|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdo vse ve za vaše težave s plodnostjo?
19.5.2009 16:56:17   
Anonimen
Mene pa zanima, komu vse ste povedale, da imate težave s plodnostjo? Vedo prijateljice, starši, sorodniki? Poveste vsakomur ali nikomur?

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 21.5.2009 12:52:27 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdo vse ve?
19.5.2009 17:30:06   
ursa30
vedo moji starši in stari starši, sorodniki, prijatelji, direktorja, sodelavci,..v bistvu skoraj vsi, ki me poznajo.
nimam kaj skrivati, saj nisem sama kriva, da je tako..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2009 17:38:49   
n.nati
Jaz nisem tega razlagala nikomur, šele takrat, ko sem zanosila sem povedala, da je bilo nekaj težav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2009 17:49:51   
Taddy78
Sicer že imam sina, tako da sem najprej 2.leti poslušala "Sedaj pa je že čas za kako punčko" ali pa "ne predolgo čakat z drugim"....sedaj pa vsakemu povem da imava težave in greva na umetno...in pika. Kaj me briga, naj si mislijo kaj hočejo, samo da me pustijo na miru. user posted image

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2009 17:49:54   
zebra
Samo midva z možem veva, ker mislim, da se drugih nič ne tičeuser posted image user posted image

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2009 19:32:17   
kajajaka
Jaz na srečo nisem imela težav. Kolegica, ki se že dve leti neuspešno trudi, pa je povedala vsem in o tem govori neobremenjeno. Pravi, da je bolje tako, kot pa poslušat " A pri vas ne boste nič naročili?"... Tako jo vsi pustijo pri miru. Ko bo vesela novica, bo pa tudi povedala.
Včasih je težje probleme v sebi držati, kot govoriti o njih.
Pa srečno vsem, ki se trudite!

(odgovor članu zebra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2009 19:38:50   
gupika
Jaz sem tudi povedala večini prijateljev, nekaj sodelavcem, sorodnikom. Mi je bolje tako, da vejo. Zdaj ne poslušam več tistega "kaj pa vidva čakata". Vsi vejo in ne sprašujejo in imam mir. Tisti najožji pa vejo tudi kdaj sem v postopku in držijo pesti.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2009 22:18:42   
Anonimen
jst sm mela pa tako izkušnjo da nism hotla da kdo ve za moje težave -po 1.ss sm šla v bolnišnico in je ena "kolegica" ki dela tam v lab. vidla moje izvide in povedala naokol... 2.nosečnost sem imela težave s pritiskom in omedlela pred znancema - in seveda so vsem povedal da sem noseča in kmalu je sledil tudi ss...in pol so me vsi spraševal (pomilujoče) a zdej si vredu? ... ojoj, če bi se dal bi želela da noben ne ve razen res najbližnjih, ker me to ful moti k te pol vsi sprašujejo kuk si pa kaj je narobe - skor tako kot izjave kot je že ena napisala "kaj pa vidva čakata???" folk se čist preveč z drugimi ukvarja...

za tretjo ki še traja sva se pa z mojim zmenla da povema samo najinim staršem in seveda je moja tašča že obvestila javnostuser posted image - sicer pa dolg itak nebi mogla več tajituser posted image se že mal poznauser posted image

včasih pač ne gre drugače in se ne da prikrit takih stvari, kot je blo pr men npr, pa nism nobenem razlagala, še doma n iso vedl, ker sem še sama en teden vedla da sm noseča in nism vedla kuk povedat... so ble mal drugačne razmere. če bi pa loh izbirala, definitivno bi raje to delila samo s partnerjem in starši ter prijateljicam, za katere vem da so diskretne, ne pa da vsi vedo, ki v končni fazi nimajo popolnoma nič s tem, razn nova tema za opravljanje!!!!

(odgovor članu gupika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2009 7:42:29   
Anonimen
Midva na začetku nisva povedala nikomur. Potem počasi mami in tašči. Potem sem bila precej na bolniški in sem povedala direktorju. Počasi so zvedeli še sodelavci, sedaj se pa počasi odločujem ali bi povedala še prijateljem ali ne. Ker živiva v majhnem kraju in slej ko prej bodo itak zvedeli, tako, da mislim, da je boljše, če zvejo od naju.

