Marogica -> RE: Kje spijo čez dana (22.2.2006 21:44:19)
|
mml, pri nas je bilo tako, da smo imeli "rutino" od začetka, kar je pomenilo, da so bile ure, določene za spanec urejene tako, da smo ga odnesli v spalnico, kjer je spal v svoji posteljici. Tako delamo skoz in naš otrok je navajen spati sam in v svoji posteljici, le da mu čez dan potegnem roleta dol. Zaspi brez problemov, drenja ali protestiranja. Pri ta večjem smo delali enako in je bilo prav tako brez problemov. IZVIRNO SPOROČILO: zaliga kaj pa v dnevni??!! Kje jih imate? Ali lahko uporabim že ležalnik takoj na začetku? Sicer je sedežna v dnevni, a je preozka, da bi "bauca" pustla samega, ko bom kuhala ali podobno! Prosim za pomoč, ker ne vem ali naj kupim za dnevno še zibko? (stroški!!!!!) Hvala vam! zaliga mogoče samo to. Sem nekje brala, da je potrebno že novorojenčka in kasenje dojenčka dajati spati nekam, kjer je mirno in tiho. Prvi razlog je to, da vsak človek lažje zaspi v tekšnem okolju, drugi razlog (zame bolj važen) pa je bil ta, da se tako otroka navaja na rutino, kajti ko se bo rodil, ne bo vedel, kaj pomeni dan in kaj noč. To so prvi koraki k navajanju otroka k nekim obredom iz katerih se razvije "zdrava" rutina, ki je pomembna tako za otroka kot za celo družino. Zato ne kupuj ničesar za dnevno, kajti ležalnik je čisto dovolj. Jaz sem ga pač prenašala po celi hiši, kjer sem pač bila. Tako mu tudi ni bilo dolgčas. Ti pa kar kuhaj in psopravljaj, kajti tvoj "bauc" ti v prvih 4 mesecih ne bo nikamor skočil, pa še privezati se ga da
|
|
|
|