|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle...
18.2.2008 15:18:20   
Metuljček Cekinček
Ne vem, zakaj mi že zdaj hodijo po glavi takšna neumna vprašanja, ampak mi nekako ne da miru.

Z možem imava vse bližnje sorodnike cca. 150 km oddaljene od najinega kraja. Tukaj imava sicer prijatelje, ki bodo z veseljem čuvali najinega metuljčka, ko bova midva v porodnišnici.

Ampak prvič sva šla v porodnišnico ob treh ponoči. Če bo tokrat podobna situacija, naj sredi noči zbudim prijatelje (ki imajo tudi majhne otroke) in mojega metuljčka in ga potem z možem sredi noči odloživa pri prijateljih?

Moja mama lahko tudi v treh urah prišiba do nas, ampak se bojim, da se bo mogoče vse malo hitreje odvijalo kot prvič.

Torej, kje ste ve pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste...
18.2.2008 15:24:13   
lex
kaj pa če tvoja mami pride kak dan pred PDP k vam na počitnice?

Ali pa če imaš kakšno sosedo, ki bi ti počuvala otroka, tud tako da bi jo sred noči vrgla v luft? Saj sosede rade pomgaajo,

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.2.2008 15:24:57   
urskas
jaz sem imela k sreči v sosednji hiši svakinjo, ki sem jo zbudila od 5-tih zjutraj ravno za njen rojstni dan.

Drugače pa, če ne bi šlo drugače bi se odpeljala ali z rešilcem sama ali pa bi jo z dragim vzela s seboj do porodnišnice in šla sama rodit. 

Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2008 15:25:56   
Azzurra
Definitivno bi poklicala prijatelje, če je tako dogovorjeno, tudi sredi noči. Verjemi, da ti ne bodo zamerili, če se vse prej dogovorite. Morda pa boste kdaj vrnili uslugo user posted image

Drugače bi jaz pomislila tudi na to, da bi kak dan pred PDP poklicala mamo k sebi, tako bi bila mama že tam, ko bi napočil čas.

Sicer pa imam take pomisleke tudi jaz, čeprav moji živijo v zgornjem nadstropju. Problem pri njih je ta, da jim ponoči lahko telefoniram, vdiram v hišo, trobim v garaži, tolčem z metlo po stropu ali kričim pod oknom na ves glas, pa ne vem, če ne bi prej rodila, kot njih zbudila...user posted image

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2008 15:26:54   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček
Tukaj imava sicer prijatelje, ki bodo z veseljem čuvali najinega metuljčka, ko bova midva v porodnišnici.

Ampak prvič sva šla v porodnišnico ob treh ponoči. Če bo tokrat podobna situacija, naj sredi noči zbudim prijatelje (ki imajo tudi majhne otroke) in mojega metuljčka in ga potem z možem sredi noči odloživa pri prijateljih?

Če so res pravi prijatelji, jih to ne bo motilo user posted image  Vem, da bi bila jaz počaščena, če bi lahko tako ustregla prijateljici. Pa magari ob dveh ponoči user posted image

Moja izkušnja: na srečo so moji starši tako blizu, da je mami skočila v avto in prišla po starejšo piko.

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2008 15:39:43   
emaa
Če bi se zmenila s prijatelji, bi jih zbudila sredi noči (ali oni mene), ko je treba rodit, je treba rodit.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2008 17:55:57   
Anonimen
ostal je s partnerjem

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2008 18:57:23   
Naja30
Če se prijatelji ponudijo menda vejo, da lahko do tega pride vsak čas, ne glede na to noč ali dan.
Naša pupa bo pri babici in dediju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2008 19:52:30   
Jančika_
Pri nas so bili na voljo starši in brat, a se je ravno dva tedna pred rokom zgodilo, da so bili cel vikend vsi odsotni. Takrat sem se dogovorila s prijateljico, ki ima tudi majhne otroke (oz. takrat je imela enega); nekako samo po sebi razumljivo je bilo, da dežurstvo velja tudi za ponoči.

Tisto noč, ko sem rodila, pa je otrok tako ali tako prespal pri mojih starših, tako da sploh ni bilo potrebno klicati nikogar.

