Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 1.3.2010 13:52:56
|
|
|
|
pupika
|
Tejča05 nič skrbet, ti kar lepo počasi pojdi do avta. Jaz sem prišla v porodnišnico brez plodovnice, pa sploh vedela nisem, da mi je voda odtekala, če bi vedela, da nimam več plodovnice, bi se takoj ko so se pojavili prvi popadki odpravila v porodnišnico, tako sem se pa po 5 urah popadkov odpravila v porodnišnico in bila tam presenečena nad nbabico, ko je rekla brez plodovnice.Vem, da se ne sme naprezati, jaz sem doma takrat normalno predihala popadke in se tudi gibala.
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 1.3.2010 14:56:44
|
|
|
|
slovenka
|
tejča, meni je v prvo odtekla voda v P, ko sem se odpravljala proti postelji. Po tistem ni šans, da bi jaz še lahko stala na nogah, še manj, da bi kam šla, tako mi je bebi dol pritiskal... Tako da če bi bila sama v trgovini, bi pri prvi klopi počakala na rešilca ali pa mojega moža, da z avtom pripelje po mene... Saj nisi mislila, da bi šla sama do avta in se odpeljala v P, kaj? Ali pa se je samo meni po odteku vode začel tak nenormalen pritisk, ne vem...
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 2.3.2010 11:51:46
|
|
|
|
Ryssa
|
Meni je začela odtekati v petek po kapljicah, v soboto so me sprejeli v P, okrog 14. ure mi je na polno začela odtekat, rodila sem pa šele v nedeljo ob 13h. So me pacali v porodnišnici in vežda sem hodila okrog, še rekli so mi naj hodim da bom pospešila popadke, samo po stopnicah nisem smela.
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 2.3.2010 12:06:43
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupika Tejča05 nič skrbet, ti kar lepo počasi pojdi do avta. Jaz sem prišla v porodnišnico brez plodovnice, pa sploh vedela nisem, da mi je voda odtekala, če bi vedela, da nimam več plodovnice, bi se takoj ko so se pojavili prvi popadki odpravila v porodnišnico, tako sem se pa po 5 urah popadkov odpravila v porodnišnico in bila tam presenečena nad nbabico, ko je rekla brez plodovnice.Vem, da se ne sme naprezati, jaz sem doma takrat normalno predihala popadke in se tudi gibala. pri prvorodkah ni take panike.ker je otrok že vsidran v porodni kanal male medenice in popkovina ne more izpasti-iti mimo glavice..pri drugorodkah in mnogorodkah,pa se to zgodi na dan poroda ne glede kje se začne.to je pa VELIKA razlika in popkovina lahko izpade. tako pravi dr .PUŠENJAK,tako jaz vem iz faksa,iz prakse pa ne.seveda obstajajo tudi izjeme. v obeh primerih.
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 2.3.2010 13:32:28
|
|
|
|
divans1
|
Kako pa lahko popkovnica izpade? A se ne drži ploda???
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 2.3.2010 20:45:34
|
|
|
|
naja78
|
aj divans,zato pa je potrebno malo več znanaj,samo ne se zdaj učit. ker če več veš o anatomiji in fiziologiji,bolj si zmešan,bolj te je vse strah,ker točno veš kaj se pa recimo lahk zgodi. pa da ti na kratko opišem. ja popkovina se drži ploda.ne vem že točno kolk je dolga,ampka sigurno od 50 cm naprej.na eni strani pa posteljice,to najbrž veš. ker popkovina prosto plava v maternici,nato npr.izteče voda(če je po kapljicah,ni panike,če je v curku in cela se ni za špilat). point je v tem je v otrokovi glavici. če je le ta že v porodnem kanalu(not v mali medenici in ni pred njo popkovina,ki se itak drži otročka in gre z njim ven,)glavica ne more stisnit popkovino,...če pa bi prišla popkovina prej v porodni kanal-se nekako uviha,zdrsne mino glavice, in za njo glavica,stisne glavica popkovino,prekine se dotok kisika in hrane do otročka......ALARM.gre za sekunde!!!!!posledice so lahko usodne,prizadetost otroka,ker njegovi možgani ne dobivajo kisika in zato začno odmirat,.....se poškodujejo. a sem bila dost razumljiva. zato se je treba vedno po razpoku mehurja-plodovih ovojev odpravit v P.da te G pregleda.če ta oceni stanje glavice ,da popkovina ne more več izpadet .lahko še ves čas hodiš okol in predihavaš popadke.samo v tem je šmorn.brez gin.pregleda pa to ne gre. no pa nič o tem razmišljat.jaz bi se vsekako usedla,če bi mi vode odteklo kar veliko in bi počakala na prevoz.
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 3.3.2010 12:47:56
|
|
|
|
divans1
|
Naja78, hvala za razlago!!!
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 4.3.2010 10:00:30
|
|
|
|
gajka
|
Prvič mi je doma začela odtekati voda (proti večeru), me je moj peljal z avtom v P, tam so me pogledali (vmes je voda še kar odtekala), ampak, ker se ni nič drugega dogajalo (normalno dolg, nič zmehčan MV, nobenih popadkov, 1. nosečnost), so me dali samo na oddelek in rekli, da bom zjutraj kakšne antibiotike proti okužbi dobila (dali so mi samo vložke). Vmes sem sama hodila peš po porodnišnici, tudi po stopnicah, ker mi ni nihče nobenega gibanja prepovedal. No, pred polnočjo se je začelo zares in bilo čez 3 ure končano.
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 4.3.2010 19:51:39
|
|
|
|
karin82
|
Na dan PDP-ja sem dobila rahle popadke, ki so se zavlekli na drugi dan. Proti jutru so bili malo bolj intenzivni pa nič preveč boleči, ker se mi ni zdel da bi bilo to žt to, sem si prav zaželela, da bi mi odtekla voda, da bi vedela, da gre zares. In res mi je v tistem trenutku odtekla. SVa bila z mojim doma, počasi sem se oblekla in šla v porodnišnico, rodila sem čez dve uri, po tistem ko mi je odtekla voda, pa je bila moja prva nosečnost, tako, da nevem, jaz nebiprav dolgo letala okoli, če bi mi odtekla voda.
|
|
|
|
RE: Ko ali če odteče voda... 6.3.2010 11:23:49
|
|
|
|
naja78
|
no,da še malo napišem sveže info iz Lj porodnišnice. sedim pred triažno amb, v pritličju in itak čakaš,ko pripelje rešilec eno nosečko,ki ji je oddtekla voda.ženska je morala strogo ležati,na to so bili zelo pozorni kot reševalci,sprejemne babice in sam G. se je preoblekla leže,slekla,nič ni vstajala samo prstavila se je na njihov ležalnik. ji pa je oddtekla skoraj vsa voda.popadkov ni imela,saj videlo se ni. in še nekja sem pogruntala,noto že vem iz prve roke,..... če te pripelje rešilec-ne tuli,ne hiti,....če je vse ok,ampak te normalno pripelje,...si takoj na vrsti ne glede kolk jih čaka,tudi če je kaka s popadki. tako da tale rešilec niti ni tako slaba reč. če se meni zgodi podobno ali če imam samo popadke na 5 min npr.že kako uro,kličem rešilca.mož se naj umiru spedena,komot obleče,kaj poje,....jaz pa tačas vse lepo uredim. ekola.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Katero ime?petruskaiščem med daljšimi imeniKatarina (
17%)
Valentina (
11%)
Izabela (
35%)
Veronika (
17%)
Karolina (
13%)
Kristina (
7%)
Število vseh glasov: 54Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!