Kerensaaa, opravljajo te :) (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


krfjolca -> Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:00:33)

 
http://med.over.net/forum5/read.php?151,6866215

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




alda -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:11:18)

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




TomTaylor -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:13:03)

meni se ne ljubi brat opravljanja, sem prebrala samo Kerensito in se strinjam z njo - špinačni rezanci z omako iz mletih orehov - NJAMI
(Kerensa - poskusi še z bučnimi semeni!)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




koala -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:41:48)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

meni se ne ljubi brat opravljanja, sem prebrala samo Kerensito in se strinjam z njo - špinačni rezanci z omako iz mletih orehov - NJAMI
(Kerensa - poskusi še z bučnimi semeni!)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Tole zveni zanimivo, lahko recept prosim????




krfjolca -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:42:17)

Jah, na MONu so pač še bolj popolni, kot na RR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kerensa, a ti uporabiš samo mlete orehe, ali si mislila tisto Barillino omakico z orehi?




Anonimen -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:46:37)

in ob tem jim gre najbrž v nos, da je Kerensa suhica, one pa debele in nesrečne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

a še kdo dela domače rezance[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jaz jih v še življenju nisem




krfjolca -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 8:55:42)

Pri teh cenah? Halo, saj so jajca in moka več kot pa vrečka Barilla rezancev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




TomTaylor -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:14:27)

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Pri teh cenah? Halo, saj so jajca in moka več kot pa vrečka Barilla rezancev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


ma kakšni barilla?!...ti so skor najdražji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




majčica1508 -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:21:28)

Saj veste kako pravijo....Za dobrim konjem se vedno praši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




krfjolca -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:24:06)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Pri teh cenah? Halo, saj so jajca in moka več kot pa vrečka Barilla rezancev. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


ma kakšni barilla?!...ti so skor najdražji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Vem, saj zato sem pa rekla. Še najdražji rezanci niso toliko dragi, da bi namesto tega raje pacala z moko in jajci. Res ne vem, v čem naj bi bili domači rezanci toliko bolj zdravi (sploh iz bele moke), da jih v 21. stoletju ženske še vedno doma delajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Drugače pa tudi pri nas nimamo najbolj zdrave prehrane. OK, mogoče malenkost bolj zdravo od Kerense [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Testenine kupujem polnozrnate, sicer pa po pravilu - čimhitreje in brez packanja. Pojemo veliko mesa, pripravljenega z zelenjavo, stročnicami, krompirja nič, ker se mi ne da lupit, pripravljenih izdelkov pa razen kake omake za testenine ali sem pa tja Uncle Bensa ne kupujem - sploh kake pogrej in pojej. Aja, kupim pa Etino joto, ker mi je okusnejša od doma narejene. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Alfabeta -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:25:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

a še kdo dela domače rezance[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jaz jih v še življenju nisem



Jaz jih delam, pa ne zato ker bi mi bilo škoda dat 2 €, ampak zato, ker so domači rezanci božanski in juha tisočkrat boljša kot s kupljenimi. [sm=smiley36.gif] Samo zato....je pa res bolje enostavno kupit, sploh če nisi navajen na domače. [sm=jezicek.gif]



IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Še najdražji rezanci niso toliko dragi, da bi namesto tega raje pacala z moko in jajci. Res ne vem, v čem naj bi bili domači rezanci toliko bolj zdravi (sploh iz bele moke), da jih v 21. stoletju ženske še vedno doma delajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ne ker bi bila zdravi, ampak so nam okusnejši



Aja, jaz delam samo rezance in ribano kašo, testenin pa tudi pod razno ne. Je pa Barilla zakon! [sm=smiley36.gif]




Anonimen -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:30:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

a še kdo dela domače rezance[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jaz jih v še življenju nisem



Jaz jih delam, pa ne zato ker bi mi bilo škoda dat 2 €, ampak zato, ker so domači rezanci božanski in juha tisočkrat boljša kot s kupljenimi. [sm=smiley36.gif] Samo zato....je pa res bolje enostavno kupit, sploh če nisi navajen na domače. [sm=jezicek.gif]



to ti pa čisto verjamem. mi dobimo take pri kakšni babici ali teti v penzionu. gratis seveda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




krfjolca -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:45:28)

No, saj ribano kašo tudi jaz kdaj naredim, v multipraktiku je res v minutki. Samo je pa ne sušim za zalogo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pri nas se tašča muči še s tortelini, da jih sama naredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mika -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 9:52:24)

a še kdo dela domače rezance jaz jih v še življenju nisem


Jaz sem jih, enih parkrat pozimi, pa se mi skoraj roke odpadle od gnetenja. Hčeri  se je fajn zdelo vrtet mašinco...glih enih 5 min, ker jo je najprej ena roka začela bolet, pol je vrtela z drugo in je obupala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Delali sva tudi mlince.





madona77 -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 10:01:16)

Saj lahko gneteš na multipraktik, potem pa samo še malo z rokami, da dobiš gladko testo. Na 10 dag moke-1 jajce.




Alfabeta -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 10:09:53)


IZVIRNO SPOROČILO: madona77

Saj lahko gneteš na multipraktik, potem pa samo še malo z rokami, da dobiš gladko testo. Na 10 dag moke-1 jajce.


