekirala, ampak so me ženske tlele potolažile, naj pristavljam, dodatek pa skenslam! Stara je skoraj 7m, pa ji je mamima dojka še vedno 90% vir prehrane, da o 'cartanju' ne govorim!:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kok sem žalostna
19.4.2005 21:07:39   
mamsi
Jes sm rodila poleti, ko je blo najbl vroče, in nisem dodajala ničesar. Samo dojila sem in je bilo dovolj tekočine. Tako, da se dojita dojita in nič drugega no vsaj 4 meseca, pa bo;););) Že po parih dneh boš vidla razliko.

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kok sem žalostna
19.4.2005 21:27:10   
Bejba
Joj me je kar streslo atinav, ko sem prebrala, da si žalostna. Nikar. Sicer veš, da ti jaz ne morem dati dosti nasvetov glede dojenja, a so ti jih dale že predhodnice. Jaz se oglašam samo, da te malo potolažim- Verjetno gre samo za obdobje, trudita se še naprej. Veliko je težav povezanih z dojenjem in to sta sedaj okusila tudi vidva z malim Tianom. Ni vse tako briljatno kot je to opisano v knjigah :zmeden:.
Ne sekiraj se in Tiana pristavljaj ko bo hotel, pa boš videla da bo v redu.
Če pa ne bo šlo, pa pač ne bo šlo. Glavno je, da ti otročka nahraniš. Če ne gre tako, pa pač drugače. Veš koliko sem se jaz presekirala, ker nisem mogla dojiti, pa sem kmalu pogruntala kakšne skrbi vse so mi prihranjene s tem in sedaj mi je prav fino.
Vsekakor je materino mleko najboljše, vendar ne za vsako ceno.
Trudita se še naprej, ti se ne sekiraj, mali Tianček ti pa ne bodi no tak lenušček ;) in veselo papaj.

A kazal ni pa nič, da bi bil lačen :zmeden:?
Sicer pa naš sonček tudi ni kazal, je bil ful priden, spal ponoči 6 ur skupaj, mami in ati sta ga hvalila, na koncu pa izvemo, da je bil tako lačen, da ni imel moči biti pokonci.

Držim pesti, da se bo vse porihtalo in boste uživali še naprej :miska:.Pa enega lubija Tiančku, mamici pa šopek :rozica:. In ne bodi več žalostna :love:.

LP; Bejba

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kok sem žalostna
19.4.2005 22:20:14   
tania
Atinav, nič se ne preveč sekiraj in ne bodi žalostna. Popolnoma te razumem kako se počutiš, ker bi se tudi jaz lahko dobesedno podpisala pod tvoj post. Naša mala se je rodila s 3480g, prvi mesec je pridobila 950g, in je bilo vse OK. drugi mesec je pridobila pa samo 345g in je bil tudi pr nas cel halo. Bolj s strani sestre v posvetovalnici, kot pa pediatrinje. Morali smo po tehtnico, jo po vsakem podoju stehtat kolk je pojedla. Groza:(. Meni se je kar mešalo. Pojedla je sicer normalno za njeno starost, ampak zgleda, da moje mleko ni bilo močno kalorično. Po enem mescu se je vse samo uredilo. Mala je normalno pridobivala na teži. Moram rečt, da je bolj pr ta drobnih, ampak prava manekenka. sedaj pri skoraj 7.mesecih tehta 6800g. Je pač take konstrukcije.
Ti verjamem da te močno skrbi, ampak lahko te potolažim, da ne se sekirat preveč, predvsem pa bodi optimist, boš vidla da bo Tian začel normalno pridobivat na teži, verjetno je tudi on bolj drobne konstrukcije.
Držimo pesti:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kok sem žalostna
20.4.2005 10:47:13   
atinav
O hvala lepa punce...res ste me pomirile...zlate ste:angel:! No odločila sem se da ga bom kar skos dojila, ko bo pač pokazal željo po hrani. Moram povedat še, da mi ne zaspi na joškici, ampak mi začne full jamrat in jokat ko ne teče več močno...tako da pol kar rajši neha jesti, kot pa da bi se matral.
Upam na najboljše...povem čez en teden kak bo rezultat.
papa

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kok sem žalostna
20.4.2005 14:54:45   
afrika
Še to - ko mu na prvi joški ne paše več, ga daj še na drugo, morda mu bo menjava smeri odgovarjala. Pa vmes med dojenjem še kupčke poskusita podirat - morda ima le občutek, da se je najedel, pa zato noče več jesti. Ko ga bo pa podrl, bo pa spet čutil lakoto. Tako, zdaj pa res - S:)R:)E:)Č:)N:)O

(odgovor članu atinav)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?