ronja
|
Povrh vsega dobim še očitke od mami da pretiravam, ker pač ona ne razume kako zgleda če ne gre vse kot po maslu. Naj gre skozi eno uho not in skozi drugo ven, kot je šlo kaj drugega, ko si bila mala, saj otroci se moramo naučit malo selekcionirat svoje starše . Vem, da nas najlažje prizadanejo, vendar res - ona ne razume in nikoli ne bo, moja mama je ista, njej so bile nosečnosti krasne in ji enostavno ni jasno, kako zelo zanič se lahko počutiš. Kar se mene tiče, je nosečnost najbolj podobna eni hudi zastrupitvi: ves čas slabo, ful utrujen, vse te boli, ne moreš spat, itd... H sreči me vsaj moj dragi razume in podpira (valda ko me pa gleda vsak dan kako sem fuč in kako ne bi jedla drzga ko krekerje in kolo). Nasloni se nanj. Vzemi to kot tisti zadnji puš, da se prestaviš iz primarne v svojo družino - on ti bo zdaj opora, ne mama in to velja tudi za naprej (vsaj po mojih izkušnjah:D). Vem, da so mame različne, ampak če tvoja pač ni taka, da bi bila toliko povezana s tabo, da bi lahko čutila s tabo, nima smisla to pričakovat, ker samo sebe matraš. Nasloni se nanj, osali svet naj pa misli, kar hoče. Če ti je kaj v uteho: jaz sem bruhala do konca, vsakič. Bruhala sem še preden sem vedela, da sem noseča in ni moglo bit psihično, ker nisem vedela, da sem noseča, še preden mi je m. izostala... Pri taveliki sem bruhala še ob 11h zvečer, rojena je ob 8h zjutraj. Ja, večini slabosti minejo, vsem pa ne, tiste dobimo pa tanajboljš otroke (boš videla, ko se ti bo rodil, obljubim, da bo najboljši ). Meni je bil vsak porod olajšanje in v p. so se punce čudile, kako to, da se meni porod ni zdel tako grozen, če je pa vendar zelo boleč, sploh naravni, vendar to je 1 dan, nosečnost pa 9 mesecev, ki se vlečejo ko jara kača! In poznam še par punc, ki so tudi bruhale in jim je bilo slabo in niso prav nič uživale v nosečnosti. Nisi edina . Pozabila ne boš vsega matranja, ampak obljubim, da se bo splačalo! Tisti, ki me poznajo, niso mogli verjet, da sva se odločila še za 3., ker sem mela tako ubitačne nosečnosti (poleg slabosti še en kup bolezn, moje telo se očitno sesuje, ko dobi parazitka:D). Ampak se splača, res!