|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:00:33   
krfjolca
 
http://med.over.net/forum5/read.php?151,6866215

user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:11:18   
alda
user posted image user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:13:03   
TomTaylor
meni se ne ljubi brat opravljanja, sem prebrala samo Kerensito in se strinjam z njo - špinačni rezanci z omako iz mletih orehov - NJAMI
(Kerensa - poskusi še z bučnimi semeni!)user posted image

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:41:48   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

meni se ne ljubi brat opravljanja, sem prebrala samo Kerensito in se strinjam z njo - špinačni rezanci z omako iz mletih orehov - NJAMI
(Kerensa - poskusi še z bučnimi semeni!)user posted image


Tole zveni zanimivo, lahko recept prosim????

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:42:17   
krfjolca
Jah, na MONu so pač še bolj popolni, kot na RR user posted image

Kerensa, a ti uporabiš samo mlete orehe, ali si mislila tisto Barillino omakico z orehi?

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:46:37   
Anonimen
in ob tem jim gre najbrž v nos, da je Kerensa suhica, one pa debele in nesrečne user posted image user posted image user posted image

a še kdo dela domače rezanceuser posted image jaz jih v še življenju nisem


< Sporočilo je popravil mizantrop -- 7.4.2011 8:50:46 >

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 8:55:42   
krfjolca
Pri teh cenah? Halo, saj so jajca in moka več kot pa vrečka Barilla rezancev. user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:14:27   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Pri teh cenah? Halo, saj so jajca in moka več kot pa vrečka Barilla rezancev. user posted image


ma kakšni barilla?!...ti so skor najdražjiuser posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:21:28   
majčica1508
Saj veste kako pravijo....Za dobrim konjem se vedno prašiuser posted image user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:24:06   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Pri teh cenah? Halo, saj so jajca in moka več kot pa vrečka Barilla rezancev. user posted image


ma kakšni barilla?!...ti so skor najdražjiuser posted image



Vem, saj zato sem pa rekla. Še najdražji rezanci niso toliko dragi, da bi namesto tega raje pacala z moko in jajci. Res ne vem, v čem naj bi bili domači rezanci toliko bolj zdravi (sploh iz bele moke), da jih v 21. stoletju ženske še vedno doma delajo user posted image
Drugače pa tudi pri nas nimamo najbolj zdrave prehrane. OK, mogoče malenkost bolj zdravo od Kerense user posted image .
Testenine kupujem polnozrnate, sicer pa po pravilu - čimhitreje in brez packanja. Pojemo veliko mesa, pripravljenega z zelenjavo, stročnicami, krompirja nič, ker se mi ne da lupit, pripravljenih izdelkov pa razen kake omake za testenine ali sem pa tja Uncle Bensa ne kupujem - sploh kake pogrej in pojej. Aja, kupim pa Etino joto, ker mi je okusnejša od doma narejene. user posted image


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:25:36   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

a še kdo dela domače rezanceuser posted image jaz jih v še življenju nisem



Jaz jih delam, pa ne zato ker bi mi bilo škoda dat 2 €, ampak zato, ker so domači rezanci božanski in juha tisočkrat boljša kot s kupljenimi. user posted image Samo zato....je pa res bolje enostavno kupit, sploh če nisi navajen na domače. user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Še najdražji rezanci niso toliko dragi, da bi namesto tega raje pacala z moko in jajci. Res ne vem, v čem naj bi bili domači rezanci toliko bolj zdravi (sploh iz bele moke), da jih v 21. stoletju ženske še vedno doma delajo user posted image


user posted image user posted image ne ker bi bila zdravi, ampak so nam okusnejši



Aja, jaz delam samo rezance in ribano kašo, testenin pa tudi pod razno ne. Je pa Barilla zakon! user posted image

< Sporočilo je popravil Alfabeta -- 7.4.2011 9:28:49 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:30:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

a še kdo dela domače rezanceuser posted image jaz jih v še življenju nisem



Jaz jih delam, pa ne zato ker bi mi bilo škoda dat 2 €, ampak zato, ker so domači rezanci božanski in juha tisočkrat boljša kot s kupljenimi. user posted image Samo zato....je pa res bolje enostavno kupit, sploh če nisi navajen na domače. user posted image



to ti pa čisto verjamem. mi dobimo take pri kakšni babici ali teti v penzionu. gratis seveda. user posted image

(odgovor članu Alfabeta)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:45:28   
krfjolca
No, saj ribano kašo tudi jaz kdaj naredim, v multipraktiku je res v minutki. Samo je pa ne sušim za zalogo. user posted image
Pri nas se tašča muči še s tortelini, da jih sama naredi user posted image

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 9:52:24   
mika
a še kdo dela domače rezance jaz jih v še življenju nisem


Jaz sem jih, enih parkrat pozimi, pa se mi skoraj roke odpadle od gnetenja. Hčeri  se je fajn zdelo vrtet mašinco...glih enih 5 min, ker jo je najprej ena roka začela bolet, pol je vrtela z drugo in je obupalauser posted image .

Delali sva tudi mlince.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 10:01:16   
madona77
Saj lahko gneteš na multipraktik, potem pa samo še malo z rokami, da dobiš gladko testo. Na 10 dag moke-1 jajce.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 10:09:53   
Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: madona77

Saj lahko gneteš na multipraktik, potem pa samo še malo z rokami, da dobiš gladko testo. Na 10 dag moke-1 jajce.