Sicer to res ni nič za skrivat, ampak meni se ne da potem vsem razlagat kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2009 9:11:08   
beba75
Na začetku nisem povedala nobenemu. Potem pa sem zaradi boljšega razumevanja povedala v službi . Ko so se pa začele preiskave sva pa povedala še mojim staršem, sestri in najboljšim prijateljem. Ti vem da me razumejo.
Ne razlagam pa ostalim, pač rečem da ne rata da je štorklja izgubila naslov itd. Je malo tečno ko te sprašujejo " a dojenčka pa ne mislita naročit?", ampak po mojem mnenju pa vsak res ne rabi vedeti.
To je čisto moje mnenje, ti pa se sama odloči kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2009 21:39:55   
Fama
Jaz sem povedala le svojim staršem in sestri. Potem sem pa tudi v službi nekaj namignila, ker sem bila zaradi preiskav in posega tudi na bolniški in potem že moraš nekaj povedati, ko te vprašajo, kaj ti je. Res pa je težko in po mojem nepotrebno govorit vsem vse povprek, ker so nekateri preveč firbčni, predvsem se pa radi "hranijo" s težavami drugih ...

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2009 21:47:26   
gapii27
ojla...

jes kr odkrito povem...domačim povem o vseh postopkih in o špikah in vsem,  povem tudi prijateljem, sodelavcem, šefom tudi o detaljih če vprašajo...če kdo ta tretji vpraša o otrocih pa povem, da delamo na tem in da se zelo trudimo....vsi pa si lahk mislijo, da je neki narobe, ker obožujem otroke in je mal "čudno" , da še nimam svojih

pa lep pozdrav

(odgovor članu Fama)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2009 21:53:53   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

ojla...

jes kr odkrito povem...domačim povem o vseh postopkih in o špikah in vsem,  povem tudi prijateljem, sodelavcem, šefom tudi o detaljih če vprašajo...če kdo ta tretji vpraša o otrocih pa povem, da delamo na tem in da se zelo trudimo....vsi pa si lahk mislijo, da je neki narobe, ker obožujem otroke in je mal "čudno" , da še nimam svojih

pa lep pozdrav

evo, kot da bi jaz napisala...

je pa tko, da se moje sodelavke obračajo name, ker tudi same nekatere počasi stopajo na to trnovo pot...žal...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2009 22:29:35   
Anonimen
Oprostite za anonimnost, to naj bo prvo. Ne bi se namreč rada izpostavljala.

Sem prijateljica osebam, ki imajo težave z neplodnostjo. Eni o tem govorijo, drugi ne. Mi pa vsi vemo, tudi če ne povejo. Ne toliko zaradi govoric ali bežnih srečanj na ginekoloških pregledih ali odkritih namigov drugih, ki komaj čakajo, da razširijo govorice. Enostavno se te stvari nekako ve. Ne bom rekla zagotovo za vse, ker zagotovo ni nič, vendar že to nekaj pove, da je par dlje časa skupaj in da še nima otrok, da vsi ostali nekako ustvarjajo družine, da se ta par postopoma umika družinskim srečanjem, da je nekaterim odveč pogled in druženje z nosečimi prijateljicami - no, ne vem če za vse to velja, vendar sem jaz doživela vse od tega. In nikoli nisem silila v nič, ker mi je bilo dano, da čutim to stisko.

Ne me razumet narobe. Na tem forumu sem zato, ker imam prijatelje, ki se zdravijo za neplodnostjo in mi je pomembno, da vem, kaj se jim dogaja. Ker nekateri ne povejo niti osnovnega problema in če prijatelji ne vejo, potem ne vejo kako ravnat. In možno je celo to, da res padajo neokusne "kdaj boste pa vi kaj naštimali?". No, jaz tega ne želim delat prijateljem, zato pa vam svetujem, da bodite odkriti. Morda vam bo odleglo. Zase lahko rečem, da sem hitro nehala vabit prijateljico na obiske, ko sem bila noseča in ko sem imela malega dojenčka. Je potrebovala čas in kmalu mi je bila to zmožna sama povedati. Prijatelji so navadno ljudje, katerim lahko zaupamo. Jaz zase lahko rečem, da me boli, ko vidim njiju, da sta obupana a hkrati si ne dovolita tega pokazat.

Oprostite za moje mnenje, jaz tako čutim. Velikokrat prebiram vaše poste, nikoli se ne oglašam, a le tako spoznavam in prepoznavam stisko, v kateri živijo moji bližnji a se jih o tem ne upam obremenjevat. vsakič, ko vidim, da kakemu paru uspe, me ima da bi jima povedala, da UPANJE JE!

Srečno, kakorkoli, odločitev komu povedati je vedno vaša, kot rečeno pa - se navadno te stvari nekako razumejo, čutijo...

