karmy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sita Aja, seveda, saj moja mama je tudi živčna. Najstarejša je letos popustila v šoli, pa puberteta in tako naprej .... Mama mi vsak da pravi: "Pa daj jo užgi čez rit, da bo ubogala!" "Zakaj pa?" ji pravim. Jaz ji povem, da se mora učit, da je zanjo to dobro, tepla je pa res ne bom. Pa pravi moja mama, da bom že videla, kako mi bo kasneje očitala, ker je nisem bolj "pritiskala". Več kot toliko, da ji povem, tisočkrat povem, pa res ne morem. Ne, svojih otrok ne bom tepla. Mislim, da me ne bi imeli kaj bolj radi, če bi jih tepla. Kakor si bo postlala, tako bo spala. Jaz sem ji pripravljena pomagat (hčerki), če pa noče sprejeti moje pomoči, bodo pač slabe ocene - ki so že - zmeraj je bila odlična, letos bo pa komaj prav dobra, vendar mislim. da s tepežem še zdaleč ne bi kaj dosegla. Le slabše bi bilo. Itak tepejo samo tisti, ki jih je strah. Strah, da ne obvladajo situacije, v kakršni so, da ne obvladajo otroka. tepež in disciplinski udarec po riti ali za uho, je čist nekaj drugega... pa tvoja hčerka mora vedet, da se uči zase in ne za tebe.. in tega se mora vsak starš zavedat... men se zdi da prav dober uspeh je čist uredu in tudi dober uspeh je tud... dokler ne dobiva enice in graje, bi bilo zame čist uredu. če je zate samo dobra ocena 5, potem pa res ne vem kaj naj si mislim..tud ti imaš slabe dneve v službi in v življenju in popustiš pr kakšnih takih stvareh.. vendar noben ni popoln ni ne moreš pričakovat od svoje hčere ali pa kdorkoli drug da pričakuje od svojega otroka same petice... ker je to bedasto...