Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Metuljček Cekinček -> Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 15:18:20)

Ne vem, zakaj mi že zdaj hodijo po glavi takšna neumna vprašanja, ampak mi nekako ne da miru.

Z možem imava vse bližnje sorodnike cca. 150 km oddaljene od najinega kraja. Tukaj imava sicer prijatelje, ki bodo z veseljem čuvali najinega metuljčka, ko bova midva v porodnišnici.

Ampak prvič sva šla v porodnišnico ob treh ponoči. Če bo tokrat podobna situacija, naj sredi noči zbudim prijatelje (ki imajo tudi majhne otroke) in mojega metuljčka in ga potem z možem sredi noči odloživa pri prijateljih?

Moja mama lahko tudi v treh urah prišiba do nas, ampak se bojim, da se bo mogoče vse malo hitreje odvijalo kot prvič.

Torej, kje ste ve pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? 

lex -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 15:24:13)

kaj pa če tvoja mami pride kak dan pred PDP k vam na počitnice?

Ali pa če imaš kakšno sosedo, ki bi ti počuvala otroka, tud tako da bi jo sred noči vrgla v luft? Saj sosede rade pomgaajo,

urskas -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 15:24:57)

jaz sem imela k sreči v sosednji hiši svakinjo, ki sem jo zbudila od 5-tih zjutraj ravno za njen rojstni dan.

Drugače pa, če ne bi šlo drugače bi se odpeljala ali z rešilcem sama ali pa bi jo z dragim vzela s seboj do porodnišnice in šla sama rodit. 

Azzurra -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 15:25:56)

Definitivno bi poklicala prijatelje, če je tako dogovorjeno, tudi sredi noči. Verjemi, da ti ne bodo zamerili, če se vse prej dogovorite. Morda pa boste kdaj vrnili uslugo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače bi jaz pomislila tudi na to, da bi kak dan pred PDP poklicala mamo k sebi, tako bi bila mama že tam, ko bi napočil čas.

Sicer pa imam take pomisleke tudi jaz, čeprav moji živijo v zgornjem nadstropju. Problem pri njih je ta, da jim ponoči lahko telefoniram, vdiram v hišo, trobim v garaži, tolčem z metlo po stropu ali kričim pod oknom na ves glas, pa ne vem, če ne bi prej rodila, kot njih zbudila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

špelin@ -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 15:26:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček
Tukaj imava sicer prijatelje, ki bodo z veseljem čuvali najinega metuljčka, ko bova midva v porodnišnici.

Ampak prvič sva šla v porodnišnico ob treh ponoči. Če bo tokrat podobna situacija, naj sredi noči zbudim prijatelje (ki imajo tudi majhne otroke) in mojega metuljčka in ga potem z možem sredi noči odloživa pri prijateljih?

Če so res pravi prijatelji, jih to ne bo motilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Vem, da bi bila jaz počaščena, če bi lahko tako ustregla prijateljici. Pa magari ob dveh ponoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Moja izkušnja: na srečo so moji starši tako blizu, da je mami skočila v avto in prišla po starejšo piko.

emaa -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 15:39:43)

Če bi se zmenila s prijatelji, bi jih zbudila sredi noči (ali oni mene), ko je treba rodit, je treba rodit.

Anonimen -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 17:55:57)

ostal je s partnerjem

Naja30 -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 18:57:23)

Če se prijatelji ponudijo menda vejo, da lahko do tega pride vsak čas, ne glede na to noč ali dan.
Naša pupa bo pri babici in dediju.

Jančika_ -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 19:52:30)

Pri nas so bili na voljo starši in brat, a se je ravno dva tedna pred rokom zgodilo, da so bili cel vikend vsi odsotni. Takrat sem se dogovorila s prijateljico, ki ima tudi majhne otroke (oz. takrat je imela enega); nekako samo po sebi razumljivo je bilo, da dežurstvo velja tudi za ponoči.

Tisto noč, ko sem rodila, pa je otrok tako ali tako prespal pri mojih starših, tako da sploh ni bilo potrebno klicati nikogar.

