|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj uvajanje
5.8.2008 12:23:25   
Naja30
Zanima me, kdaj boste uvajale otroke v vrtec? Ponekod berem, da že konec avgusta. Pri nas je to možno šele septembra. Kako je s tem? Ali se da zmenit, da se prej uvaja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj uvajanje
5.8.2008 12:33:54   
Freycha
nam je vzgojiteljca rekla, da konec avgusta, zato da bodo septembra začeli na polno paro (da bodo že uvedeni). Verjetno zaradi tega, ker je skupina skupaj z dvoletniki, nekaterih pa čez poletje ni, pa da se jih ne mede, da so od enih otrok starši tam, od njih pa ne user posted image  ne vem... predvidevam.

sicer pa bi bilo pomoje treba vprašati vzgojiteljico, če se lahko pripelje otroka na uvajanje konec avgusta že....

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2008 12:45:44   
lexl
Pri nas se začne uvajanje točno s 1.9., ker od takrat tudi plačamo vrtec. Imamo pa sedaj sredi avgusta roditeljski sestanek in mogoče se bomo tam lahko še kako drugače dogovorili.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2008 12:57:18   
majcci
Naša je šla v vrtec s 1.9., ko je bila stara 1 leto in 9 mesecev in ni imela uvajanja.
Bilo je namreč tako, da bi jo mama lahko vozila na uvajanje avgusta, septembra pa je ni mogla. Vzgojiteljice pa so ji odsvetovale uvajanja avgusta, ker bi bila v mešani skupini. Pri nas so namreč poleti otroci v enem vrtcu, drugače so pa 3 vrtci in ko bi šla v vrtec avgusta bi bila to zelo mešana skupina otrok, vzgojiteljice bi bile tudi druge in potem čez 14 dni ko bi se malo navadila na skupino bi menjala okolje oz. vrtec (vrtec v katerga je hodila je v drugem karju kot pa tisti ki je poleti odprt), otroke in vzgojiteljico. Zato so mami raje svetovale naj jo pripelje 1.9. in je od začetka v svoji skupini.

(odgovor članu lexl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2008 13:37:51   
frutka_
Ne vem če ima smisel, da uvajaš prej, ker so med počitnicami skupinice mešane, vzg. na dopustih. Uvajalni mesec je uradno sept. tako je tudi po kurikulu in takrat je vrtec "pripravljen" na paniko bo uvajanju.user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2008 13:48:47   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Ne vem če ima smisel, da uvajaš prej, ker so med počitnicami skupinice mešane, vzg. na dopustih. Uvajalni mesec je uradno sept. tako je tudi po kurikulu in takrat je vrtec "pripravljen" na paniko bo uvajanju.user posted image

samo pri nas imamo uradno uvajanje zadnji teden v avgustu. Očitno bo za ti dve uri ta zvgojiteljica na voljo samo štirinajstim malčkom, ki so tam za uvajanje user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2008 14:10:47   
Gordana-3
tudi mi smo se uvajali septembra. skupina je bila od 1-2 leti in sicer 14 novih malčkov. konec avgusta, mislim, da celo zadnjega, smo imeli sestanek z vzgojiteljico in pomočnico. dogovorili smo se za točne ure, kdaj bo kdo pripeljal otroka, da nas ni potem cel kup staršev bilo v igralnici. to je trajalo kakšen teden. mi smo našo uvajali tri dni, mislim pa, da nihče ni uvajal dlje od tedna dni.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2008 14:24:58   
lučka 25
Pri nas poteka uvajanje tako: v torek 26.8. uvajalni sestanek za vse starše novo sprejetih otrok in nato še iondividualni razgovori s starši. Nato pa od 27.-29.8. čez dopoldan za 1/2 ure najmlajši in 45 minut strejši otroci uvajanja po največ 6 otrok hkrati, da se tako v manjši skupini otroci lažje umirijo, ni taka gužva, šunder,... Nato pa je od 1.-5.9. otrok v vrtcu od 7h-12h, še ne hodi k počitku, po teh dnevih, pa je otrok normalno v vrtcu. se pa tisti trije dnevi v avgustu ne zaračunajo, ker je to uvajanje in otrok še nima nobenega obroka.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2008 15:31:33   
Rubin.
Zgleda, da je odvisno od vrtca oz. ravnateljice. Lahko ti povem kako je pri nas. Mi smo imeli RS junija in takrat nas je vse starše z otroci ravnateljica povabila, da se lahko kadarkoli pridružimo otrokom v vrtcu. Z malo miss tako hodiva nekje na 14 dni v vrtec. Tako da že dobro pozna vrtec prav tako vzgojiteljico in pomočnico. Tudi v času dopusta je vedno ena izmed niju tam. Je pa res, da sem skozi z njo, oz. me tiste 2 uri sploh ne potrebuje, ampak sem tam, ker še ni vpisana in ne more ostati sama. Sicer pa se že strašno veseli septembra.