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2009 22:38:26   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
zato pa vam svetujem, da bodite odkriti. Morda vam bo odleglo.

anonimna, jaz sem taka da mi ni problem o tem govorit...ne več...po treh letih se "navadiš"...res pa je da se odprt človek...niso pa vsi taki. in kar nekaj punc poznam, ki niti mamam niso povedale...ampak pomoje mame čutijo, vejo... niso vsi ljudje taki da bi se lahko odkrito pogovarjali o tem...je boleče...

sem tudi jaz že to marsikateri prijateljici to svetovala...ampak to je stvar posameznika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.5.2009 7:19:35   
mausikaa
v bistvu ve samo ena prijateljica, ki je šla tudi sama čez vse to...ostalim ne razlagam, ne maram pomilovanja...in nočem biti glavna tema familjarnih opravljanj

[img]http://lb1f.lilypie.com/hVkrp2.png[/img]

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.5.2009 7:20:24   
Anonimen

Sem prijateljica osebam, ki imajo težave z neplodnostjo. Eni o tem govorijo, drugi ne. Mi pa vsi vemo, tudi če ne povejo. Ne toliko zaradi govoric ali bežnih srečanj na ginekoloških pregledih ali odkritih namigov drugih, ki komaj čakajo, da razširijo govorice. Enostavno se te stvari nekako ve. Ne bom rekla zagotovo za vse, ker zagotovo ni nič, vendar že to nekaj pove, da je par dlje časa skupaj in da še nima otrok, da vsi ostali nekako ustvarjajo družine, da se ta par postopoma umika družinskim srečanjem, da je nekaterim odveč pogled in druženje z nosečimi prijateljicami - no, ne vem če za vse to velja, vendar sem jaz doživela vse od tega. In nikoli nisem silila v nič, ker mi je bilo dano, da čutim to stisko.

Ne me razumet narobe. Na tem forumu sem zato, ker imam prijatelje, ki se zdravijo za neplodnostjo in mi je pomembno, da vem, kaj se jim dogaja. Ker nekateri ne povejo niti osnovnega problema in če prijatelji ne vejo, potem ne vejo kako ravnat. In možno je celo to, da res padajo neokusne "kdaj boste pa vi kaj naštimali?". No, jaz tega ne želim delat prijateljem, zato pa vam svetujem, da bodite odkriti. Morda vam bo odleglo. Zase lahko rečem, da sem hitro nehala vabit prijateljico na obiske, ko sem bila noseča in ko sem imela malega dojenčka. Je potrebovala čas in kmalu mi je bila to zmožna sama povedati. Prijatelji so navadno ljudje, katerim lahko zaupamo. Jaz zase lahko rečem, da me boli, ko vidim njiju, da sta obupana a hkrati si ne dovolita tega pokazat.

Oprostite za moje mnenje, jaz tako čutim. Velikokrat prebiram vaše poste, nikoli se ne oglašam, a le tako spoznavam in prepoznavam stisko, v kateri živijo moji bližnji a se jih o tem ne upam obremenjevat. vsakič, ko vidim, da kakemu paru uspe, me ima da bi jima povedala, da UPANJE JE!

Srečno, kakorkoli, odločitev komu povedati je vedno vaša, kot rečeno pa - se navadno te stvari nekako razumejo, čutijo...

Se strinjam z napisanim! Res je, da velikokrat kdo reče kaj kar zaboli, predvsem zaradi tega, ker ne ve za najine težave. Jaz to nekako vzamem v zakup, razen če se to ponavlja in ponavlja. Takrat se ponavadi samo obrnem in grem, ker se mi sploh ne da odgovarjat. Pri nas je problem v tem, da sva doma v majhnem kraju, kjer ljudje nimajo pojma o teh stvareh in bi v primeru, da bi jim povedala, najbrž mislili, da se bo rodil "vesoljec". Še več je pa takih, ki bi nama to privoščili, ker imava drugače vse kar si drugi želijo. user posted image

Je pa tako, da se ljudje na to različno odzovejo. Ene zanima vse od prve špike, do zadnje, eni pa enostavno "preslišijo". Je pa pri naju padel že tudi tak komentar, kao zakaj rineva z glavo skozi zid. user posted image  Da če ne gre, pač ne gre, da naj pustiva in se sprijazniva. Da otroci niso smisel življenja in, da naj dobro premisliva preden se zanje odločiva in jih spraviva na ta "slab" svet. user posted image  In to od njegovega dobrega prijatelja, ki je oče dveh otrok.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
21.5.2009 13:04:59   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Je pa pri naju padel že tudi tak komentar, kao zakaj rineva z glavo skozi zid. user posted image  Da če ne gre, pač ne gre, da naj pustiva in se sprijazniva. Da otroci niso smisel življenja in, da naj dobro premisliva preden se zanje odločiva in jih spraviva na ta "slab" svet. user posted image  In to od njegovega dobrega prijatelja, ki je oče dveh otrok.user posted image user posted image user posted image  

kreten...to ziher ni dober prijatelj....če mene vprašaš....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.5.2009 13:11:55   
aqua77
IZVIRNO SPOROČILO: ursa30

vedo moji starši in stari starši, sorodniki, prijatelji, direktorja, sodelavci,..v bistvu skoraj vsi, ki me poznajo.
nimam kaj skrivati, saj nisem sama kriva, da je tako..