Ko je bila nekaj mesecev kasneje zgoraj omenjena prijateljica v isti situaciji, sem dežurala jaz. In tudi ona je imela srečo, da bila starejša punčka na obisku pri dedku in babici, ko se je začelouser posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2008 20:19:28   
spelaz
Ja pri meni je bilo točno tako - moji starši stran 130 km, drugi 70km (ta dva bi itak do zjutraj rabila, da bi prišla) večinoma sem bila še sama doma in me je bilo mal strah, da ne bom šla kar s tamalim skupaj v porodnišnico.

No, na srečo je dojenček počakal do PDP in je bil mož doma. Pa se je začelo ob 23h, sem ob 00 klicala starše v LJ, midva pa sva ob 00.30 šla v porodnišnico (malega sva pa kar doma pustila, se ponoči ne zbuja). Smo pa stanovali 5 minut vožnje od porodnišnice. Me je odložil in šel nazaj domov, jaz pa rodit. Sva mislila, da bodo moji prišli preden bom rodila, a je šlo prehitro, tako da sem kar sama rodila ob 1.30. Moj pa je nekaj pred 2. prišel.

Vso srečo, pa kar prijatelje poklič...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2008 20:28:32   
lelaval
Vseh 3x sem šla v porodnišnico ponoči. Tako, da so starejši otroci spali, pa je moj samo taščo zbudil, da odhajava (je bila 1 štuk pod nami), da je dežurala, če bi se zbudil-a

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2008 20:30:52   
Ro-La
v vrtcu...ob 8h sva ga odpeljala, šla rodit, ob 15h pa je moj šel po njega :)

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2008 20:43:06   
frutka_
ro-la kot da bi se zmenilauser posted image

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2008 22:09:49   
Blejka26
moj je imel dopust..itak sem imela datum za sprejem v bolnišnico..tko da je bil moj z starejšo pikico,jaz sem pa itak imela CR tko da ni mogel biti poleg pri porodu

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.2.2008 23:49:08   
piščanc
starejša je bila z atijem. jaz pa z babco user posted image .

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.2.2008 7:35:11   
aleksandra silvija
Hčerko sva vzela kar s sabo v porodnišnico in je potem bila z očkom, jaz pa sem imela CR. Malo nerodno je le bilo, ker je to bilo sredi noči, pa moraš otroka buditi.
Težje je potem organizirati cel teden varstva, ker si mož ni mogel vzeti prosto.

Kako bo pa sedaj--spet bosta z možem, dopoldan v vrtcu, šoli, popoldan pa,...kdo bi vedel.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.2.2008 7:52:39   
NinKa
Jaz sem se pa pozanimala, kako in kaj v PO. Tam lahko otroka s seboj pripelješ, pa ga pol čuvajo sestre in očka. Baje ni problema.

Drugače pa v času mojega bivanja v porodnišnici v vrtcu in popoldan pri atiju. Mislim, da je že naznanil "leteči" dopust v službi ali pa bo delal po potrebi od doma.

Sva najprej mislila, da bi ga dala k mojim staršem, ki živijo 150km vstran, pa se mi ne zdi smiselno, ker pol pride nazaj domov in je naenkrat nov član. Ne bo raje privajanje že v porodnišnici.

To je plan, kako bo pa v resnici bomo pa videli čez nekaj mesecev user posted image .

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.2.2008 7:56:36   
srki
Če ste zmenjeni s prijatelji, jih pač par dni oz. mesec prej obvestite, da se zna zgodit, da jih boste sredi noči prebudili. Ali pa, kot je lex napisala, naj pride tvoja mami k vam na počitnice.

Naš bo verjetno pri mojih starših, jih bo tudi treba zbudit, če bo ponoči. Kaj češ.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.2.2008 9:22:07   
Metuljček Cekinček
Hvala za odgovore, punce.

Najbrž ste me malo narobe razumele, ker se meni ne zdi problematično prijatelje sredi noči zbujat, ampak sem bolj razmišljala o svojem metuljčku in nočnem zbujanju.

Včeraj sva se tudi s prijateljico pogovorili in sva se zmenili, da bo ona prišla do nas in poskrbela za metuljčka, dokler ne "prišiba" moja mama.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?