Do uvajanja ima pravico VSAK otrok in ni v skladu z zakonom, če ti tega ne omogočijo.

Jaz sem se pogovarjala z vzgojiteljico, kako dolgo pribl. traja uvajanje, pa je rekla čisto različno, je zelo odvisno od otroka, ampak načeloma nekje 14 dni, če otrok ne pozna vrtca in vzgojiteljic.

Jaz ti predlagam, da če ima vrtec takšen dogovor, da je uvajanje v sept., da si takrat vzameš 14 dni dopusta in začneš postopoma. Prvi dan, si ves dan z njim oz. kako dolgo bosta pač tam. Drugi dan, ga mogoče pustiš za kakšne pol ure, potem pa vedno dlje. Sledi sobota in nedelja in ponedeljek je ponavadi spet kritičen, zato se praktično uvajanje začne znova.

Želim ti čimmanj težav user posted image .

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2008 17:59:49   
Gordana-3
rubin, odvisno od otroka. jaz sem v vrtec uvajala že dve pupi in menim, da je 14 dni absolutno preveč. sploh pa to, da si z njim cel dan tam. otrok bo potem že kar mislil, da boš skoz z njim v vrtcu.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2008 18:44:37   
Rubin.
Glej Gordana, preberi si še 1x.

Citiram:

Jaz sem se pogovarjala z vzgojiteljico, kako dolgo pribl. traja uvajanje, pa je rekla čisto različno, je zelo odvisno od otroka, ampak načeloma nekje 14 dni, če otrok ne pozna vrtca in vzgojiteljic.

Prvi dan, si ves dan z njim oz. kako dolgo bosta pač tam. Drugi dan, ga mogoče pustiš za kakšne pol ure, potem pa vedno dlje.

Otroci, ki so prve dneve s starši v vrtcih ponavadi niso cel dan, ampak mogoče kakšni dve uri, in potem čas vedno podaljšujejo, s tem da ga vedno za dlje časa puščajo samega v vrtcu. Tisti, ko so že prvi dan 9 ur v vrtcu, verjemi da niso skupaj z starši.

In samo uvajanje ne pomeni to ga starši uvedejo, uvaja se otrok tako dolgo dokler ni uveden, kar pomeni, da več ne joče in gre rad. Od kolegice otrok se je uvajal 3,5 mesecev, šele nato je vzgojiteljica rekla, da je uveden.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 5.8.2008 18:46:42 >

