|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj v avtosedež in katerega priporočate?
12.6.2008 20:31:12   
mala pikica
Torej, kdaj ste dale svoje male sončke iz lupinice v avtosedež?

Pa katerega priporočate? Kako je s temi od 0-18 kg? Vsaj mislim, da so tako...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj v avtosedež in katerega priporočate?
12.6.2008 20:38:43   
Lunc_a
pripročam uporabo iskalnika

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.6.2008 20:41:21   
ZmajTolovaj
Hm, malo pobrskaj tu po RR, nedolgo tega je bilo na Otroški opremi debata o zadnjih testih avtosedežev.
Jaz sem se odločila za Romerjevega Safefix Plus, ker ima isofix in dobil je fajn ocene. Ta je iz skupine 9-18kg, imaš pa tudi večje razpone (npr. 9-36, se mi zdi, a ti sedeži naj bi bili manj varni, ker niso tako specializirani za eno starostno skupino ampak za več).
Kdaj iz lupinice v večji sedež? ČIM POZNEJE. Lupinica je najvarnejša in pika, jaz sem jo prestavila nekje pri 10 mesecih, ko RES ni šla več v lupinico.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2008 20:50:34   
Paštetka
Takrat, ko je otrok zadosti močan. Eni pri 9, drugi šele pri 12-tih mesecih.

Ko zabremzaš otroka potisne sila naprej. In če je v sedežu si zamisli, kako bo z njegovo glavo če ni zadosti močan. zato, pa je lupinica obrnjena kontra, ker ga sila potisne v lupinico.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.6.2008 20:58:46   
skuštrana
Trije pogoji so

-  samostojno vstajanje
-  teža vsaj 9 kg (bolje več, manj nikakor)
- čimbližje starosti 1 leto (idealno če je 1 leto, vendar žal to ne gre vedno, ker otrok lupinico preraste)

Mi imamo Roemerja in ga lahko samo pohvalim. user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.6.2008 21:06:42   
mala pikica
Če ta naš isklanik daje rezultate iz leta 2005 user posted image

Bolj me zanima, katerega. Bi ga radi sorodniki kupili, pa ne vemo povedat katerega.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.6.2008 21:11:07   
ZmajTolovaj
Lej, tule na tej povezavi imaš stran od ADACa, kjer so objavljeni rezultati testov. Lahko pogledaš najnovejše za 2008, lahko za 2007 ... To zdaj ne pomeni, da oni iz 2007 niso več dobri, samo nove modele testirajo vsako leto, prejšnji rezultati, kolikor je meni znano, ostajajo.
Potem pa si še malo sedeže oglej in povej, katerega bi radi in kateri vam je všeč.
Moj nasvet.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

Neposredna povezava do sporočila: 7
12.6.2008 21:12:41   
Anonimen
Imamo Romer Safefix Plus. user posted image

V avtosedež smo ga dali pri 8.mesecih.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
13.6.2008 7:17:40   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: tianna

a ste ga nabavli tegauser posted image testi so pokazali, da se nismo zmotli, kaj?!

zakon je, pravi prestoluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.6.2008 8:11:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Trije pogoji so

-  samostojno vstajanje
- čimbližje starosti 1 leto (idealno če je 1 leto, vendar žal to ne gre vedno, ker otrok lupinico preraste)

Mi imamo Roemerja in ga lahko samo pohvalim. user posted image

enako!

Neposredna povezava do sporočila: 10
13.6.2008 8:14:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anju

a ste ga nabavli tegauser posted image testi so pokazali, da se nismo zmotli, kaj?!

zakon je, pravi prestoluser posted image

Ja super je, res!!!user posted image

Samo še letna prevleka nam manjka, pa je nikjer ne dobim. user posted image  A vi jo imate?

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.6.2008 22:52:37   
Klarita
Mi imamo maxi cosi tobi in smo zadovoljni user posted image . Mi smo ga kupili predvsem zato, ker je edini avtosedež brez isofix-a, ki je dobil dobre ocene na testih, mi pa v avtu isofix-a nimamo. Sicer je pa zelo udoben in kolikor smo ugotovili se Miha v njem odlično počuti. (beri, hitro zaspi)

A ve mogoče katera, zakaj v letošnjih testih maxi cosi-ja ni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2008 6:44:25   
Lunca1
Mala pikica te sedeži (9 do 18 kg) naj bi bili nekje od 9kg naprej, poleg tega pa naj bi bil otrok star še 9 mesecev in samostojno sedel. Če ti pogoji še niso izpolnjeni se mora vozit v nasprotni smeri vožnje. Mi smo drugače Pino dali v tak sedež pri 8 mesecih.

Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2008 6:45:18   
Lunca1
Klarita zato ker so testirani samo novi sedeži in Maxi cosi očitno nima novega modela. Poglej kakšne stare teste.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2008 7:55:25   
helenav
živjo

mi pa imamo Concord Ultimax 0-18kg in smo tudi zeloooo zadovoljni....ter mala tudi...

predvsem vidim razliko, v vožnji, ko je v lupinici in ko je v tem velikem sedežu. V obeh je še vedno obrnjena kontra smeri vožnje, le da se pri Concordu da regulirat naklone od čisto ležečega, do sedečega položaja...tako je veliko bolj mirna med vožnjo, saj ji naklon prilagodim glede na njeno razpoloženje. Medtem, ko je pa v jajčku ful nemirna, ker ne more lepo zaspati, zaradi ukrivljene pozicije in ko bi pa rada se kaj igrala, v budnem stanju, se non stop dviga naprej in obrača v vse smeri.

Mi imamo pri 10 mesecih še vedno zelo drobno punčko...le 7kg in bi dočakala svoj sedež od 9.18kg ne vem kdaj? Zdej pa imej otroka v jajčku do leta in pol al še kaj več. Lega v njih je zelo nelagodna, sploh na daljših vožnjah, trpim jaz poleg nje....Je pa po mesecih že tako velika, da ne leži več v jačku mirno,kot kak novorojenček..zato se mi zdijo tej sedeži od 0-18 idealna rešitev, za take drobižke...v njih veliko bolj uživajo in Concord ima poleg tega tudi dobre teste...Zato ga res zelo priporočam.....pa moja fizioterapevtka je tudi dala dobro mnenje....

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2008 8:07:38   
Udb
Mi smo našega dali v sedež pri pol leta, ko ga nismo več stlačili v lupinico (velik otrok + bunda), super se je obneslo. Je pa res, da je samostojno sedel.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2008 20:03:36   
annie
Mi imamo Maxi-cosi Toby avtosedež in je res super...fajn je tudi, da je visok in mali res fajn ven vidi, tako da uživa v njem 100/h user posted image . V njem pa ga sedaj vozimo cca. 14 dni, torej nekje od 8,5 meseca user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2008 20:05:31   
Anonimen
-  samostojno vstajanje

Drugace pa cim kasneje, tem bolje.

Mala pikica, oglej si kaksen test na netu, kaj pomeni za dojencka smer voznje in nasprotno smeri voznje v primeru trka pa se zi ne bo nikamor mudilo iz lupinice.

Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2008 7:50:46   
anju

Samo še letna prevleka nam manjka, pa je nikjer ne dobim. user posted image  A vi jo imate?

Ne, nimamo je. Nejprej je na sončku (soncek.si) bila, ko sem jo hotela naročit, pa je ni bilo večuser posted image čudno, ker gremo proti poletju...
mislim, da bom dala naredit kar z navadne bele rjuhe nekaj kar bom čez napela v najhujši vročini, ko bo avto na soncu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?