|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje spijo čez dana
22.2.2006 12:32:21   
mml
Mene pa zanima, kje vaši otročki spijo čez dan. Mi imamo zadnje dni s tem nekaj problemov, do sedaj je Manca dopoldan zaspala v ležalniku in odspala tam 2 uri, druga možnost je bila, da je zaspala v vozičku in je potem spala še nekaj časa v košari, ko sva že prišli nazaj. Zadnje dni ugotavljam, da v ležalniku zaspi po nekaj minutnem protestiranju, ampak se zbudi po pol ure in temu sledi jok...Z veseljem zaspi v naročju, samo se zbudi skoraj v trenutku, ko jo odložim na kavč.
Z nočnim spanjem na srečo ni problemov...kopanje...dojenje...kupček...poljubček...postelja...in v nekaj minutah zaspi.
Imate vi tudi čez dan kakšno rutino pred spanjem? Ali spijo vaši otoročki tudi čez dan v svojih posteljah?



_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 12:36:04   
*pepelka*
Naša je stara 6. m in nima težav s spanjem. Tudi čez dan jo dam spat v posteljico. Sevda spi tudi v vozičku, kadar sva zunaj, ko pa se vrneva pa jo samo prestavim v posteljo in spi dalje.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 12:53:15   
Romcka
kuku:) midve imava cez dan rutino...okoli 11h ko rata sitna, ji dam flasko in se zraven nje ulezem...ko fino zaspi grem stran al pa spim z njo ce sem utrujena...spimo na v njeni sobici, kjer imamo raztegnjen dvosed:) vsacih pa zaspima v najini spalnici....oken ne zatemnim, ker zaenkrat ni blo blema s tem:)
pozdravcek
R

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 12:57:08   
tehnofil
Mi večinoma nimamo problemov s spanjem, ker ne spi, če se le da. V stanovanju max pol ure. Redko več. Vse ostalo pa samo v vozičku na sprehodu.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 13:09:24   
ZARA
Spala je vedno v svoji postelji, s to razliko, da so čez dan žaluzije gor. BP.
lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 13:11:35   
Tricia
Hello!

Tudi Mei je bila taka kot tvoja....do nekako 6 meseca je spala 1-2 na dan po max pol ure. Pol je začela spat po uro in več, tudi dve. In to, le če je spala v svoji posteljici. Če mi kdaj zaspi v vozičku ali na moji postelji, pa se zbudi tud po 20 minutah in pol je sitna kot muha. Ona rabi mir.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 13:19:01   
NENAJANI
user posted image user posted image user posted image  Rutina user posted image user posted image user posted image user posted image  pa kaj še!!!!  Sej jst bi jo mela, če bi se je tamali držal! Tk pa čez dan spi klinc kaj 2X po 15 min, pa še to na mojih rokah!!!!
Zvečer pa k sreči nimamo težav. Zaspi že okrog 19.30 in spi do približno 8.30 zjutraj, tako da JUPI!!!!!!!

_____________________________

MATI RAZUME, ČESAR OTROK NE POVE.

judovski pregovor

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 13:41:08   
dory
Jst sem z neusmiljeno rutino zacela,ko je bil tamal star 3m...in ker je trma na3, je blo kar pestro...po enem mesecu bojev je obupal...se danes pri 22m se gre spat ob 12ih in spi dve do tri ure...

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 14:01:19   
Janeja
Čez dan vedno v najini postelji na sredini - pa mami zraven  (ne zaradi Lee, ona bi spala tudi sama user posted image ).

Ponoči pa brez problema v svoji postelji.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 14:12:00   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: NENAJANI

user posted image user posted image user posted image  Rutina user posted image user posted image user posted image user posted image  pa kaj še!!!!  Sej jst bi jo mela, če bi se je tamali držal!


Ponavadi ne pride tamali do tebe in reče:" Oj, mami, jest bi rutino!" Ti jo moraš vzpostavit... tako kot je napisala teja. In držat se tega, vedno in povsod! Pa je! Pri enih je potrebno več, pri drugih pa manj doslednosti.

Pri nas je čez dan vedno spala v spalnici, na ta veliki postelji, tako da smo imeli ločene rutine za dan in noč. Zdaj spi čez dan samo 1x, med tednom je to itak v vrtcu. Za vikend gre spat po kosilu, to je med 2 in 3. Ampak temu se ne reče spanje, ampak počitek. Če rečeš, da gremo spat je vik in krik, če pa rečeš, da gremo počivat, je pa OK. Počiva pa dobri dve uri.


(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 14:45:50   
Anonimen
Podnevi spi v najini postelji sam,ponoči pa v svoji postelji.
Ko je bil naš tudi majhen je zelo malo spal,ampak sedaj pri 10 mesecih bi pa vedno samo ajal.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 15:29:44   
pravljica
rutina? ne, hvala user posted image  nisem jaz tip za rutino...ko je zaspan, ga dam spat, ko je lačen ali ko imam pripravljeno, gre jest, ko se kopamo se kopamo, ne glede na dan ali uro...itd itd

čez dan spi večkrat po 1 uro (3-4x)...če sva doma, v svoji postelji, če se je bilo treba prej pocartat, na najini postelji, ali zunaj v vozičku, ali v avtu...včasih zaspi kar med igro na tleh

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 15:40:02   
amy26
Moj čez dan zaspi ponavadi na rokah pa ga potem odložim na najino spalnico oz. na sedežno garnituro, spi pa 4x na dan po cca 45 minut.
Ponoči pa v svoji zibki.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 15:46:13   
soncek&luna
moj soncek spi dopoldan ene 30 min... potem pa ga popoldan zmanjka okrog 15. ure in spi kaki dve uri, se zbudi za hrano in vcasih zaspi nazaj... potem pa ga zmanjka spet okrog sestih sedmih... cez dan vedno spi na kavcu v kuhinji, ponoci pa brez problemov v posteljici

se pa kar drzim rutine, kar se hrane tice in pa tudi spanja... sva se oba navadila ;)