Jaz jih delam čist po občutku, pa vedno na roke... sej je 1-2-3




mika -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 10:12:12)

IZVIRNO SPOROČILO: madona77

Saj lahko gneteš na multipraktik, potem pa samo še malo z rokami, da dobiš gladko testo. Na 10 dag moke-1 jajce.


Sem kasneje prebrala, da delate z multipraktikom, ki ga pa nimam. zelo redko pečem, in za tstih par krat je obični mixer dovolj.

Si bom pa  multipraktik nabavila, ker so domači rezanci in mlinci, res dobri.




andreja32 -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 10:25:47)

tudi jaz jih delam,ker so dooobriiiiii, pa ribano kašo,žlinkrofe,...ma jaz sem itak rada v kuhinji in pecam in pecam (se mi tudi pozna)[sm=smiley9.gif]




ronja -> RE: Kerensaaa, opravljajo te :) (7.4.2011 10:56:23)

špinačni rezanci z omako iz mletih orehov

moram poizkusit, hvala za idejo - se ne spomnim, da bi to že naredila - delala sem navadne rezance z omako iz mletih orehov, samo to je bilo sladko, pa špinačne z drugimi omakami - seveda slanimi. No, poizkusim, pa poročam, če nam je bilo všeč.

a še kdo dela domače rezanceuser posted image jaz jih v še življenju nisem

Še, pa to niti najbolj čudna stvar, ki se jo spravimo delat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Še najdražji rezanci niso toliko dragi, da bi namesto tega raje pacala z moko in jajci. Res ne vem, v čem naj bi bili domači rezanci toliko bolj zdravi (sploh iz bele moke), da jih v 21. stoletju ženske še vedno doma delajo

hehe, no, nekaj razlogov:
- ker so boljši - torej okus
- ker malidve uživata pri njihovi pripravi - torej: otroško veselje
- ker se lubiju očke zasvetijo, če samo omenim domače testenine (ja, ful jih ima rajši kot kupljene, pa že na tiste sva oba nora - ampak domače so enostavno še boljše) - torej očijevo veselje
- včasih jih pa naredim zato, ker lubija še ni doma, pa nočem malih samih pustit, da bi šla v klet (ker se tam ne znajdem, to ma lubi čez, tako da malo potraja, predno jaz kaj najdem, ma en svoj sistem, narejen za precej višjega človeka;), dol se mi ju pa ne da vlačit; sem jih pa tudi včasih delala enostavno zato, ker se mi NI DALO it ponje (po kupljene torej) v klet. Se mi zdi, da sem bila hitreje gotova - torej mamina lenoba/hobi (vem,to se sliši malo kontraverzno, samo jaz rada kuham, po kleti pa ne brskam tako zelo rada...)
- mislim, da so sicer testnine na splošno kar zdrava hrana, tudi če so kupljene, vendar pa se mi zdi, da je sveže jajce vseeno bolj zdravo od tistega, ki so ga pri visokih temperaturah potisnili skozi šobe in posušili... Je pač sveže manj obdelano. Pa ni ti treba dat samo bele moke, komot malo mešaš in si narediš take, kot so ti všeč. torej: zdravje
- in recimo ajdove testenine niti niso več tako zelo poceni in so daleč od evra za pol kile. Tako da raznorazne drugačne testenine se tudi cenovno kar ornk splačajo. Sicer te pa pol kile domačih testenin pride vseeno zelo poceni: moka je 0,89, za pol kile testenin je rabiš cca 330 g - torej moka te pride 0,3 €, pa 3 jajca, ki jih mi v glavnem dobimo, pa tudi če jih kupimo, so recimo max. 2€ za 10 (talna reja), torej 0,2€na kos, rabiš 3, torej 0,6€ skupaj + 0,3 € moka te pride 0,9€. Da bi se ti cenovno splačalo gotovo ni, je pa toliko boljše, da se splača:) - torej pri raznoraznih ajdovih, koruzih, itd... tudi cena
-
žlikrofe sem pa recimo naredila tašči, ko je prvič prišla na obisk k nama, ker sem vedela, da ji bo to nekaj pomenilo, pa kadar delam mlince, naredim večjo količino in jih dam še babicam in dedkom, da se jim ni treba s tem matrat - torej za nekoga malo pocrkljat

Pri nas se tašča muči še s tortelini, da jih sama naredi

Jaz se tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Dokler nisem imela malih, sem se celo zezala z miniaturnimi - sem izrezala krogce z zamaškom od flaše vode - na morju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

mika, multipraktik je praktičen tudi za sekljat zelenjvavo - zato je v bistvu narejen, to, da dela testo, je pa samo dodaten bonus:). Moj je čisto enostaven, ne dela vsega boga, ker imam rajši različne mašince za več opravil,ker praviloma delam več stvair hkrati v kuhinji (no, tudi drugje, ampak zdaj govorimo o kuhi), pa tega ne bi mogla, če bi vse delala ena mašinca, pa še posodo moraš potem non stop umivat. In seveda specializirane mašince boljše opravijo svoje delo in so občutno cenejše od raznih vesoljskih umotvorov. Nekaterim je pa fajn, da vse naredi ena - odvisno od načina kuhe.




Stran: [1]