Ko je bila nekaj mesecev kasneje zgoraj omenjena prijateljica v isti situaciji, sem dežurala jaz. In tudi ona je imela srečo, da bila starejša punčka na obisku pri dedku in babici, ko se je začelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

spelaz -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 20:19:28)

Ja pri meni je bilo točno tako - moji starši stran 130 km, drugi 70km (ta dva bi itak do zjutraj rabila, da bi prišla) večinoma sem bila še sama doma in me je bilo mal strah, da ne bom šla kar s tamalim skupaj v porodnišnico.

No, na srečo je dojenček počakal do PDP in je bil mož doma. Pa se je začelo ob 23h, sem ob 00 klicala starše v LJ, midva pa sva ob 00.30 šla v porodnišnico (malega sva pa kar doma pustila, se ponoči ne zbuja). Smo pa stanovali 5 minut vožnje od porodnišnice. Me je odložil in šel nazaj domov, jaz pa rodit. Sva mislila, da bodo moji prišli preden bom rodila, a je šlo prehitro, tako da sem kar sama rodila ob 1.30. Moj pa je nekaj pred 2. prišel.

Vso srečo, pa kar prijatelje poklič...

lelaval -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 20:28:32)

Vseh 3x sem šla v porodnišnico ponoči. Tako, da so starejši otroci spali, pa je moj samo taščo zbudil, da odhajava (je bila 1 štuk pod nami), da je dežurala, če bi se zbudil-a

Ro-La -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 20:30:52)

v vrtcu...ob 8h sva ga odpeljala, šla rodit, ob 15h pa je moj šel po njega :)

frutka_ -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 20:43:06)

ro-la kot da bi se zmenila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Blejka26 -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 22:09:49)

moj je imel dopust..itak sem imela datum za sprejem v bolnišnico..tko da je bil moj z starejšo pikico,jaz sem pa itak imela CR tko da ni mogel biti poleg pri porodu

piščanc -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (18.2.2008 23:49:08)

starejša je bila z atijem. jaz pa z babco [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

aleksandra silvija -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (19.2.2008 7:35:11)

Hčerko sva vzela kar s sabo v porodnišnico in je potem bila z očkom, jaz pa sem imela CR. Malo nerodno je le bilo, ker je to bilo sredi noči, pa moraš otroka buditi.
Težje je potem organizirati cel teden varstva, ker si mož ni mogel vzeti prosto.

Kako bo pa sedaj--spet bosta z možem, dopoldan v vrtcu, šoli, popoldan pa,...kdo bi vedel.

NinKa -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (19.2.2008 7:52:39)

Jaz sem se pa pozanimala, kako in kaj v PO. Tam lahko otroka s seboj pripelješ, pa ga pol čuvajo sestre in očka. Baje ni problema.

Drugače pa v času mojega bivanja v porodnišnici v vrtcu in popoldan pri atiju. Mislim, da je že naznanil "leteči" dopust v službi ali pa bo delal po potrebi od doma.

Sva najprej mislila, da bi ga dala k mojim staršem, ki živijo 150km vstran, pa se mi ne zdi smiselno, ker pol pride nazaj domov in je naenkrat nov član. Ne bo raje privajanje že v porodnišnici.

To je plan, kako bo pa v resnici bomo pa videli čez nekaj mesecev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

srki -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (19.2.2008 7:56:36)

Če ste zmenjeni s prijatelji, jih pač par dni oz. mesec prej obvestite, da se zna zgodit, da jih boste sredi noči prebudili. Ali pa, kot je lex napisala, naj pride tvoja mami k vam na počitnice.

Naš bo verjetno pri mojih starših, jih bo tudi treba zbudit, če bo ponoči. Kaj češ.

Metuljček Cekinček -> RE: Kje ste pustile starejšega otroka, ko ste šle rodit? (19.2.2008 9:22:07)

Hvala za odgovore, punce.

Najbrž ste me malo narobe razumele, ker se meni ne zdi problematično prijatelje sredi noči zbujat, ampak sem bolj razmišljala o svojem metuljčku in nočnem zbujanju.

Včeraj sva se tudi s prijateljico pogovorili in sva se zmenili, da bo ona prišla do nas in poskrbela za metuljčka, dokler ne "prišiba" moja mama.

Stran: [1]