|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kožica na lulčku
19.12.2007 20:55:27   
ALEKSA13
Moj sinček je star 4,5 meseca, pa ima kožico še skoraj čisto zaraščeno, samo mala luknjica je. Saj mu jo potegujem navzdol, ko se umivama in kopama, samo nič kaj posebej ni boljše, preveč pa tudi ne upam, da ga ne bi poškodovala. Pediatrinja mu še tega nikoli niti pogledala ni. Ali ima še čas in se bo to uredilo, ali ne? Hvala, lp. Aleksa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kožica na lulčku
19.12.2007 21:02:02   
Natali07
Seveda ima še čas. Tudi naša pediatrinja ni posebej posvečala pozornosti ,čeprav sem jo spraševala, ker je enako imel samo majhno luknico in ko je lulal se je lulček zelo napihnil. Sem dobila občutek, da težko lula - pa ne.

No in ob vsakem kopanju sem mu na lahko poizkušala in kar naekrat pri kakem 6 ali 7 mesecu mu je šlo postopno počasi vedno bolj dol. Sedaj pri 11 mesecih je vse Ok in gre kožica lepo dol. Ni bilo nobenega posega ali na hitrico trganje kožice, kot sem velikokrat silšala. Tudi mene je skrbelo, ampak se je vse uredilo.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.12.2007 21:06:45   
Petraa
Kožico se ne poteguje nzaj,samo sčistiš zvrha in to je to

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.12.2007 21:32:37   
Bonnie_RR
Nam je pa pediatrinja rekla, da naj jo kar pri miru pustimo. Ima pa tud moj tamali precej zaraščeno in pri 22m ni še nič bolje. Baje je še čas...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.12.2007 21:59:15   
only_me
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

Kožico se ne poteguje nzaj,samo sčistiš zvrha in to je to

zanimivo. ker nama je P rekla, da je treba vsaki dan trenirat. in na vsakem pregledu jo pogleda in malo potegne dol. In zaradi treniranja, ni kožica počla niti enkrat. Pa je že skoraj čez.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2007 22:52:32   
SIBI
Ravno danes smo bili z našim Tajem pri urologu zaradi kožice. Star je leto in pol pa mu kožica ne gre niti malo nazaj. Danes je urolog rekel, da mu moramo začet vleči nazaj in, da bomo počakali še šest mesecev. Na pregled smo naročeni 18.6.2008 in če do takrat ne bo boljše bo potreben operativni poseg.

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.12.2007 23:19:11   
pikalonca
Mene je tudi skrbelo kako je s to kožico, ker sem imela enak primer- pri 6 mesecih le majhna luknjica. In sem vprašala P kako je s tem in je pogledala in rekla, da je čisto ok in da ima čas do 6 leta, da gre dol. Tako da jaz se s tem ne obremenjujem več, tudi to se bo uredilo.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.12.2007 0:21:29   
sandra85
user posted image vsak pediater reče drugačeuser posted image
mrni so v bolnici rekli, da MORAM vlečt nazaj, ker mu gre zelo malo in bo potrebna operacijauser posted image
pol smo imeli posvetovanje čez 3 dni in sem to omenila P, je pogledala in mal pokritizirala bolničarkeuser posted image  rekla je da ima lepo kožico, da se nikamor ne mudi in nej samo med kopanjem umijem malo pod kožico-in to je to

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.12.2007 8:28:01   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: only_me

zanimivo. ker nama je P rekla, da je treba vsaki dan trenirat. in na vsakem pregledu jo pogleda in malo potegne dol. In zaradi treniranja, ni kožica počla niti enkrat. Pa je že skoraj čez.

Tudi meni so tako rekli! Pri prvem mu je P sam potegnil kožico, že kmalu, mislim da je bil star pol leta. Mu je malo kri tekla. In naročil nam je, da mu jo redno dajemo dol. Ker so težave potem, ko mora otrok na operacijo, je starejši, se že zaveda in so velike težave. Pri tamalem je bila pa kožica tako zaraščena, da se ni vidlo niti pikice glavice. Pa smo ga do treh let toliko strenirali, da je šla kožica čez, brez pediatra, vendar z njegovim odobravanjem! Mislim, da je kar prav, da gre kožica čez, veš koliko umazanije se nabere spodaj?!!!!! Nam je celo rekel, da ni nič hudega, če malo zakrvavi, je pa potrebno seveda imeti občutek in mero. Vidim pa, da je to čisto odvisno od posameznega pediatra. Naši vsi zagovarjajo postopno vlečenje, da nio potrebna operacija! Ti pa povem, da je operacija sicer nezahtevna, potem je pa toliko sitnosti, ker si otrok ne upa lulat! Moj nečak je bil operiran, pa tega nobenemu otroku niti staršu ne privoščim!

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.12.2007 8:43:24   
Klarita
Našemu fantu pediatrinja preglejuje kožico že od prvega obiska naprej. Kožico ima kar precej skupaj, da se glavica ne vidi. Rekla je, da jo je treba kar pogosto nazaj potegnit, seveda z občutkom, najbolj pa takrat, ko je otrok skopan, ker je takrat kožica čist mehka. Pri našem je baje še tudi čas, da se porihta in upamo, da se bo samo.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.12.2007 10:04:37   
Mesečnica
Nam je patronažna sestra pri prvem kopanju otroka rekla, naj malo poskusimo kožico premakniti vsakič, ko se kopa (je v vodi). Mož je potem to redno delal in zdaj, pri malo manj kot 7 mesecih, gre malemu kožica že skoraj povsem do konca čez glavico, samo na enem koncu se še malo drži. Brez vsakih problemov user posted image . Naša pediatrinja je bila prav presenečena.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?