Jaz jih delam čist po občutku, pa vedno na roke... sej je 1-2-3

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 10:12:12   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: madona77

Saj lahko gneteš na multipraktik, potem pa samo še malo z rokami, da dobiš gladko testo. Na 10 dag moke-1 jajce.


Sem kasneje prebrala, da delate z multipraktikom, ki ga pa nimam. zelo redko pečem, in za tstih par krat je obični mixer dovolj.

Si bom pa  multipraktik nabavila, ker so domači rezanci in mlinci, res dobri.

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 10:25:47   
andreja32
tudi jaz jih delam,ker so dooobriiiiii, pa ribano kašo,žlinkrofe,...ma jaz sem itak rada v kuhinji in pecam in pecam (se mi tudi pozna)user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kerensaaa, opravljajo te :)
7.4.2011 10:56:23   
ronja
špinačni rezanci z omako iz mletih orehov

moram poizkusit, hvala za idejo - se ne spomnim, da bi to že naredila - delala sem navadne rezance z omako iz mletih orehov, samo to je bilo sladko, pa špinačne z drugimi omakami - seveda slanimi. No, poizkusim, pa poročam, če nam je bilo všeč.

a še kdo dela domače rezanceuser posted image jaz jih v še življenju nisem

Še, pa to niti najbolj čudna stvar, ki se jo spravimo delatuser posted image .

Še najdražji rezanci niso toliko dragi, da bi namesto tega raje pacala z moko in jajci. Res ne vem, v čem naj bi bili domači rezanci toliko bolj zdravi (sploh iz bele moke), da jih v 21. stoletju ženske še vedno doma delajo

hehe, no, nekaj razlogov:
- ker so boljši - torej okus
- ker malidve uživata pri njihovi pripravi - torej: otroško veselje
- ker se lubiju očke zasvetijo, če samo omenim domače testenine (ja, ful jih ima rajši kot kupljene, pa že na tiste sva oba nora - ampak domače so enostavno še boljše) - torej očijevo veselje
- včasih jih pa naredim zato, ker lubija še ni doma, pa nočem malih samih pustit, da bi šla v klet (ker se tam ne znajdem, to ma lubi čez, tako da malo potraja, predno jaz kaj najdem, ma en svoj sistem, narejen za precej višjega človeka;), dol se mi ju pa ne da vlačit; sem jih pa tudi včasih delala enostavno zato, ker se mi NI DALO it ponje (po kupljene torej) v klet. Se mi zdi, da sem bila hitreje gotova - torej mamina lenoba/hobi (vem,to se sliši malo kontraverzno, samo jaz rada kuham, po kleti pa ne brskam tako zelo rada...)
- mislim, da so sicer testnine na splošno kar zdrava hrana, tudi če so kupljene, vendar pa se mi zdi, da je sveže jajce vseeno bolj zdravo od tistega, ki so ga pri visokih temperaturah potisnili skozi šobe in posušili... Je pač sveže manj obdelano. Pa ni ti treba dat samo bele moke, komot malo mešaš in si narediš take, kot so ti všeč. torej: zdravje
- in recimo ajdove testenine niti niso več tako zelo poceni in so daleč od evra za pol kile. Tako da raznorazne drugačne testenine se tudi cenovno kar ornk splačajo. Sicer te pa pol kile domačih testenin pride vseeno zelo poceni: moka je 0,89, za pol kile testenin je rabiš cca 330 g - torej moka te pride 0,3 €, pa 3 jajca, ki jih mi v glavnem dobimo, pa tudi če jih kupimo, so recimo max. 2€ za 10 (talna reja), torej 0,2€na kos, rabiš 3, torej 0,6€ skupaj + 0,3 € moka te pride 0,9€. Da bi se ti cenovno splačalo gotovo ni, je pa toliko boljše, da se splača:) - torej pri raznoraznih ajdovih, koruzih, itd... tudi cena
-
žlikrofe sem pa recimo naredila tašči, ko je prvič prišla na obisk k nama, ker sem vedela, da ji bo to nekaj pomenilo, pa kadar delam mlince, naredim večjo količino in jih dam še babicam in dedkom, da se jim ni treba s tem matrat - torej za nekoga malo pocrkljat

Pri nas se tašča muči še s tortelini, da jih sama naredi

Jaz se tudiuser posted image . Dokler nisem imela malih, sem se celo zezala z miniaturnimi - sem izrezala krogce z zamaškom od flaše vode - na morju. user posted image

mika, multipraktik je praktičen tudi za sekljat zelenjvavo - zato je v bistvu narejen, to, da dela testo, je pa samo dodaten bonus:). Moj je čisto enostaven, ne dela vsega boga, ker imam rajši različne mašince za več opravil,ker praviloma delam več stvair hkrati v kuhinji (no, tudi drugje, ampak zdaj govorimo o kuhi), pa tega ne bi mogla, če bi vse delala ena mašinca, pa še posodo moraš potem non stop umivat. In seveda specializirane mašince boljše opravijo svoje delo in so občutno cenejše od raznih vesoljskih umotvorov. Nekaterim je pa fajn, da vse naredi ena - odvisno od načina kuhe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?