naja78 -> RE: Ko ali če odteče voda... (2.3.2010 20:45:34)
|
aj divans,zato pa je potrebno malo več znanaj,samo ne se zdaj učit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ker če več veš o anatomiji in fiziologiji,bolj si zmešan,bolj te je vse strah,ker točno veš kaj se pa recimo lahk zgodi. pa da ti na kratko opišem. ja popkovina se drži ploda.ne vem že točno kolk je dolga,ampka sigurno od 50 cm naprej.na eni strani pa posteljice,to najbrž veš. ker popkovina prosto plava v maternici,nato npr.izteče voda(če je po kapljicah,ni panike,če je v curku in cela se ni za špilat). point je v tem je v otrokovi glavici. če je le ta že v porodnem kanalu(not v mali medenici in ni pred njo popkovina,ki se itak drži otročka in gre z njim ven,)glavica ne more stisnit popkovino,...če pa bi prišla popkovina prej v porodni kanal-se nekako uviha,zdrsne mino glavice, in za njo glavica,stisne glavica popkovino,prekine se dotok kisika in hrane do otročka......ALARM.gre za sekunde!!!!!posledice so lahko usodne,prizadetost otroka,ker njegovi možgani ne dobivajo kisika in zato začno odmirat,.....se poškodujejo. a sem bila dost razumljiva. zato se je treba vedno po razpoku mehurja-plodovih ovojev odpravit v P.da te G pregleda.če ta oceni stanje glavice ,da popkovina ne more več izpadet .lahko še ves čas hodiš okol in predihavaš popadke.samo v tem je šmorn.brez gin.pregleda pa to ne gre. no pa nič o tem razmišljat.jaz bi se vsekako usedla,če bi mi vode odteklo kar veliko in bi počakala na prevoz.
|
|
|
|