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 20:46:14   
zaliga
Punce še jaz bi prosila za pomoč!
Junija bomo dobili bebico, pa sem glede ležišč čisto zmedena! V spalnici je postlica v kateri bo spala čez noč; kaj pa v dnevni??!!
Kje jih imate? Ali lahko uporabim že ležalnik takoj na začetku? Sicer je sedežna v dnevni, a je preozka, da bi "bauca" pustla samega, ko bom kuhala ali podobno!
Prosim za pomoč, ker ne vem ali naj kupim za dnevno še zibko? (stroški!!!!!)
Hvala vam!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 21:03:13   
simona2
Mi smo do enega 4 meseca čez dan spali kjerkoli, največkrat pa kar v ležalniku v dnevni sobi. No potem, pa sem tudi jaz začela z rutino in sedaj pri skoraj 6 mesecih greva 2x na dan (ponavadi dopoldan in enkrat popoldan) spat v spalnico v njeno posteljico in sem opazila, da ji to tudi najbolj ustreza in da tam najlepše spi (zaspi sama, tudi če o dam notri budno).

Ko postane tečna vem da je čas in sploh ni problema. Zvečer pa tako ali tako pade dol že okoli 19.00 ure in najkasneje do 19.30 zaspi in spi do 6 zjutraj (no zadnje čase se nekaj zbuja ponoči, pa ni krize), zato gre skoraj vedno še okoli 8 spat še za eno urco. Prav tako pa vedno zaspi na sprehodu in med vožjo v avtu.

Zaliga komot jo imaš v ležalničku, saj so tile ta novi ful super in imajo toliko nstavitev tudi že za novorojenčka. Npr. moja je veliko spala tudi kar v vozičku v košarici v dnevni, ji je ful pasal, tako da ne kompliciraj. Lahko pa jo že takoj na začetku daš tudi v njeno posteljico ali pa v vajino, samo da ne zagrneš oken, se bo še prej navadla reda.

Aja imam pa eno vprašanje, sedaj pri 6 mesecih ponovno več spi, kot pa je v obdobju med 4-6 mesecem. ALi je to običajno? Včasih bi šla tudi kar večkrat kot 2x spat, pa se ful ukvarjam z njo in jo animiram, saj me je strah, da ponoči ne bi spala, ker je že tako ali tako začela nekaj štrajkat.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 21:44:19   
Marogica
mml, pri nas je bilo tako, da smo imeli "rutino" od začetka, kar je pomenilo, da so bile ure, določene za spanec urejene tako, da smo ga odnesli v spalnico, kjer je spal v svoji posteljici. Tako delamo skoz in naš otrok je navajen spati sam in v svoji posteljici, le da mu čez dan potegnem roleta dol. Zaspi brez problemov, drenja ali protestiranja. Pri ta večjem smo delali enako in je bilo prav tako brez problemov.

IZVIRNO SPOROČILO: zaliga

kaj pa v dnevni??!!
Kje jih imate? Ali lahko uporabim že ležalnik takoj na začetku? Sicer je sedežna v dnevni, a je preozka, da bi "bauca" pustla samega, ko bom kuhala ali podobno!
Prosim za pomoč, ker ne vem ali naj kupim za dnevno še zibko? (stroški!!!!!)
Hvala vam!



zaliga mogoče samo to. Sem nekje brala, da je potrebno že novorojenčka in kasenje dojenčka dajati spati nekam, kjer je mirno in tiho. Prvi razlog je to, da vsak človek lažje zaspi v tekšnem okolju, drugi razlog (zame bolj važen) pa je bil ta, da se tako otroka navaja na rutino, kajti ko se bo rodil, ne bo vedel, kaj pomeni dan in kaj noč. To so prvi koraki k navajanju otroka k nekim obredom iz katerih se razvije "zdrava"  rutina, ki je pomembna tako za otroka kot za celo družino.
Zato ne kupuj ničesar za dnevno, kajti ležalnik je čisto dovolj. Jaz sem ga pač prenašala po celi hiši, kjer sem pač bila. Tako mu tudi ni bilo dolgčas. Ti pa kar kuhaj in psopravljaj, kajti tvoj "bauc" ti v prvih 4 mesecih ne bo nikamor skočil, pa še privezati se ga da

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 21:48:15   
rija
Na rokahuser posted image

Noče ne v prenosni posteljici, ležalnikuser posted image  kje pa!

Edino en trd kavč v pisarni mu še paše za kakšne pol ure....

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 22:07:48   
Romcka
sicer ne maram bit pametna, samo zdaj kr moram bit :) pa ne bit jezne name, ok? sej na koncu koncev lahko itak vsak naredi tako kot sam hoce...
jaz nisem clovek ki bi maral rutino - vse prej kot to...samo to rabijo dojencki (malo prebrala o tem na netu in knjigah in ipak pedagoski fax koncala:) ..in ker to rabijo, to dam Kaji:) pa to se ne pomeni da sva skozi doma in da je vsak dan enak prejsnjemu....pac vem kjerkoli smo, da ona okoli 12h potrebuje vsaj enourni pocitek...in povsod se najde kaksno lezisce in povsod lahko ji dam flasko in se stisnem k njej:) ekoli toliko od mene...ve pa uzivajte:)
R

< Sporočilo je popravil Romcka -- 22.2.2006 22:08:55 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kje spijo čez dana
22.2.2006 22:13:32   
Reza
Moja user posted image  spi v dnevni sobi. Nimamo posebne rutine pred dnevnim spanjem. Zaspi, ko pač zaspi.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?