bauko
|
Mislim, da se vsaka slej ko prej sreča s trenutki, ko je neprespana, utrujena, zmozgana; ti je slabo, greš sama sebi na živce, vsaka najmanjša reč te spravi s tira, rada bi spala in komaj stojiš, ampak ko se uležeš, ne moreš zaspat, peče te zgaga, lačna si, pa ti nič ne paše jest, skrbi te tisoč in ena stvar v zvezi s tem, kako bo, kaj če ne bo zdrav, kaj če ne bom znala/ zmogla, kaj če mojemu nisem več všeč, ker sem se zredila, bolijo te križ, kolki, kr naprej kri iz nosa, lasje se ti mastijo, fašeš strije, koža te srbi in peče, obsedeno načrtuješ prenovo stanovanja, zdi se ti, da moraš pokupit vse, kar imajo v trgovinah, tašče ti grejo že zdej na živce, počutiš še kot kit, za oblečt imaš samo še eno razvlečeno trenirko in partnerjev prevelik pulover, prideš iz WCja in greš lahko že kar nazaj......lahko bi naštevala v nedogled. Ne rečem, da se zgodi vse to naenkrat, ampak tudi takšne stvari so lahko (in tudi so!) del nosečnosti. Je pa ogromno lepih trenutkov - ko prvič slišiš srčka, ko ti na UZ mali pomaha, ko ga čutiš, kako kolca, brca, ko se počutiš dobro, si polna energije....ko se ti smeji samo od sebe, ker veš, da v tebi raste čisto nov mali človeček - TVOJ (vajin) otroček! Pri meni je tako, da mi pomaga pogovor, predvsem s partnerjem. In to, da vem, da nisem edina nosečnica, ki se kdaj pa kdaj počutim totalno za en drek. Ugotovila sem, da moram vzet vsak dan oz vsak trenutek posebej. Ko sem slabo, si rečem, da bo pač enkrat že minilo in dejansko mine. Ko mi je lepo, se pa tega zavedam in sem vesela, da mi je lepo. Predvsem se mi zdi, da je zelo važna zdrava distanca od TVja, forumov in podobnih medijev. Fino je poklepetat, imet lahko dostopne informacije ipd, ampak zelo je pomembno, kaj storiš potem z vsemi temi informacijami. Idealiziranje nosečnosti in starševstva je največji bullshit EVER! Vedi, da si ti ti in da ko se sprostiš in prepustiš, sama najboljše veš, kaj je najboljše zate. Upam, da sem ti kaj pomagala
|