Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 20:38:43
|
|
|
|
Lunc_a
|
pripročam uporabo iskalnika
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 20:41:21
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Hm, malo pobrskaj tu po RR, nedolgo tega je bilo na Otroški opremi debata o zadnjih testih avtosedežev. Jaz sem se odločila za Romerjevega Safefix Plus, ker ima isofix in dobil je fajn ocene. Ta je iz skupine 9-18kg, imaš pa tudi večje razpone (npr. 9-36, se mi zdi, a ti sedeži naj bi bili manj varni, ker niso tako specializirani za eno starostno skupino ampak za več). Kdaj iz lupinice v večji sedež? ČIM POZNEJE. Lupinica je najvarnejša in pika, jaz sem jo prestavila nekje pri 10 mesecih, ko RES ni šla več v lupinico.
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 20:50:34
|
|
|
|
Paštetka
|
Takrat, ko je otrok zadosti močan. Eni pri 9, drugi šele pri 12-tih mesecih. Ko zabremzaš otroka potisne sila naprej. In če je v sedežu si zamisli, kako bo z njegovo glavo če ni zadosti močan. zato, pa je lupinica obrnjena kontra, ker ga sila potisne v lupinico.
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 20:58:46
|
|
|
|
skuštrana
|
Trije pogoji so - samostojno vstajanje - teža vsaj 9 kg (bolje več, manj nikakor) - čimbližje starosti 1 leto (idealno če je 1 leto, vendar žal to ne gre vedno, ker otrok lupinico preraste) Mi imamo Roemerja in ga lahko samo pohvalim.
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 21:06:42
|
|
|
|
mala pikica
|
Če ta naš isklanik daje rezultate iz leta 2005 Bolj me zanima, katerega. Bi ga radi sorodniki kupili, pa ne vemo povedat katerega.
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 21:11:07
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Lej, tule na tej povezavi imaš stran od ADACa, kjer so objavljeni rezultati testov. Lahko pogledaš najnovejše za 2008, lahko za 2007 ... To zdaj ne pomeni, da oni iz 2007 niso več dobri, samo nove modele testirajo vsako leto, prejšnji rezultati, kolikor je meni znano, ostajajo. Potem pa si še malo sedeže oglej in povej, katerega bi radi in kateri vam je všeč. Moj nasvet.
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 12.6.2008 21:12:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Imamo Romer Safefix Plus. V avtosedež smo ga dali pri 8.mesecih.
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 13.6.2008 7:17:40
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: tianna Imamo Romer Safefix Plus. V avtosedež smo ga dali pri 8.mesecih. a ste ga nabavli tega testi so pokazali, da se nismo zmotli, kaj?! zakon je, pravi prestol
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 13.6.2008 8:11:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Trije pogoji so - samostojno vstajanje - teža vsaj 9 kg (bolje več, manj nikakor) - čimbližje starosti 1 leto (idealno če je 1 leto, vendar žal to ne gre vedno, ker otrok lupinico preraste) Mi imamo Roemerja in ga lahko samo pohvalim. enako!
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 13.6.2008 8:14:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: anju IZVIRNO SPOROČILO: tianna Imamo Romer Safefix Plus. V avtosedež smo ga dali pri 8.mesecih. a ste ga nabavli tega testi so pokazali, da se nismo zmotli, kaj?! zakon je, pravi prestol Ja super je, res!!! Samo še letna prevleka nam manjka, pa je nikjer ne dobim. A vi jo imate?
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 13.6.2008 22:52:37
|
|
|
|
Klarita
|
Mi imamo maxi cosi tobi in smo zadovoljni . Mi smo ga kupili predvsem zato, ker je edini avtosedež brez isofix-a, ki je dobil dobre ocene na testih, mi pa v avtu isofix-a nimamo. Sicer je pa zelo udoben in kolikor smo ugotovili se Miha v njem odlično počuti. (beri, hitro zaspi) A ve mogoče katera, zakaj v letošnjih testih maxi cosi-ja ni?
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 14.6.2008 6:44:25
|
|
|
|
Lunca1
|
Mala pikica te sedeži (9 do 18 kg) naj bi bili nekje od 9kg naprej, poleg tega pa naj bi bil otrok star še 9 mesecev in samostojno sedel. Če ti pogoji še niso izpolnjeni se mora vozit v nasprotni smeri vožnje. Mi smo drugače Pino dali v tak sedež pri 8 mesecih.
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 14.6.2008 6:45:18
|
|
|
|
Lunca1
|
Klarita zato ker so testirani samo novi sedeži in Maxi cosi očitno nima novega modela. Poglej kakšne stare teste.
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 14.6.2008 7:55:25
|
|
|
|
helenav
|
živjo mi pa imamo Concord Ultimax 0-18kg in smo tudi zeloooo zadovoljni....ter mala tudi... predvsem vidim razliko, v vožnji, ko je v lupinici in ko je v tem velikem sedežu. V obeh je še vedno obrnjena kontra smeri vožnje, le da se pri Concordu da regulirat naklone od čisto ležečega, do sedečega položaja...tako je veliko bolj mirna med vožnjo, saj ji naklon prilagodim glede na njeno razpoloženje. Medtem, ko je pa v jajčku ful nemirna, ker ne more lepo zaspati, zaradi ukrivljene pozicije in ko bi pa rada se kaj igrala, v budnem stanju, se non stop dviga naprej in obrača v vse smeri. Mi imamo pri 10 mesecih še vedno zelo drobno punčko...le 7kg in bi dočakala svoj sedež od 9.18kg ne vem kdaj? Zdej pa imej otroka v jajčku do leta in pol al še kaj več. Lega v njih je zelo nelagodna, sploh na daljših vožnjah, trpim jaz poleg nje....Je pa po mesecih že tako velika, da ne leži več v jačku mirno,kot kak novorojenček..zato se mi zdijo tej sedeži od 0-18 idealna rešitev, za take drobižke...v njih veliko bolj uživajo in Concord ima poleg tega tudi dobre teste...Zato ga res zelo priporočam.....pa moja fizioterapevtka je tudi dala dobro mnenje....
"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek _____________________________ http://helenav.moj-album.com/ http://miskula.myminicity.com/ http://miskula.myminicity.com/ind/ http://miskula.myminicity.com/tra/
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 14.6.2008 8:07:38
|
|
|
|
Udb
|
Mi smo našega dali v sedež pri pol leta, ko ga nismo več stlačili v lupinico (velik otrok + bunda), super se je obneslo. Je pa res, da je samostojno sedel.
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 14.6.2008 20:03:36
|
|
|
|
annie
|
Mi imamo Maxi-cosi Toby avtosedež in je res super...fajn je tudi, da je visok in mali res fajn ven vidi, tako da uživa v njem 100/h . V njem pa ga sedaj vozimo cca. 14 dni, torej nekje od 8,5 meseca
|
|
|
|
RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate? 14.6.2008 20:05:31
|
|
|
|
Anonimen
|
- samostojno vstajanje - teža vsaj 9 kg (bolje več, manj nikakor) - čimbližje starosti 1 leto (idealno če je 1 leto, vendar žal to ne gre vedno, ker otrok lupinico preraste) Drugace pa cim kasneje, tem bolje. Mala pikica, oglej si kaksen test na netu, kaj pomeni za dojencka smer voznje in nasprotno smeri voznje v primeru trka pa se zi ne bo nikamor mudilo iz lupinice.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?