pod tole se tudi jaz podpišem...

kot bi brala sebe... user posted image

" Neka bude, što biti nemože."
P.P.Njegoš

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.5.2009 13:21:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

Je pa pri naju padel že tudi tak komentar, kao zakaj rineva z glavo skozi zid. user posted image  Da če ne gre, pač ne gre, da naj pustiva in se sprijazniva. Da otroci niso smisel življenja in, da naj dobro premisliva preden se zanje odločiva in jih spraviva na ta "slab" svet. user posted image  In to od njegovega dobrega prijatelja, ki je oče dveh otrok.user posted image user posted image user posted image  

kreten...to ziher ni dober prijatelj....če mene vprašaš....

Načeloma je, samo tukaj je pa res brcnil v temo.

(odgovor članu Fargesia)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
21.5.2009 13:38:17   
Anonimen

Se strinjam z napisanim! Res je, da velikokrat kdo reče kaj kar zaboli, predvsem zaradi tega, ker ne ve za najine težave. Jaz to nekako vzamem v zakup, razen če se to ponavlja in ponavlja. Takrat se ponavadi samo obrnem in grem, ker se mi sploh ne da odgovarjat. Pri nas je problem v tem, da sva doma v majhnem kraju, kjer ljudje nimajo pojma o teh stvareh in bi v primeru, da bi jim povedala, najbrž mislili, da se bo rodil "vesoljec". Še več je pa takih, ki bi nama to privoščili, ker imava drugače vse kar si drugi želijo. user posted image

Je pa tako, da se ljudje na to različno odzovejo. Ene zanima vse od prve špike, do zadnje, eni pa enostavno "preslišijo". Je pa pri naju padel že tudi tak komentar, kao zakaj rineva z glavo skozi zid. user posted image  Da če ne gre, pač ne gre, da naj pustiva in se sprijazniva. Da otroci niso smisel življenja in, da naj dobro premisliva preden se zanje odločiva in jih spraviva na ta "slab" svet. user posted image  In to od njegovega dobrega prijatelja, ki je oče dveh otrok.user posted image user posted image user posted image  

tudi jaz se strinjam z napisanim

midva tudi nisva na začetku najinega boja o tem povedala nobenemu. potem pa, ko so naju doma začeli spraševat, kdaj bodo stari starši, pa sva rekla, da imava težave in da bova povedala veselo novico, ko bo pač prišlo do tega.

v službi nisem povedala takoj in tudi nisem nekako nameravala, ampak ko sem tudi jaz občasno malo več manjkala, sem povedala, kaj je narobe. in moram rečt, da mi je bilo lažje pri srcu, ker sem vedela, da se lahko obrnem na nekoga, ki me bo poslušal.

nikoli si nisem mislila, da bom tudi jaz imela težave z zanositvijo in moram priznat, da sem tudi jaz že zelo težko gledala najine prijatelje, kako veselo oznanjajo, da so noseči al pa da so rodili, naju pa so spraševali, kdaj pa midva misliva naročit. nazadnje sem tudi ugotovila, da sva se odmaknila od najinih prijateljev ravno zaradi tega, ker so oni že imeli otroke, midva pa še ne, ker enostavno nisem mogla bit dolgo v družbi otrok.

sedaj, ko sem izvedela, da bova tudi midva končno zibala, se je vse seveda spremenilo. ampak moram pa rečt, da brez mojih res zvestih prijateljev, staršev in nekaterih sodelavk mogoče ne bi bila zmožna tako pozitivno razmišljat kot sem. zato mi tudi ni žal, da sem jim zaupala moje težave.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
21.5.2009 13:51:44   
citrončica
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

ojla...

pa lep pozdrav

evo, kot da bi jaz napisala...

je pa tko, da se moje sodelavke obračajo name, ker tudi same nekatere počasi stopajo /ali pa so že bile/na to trnovo pot...žal...

ali pa jaz...enakouser posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kupovanje hrane
Michonne RR

Kje kupite večino hrane?

V trgovinah (85%)

Na tržnici (0%)

Pri kmetih (8%)

Pridelamo sami (8%)

Število vseh glasov: 26

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!