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2008 20:19:07   
Gordana-3
sorry, jaz sem mislila, da prvi dan cel dan, 9 ur. si predstavljaš, kaj bi bilo v skupini? vzgojiteljici in pomočnici bi se ziher zmešalo user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.8.2008 0:05:11   
frutka_
Freycha uradno uvajanje je septembra. Tako da se ne pusti odpravit v tednu dniuser posted image . Kam si jo vpisala, če lahko vprašam? V lokalni vrtec?
Rubin, 3,5mesece so se uvajali?! Starši ali otrokuser posted image ...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.8.2008 6:58:16   
Anonimen
Pri nas je uvajanje septembra, ampak pod uvajanje se šteje tisto, ko otroka v skupini pustiš samega in ti greš (ne vem, za prvi dan za pol ure ali eno uro; drugi dan te ni dlje in ima otrok morda že en obrok, ... potem en dan že spi - odvisno sicer od starša, koliko dni to počne, vendar se mi zdi, da je po enem tednu lahko otrok že ''cel dan'' v vrtcu- pač kolikor je starš odsoten zaradi službe. Je pa vedno odvisno od posameznikov, tako staršev in otrok.
Predolgo uvajanje pa je slabše za otroka samo v tem, ker se potem težko navadi, da mora biti brez satršev tako dolgo v vrtcu.
Aja, pa v avgustu imamo pri nas tudi možnost, da obiščemo vrtec in smo z otrokom tam pol ure, eno uro - po dogovoru z vzgojiteljico. Ampak to ni uvajanje, ampak obisk otroka v vrtcu skupaj s staršem- to se pa ne plača, medtem ko se obdobje uvajanja že plača, ker je otrok sam v skupini.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.8.2008 8:47:15   
baja*
Tudi mi imamo uvajanje šele septembra (predvidoma 1 tedn) - prej ne gre zaradi dopustov vzgojiteljic. 29. 8. imamo dan odprtih vrat, ko se bomo spoznali z vzgojiteljicama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.8.2008 9:23:06   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Freycha uradno uvajanje je septembra. Tako da se ne pusti odpravit v tednu dniuser posted image . Kam si jo vpisala, če lahko vprašam? V lokalni vrtec?

Hudiča, saj mi bo dopusta zmanjkalo, če ne bo to fertik v enem tednu user posted image

ja, sem jo kar v Hoče vpisali. Srečo pa večjo, kot pamet: 90 prijavljenih (prvo in drugo starostno obdobje), pa jih je bilo sprejetih le 28, Dita med njimi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.8.2008 10:14:11   
Kranjcanka
Pri nas je na roditeljskem vzgojiteljica svetovala, da naj jih pripeljemo konec avgusta, da se bojo spoznali z igriscem, vrtcem, da se igrajo z drugimi... takrat naj bi bili starsi zraven. PRavo uvajanje pa prvi teden septembra, ko naj bi z otrokom prisli skupaj in ga potem za krajsi cas pustili samega s skupinico, to pa vsak dan podaljsevali.

Lp

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.8.2008 19:03:52   
Rubin.
Rubin, 3,5mesece so se uvajali?! Starši ali otrok ...

Vprašaj Bobekovo ob priliki user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.8.2008 22:01:30   
Nončika
Mi uradno pričnemo z vrtcem in uvajanjem z 1.9. (le kaj me čaka?user posted image ) smo pa meli igralne urice konec junija. otroci so spoznali vrtec, igrišče, vzgojiteljice.... Vodja je rekla, da štartamo 1.9, zaradi dopustov. do tedaj so mešane skupine in ni rečeno, da bi bil otrok pri istih vzgojiteljicah.

tiste dni na uvajalnih uricah me ni preveč rabila, se je zamotila. kaj bo nastopilo ob uradnem štartu pa me prav zanima. me je kar strah.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.8.2008 22:42:57   
frutka_
Freycha poznam mamico, ki mi je potožila da je niso sprejeli v vaš vrtec. Malega je nato morala vpisati drugam. Super, da si dobila mesto.user posted image  Dita je legenda, jim bo že pokazala!user posted image
Csaje ne skrbi, morda ne bo težav. Moj jih ni imel pa še nekaj otrok poznam, ki so vrtec sprejeli BP. Misli pozitivno! Običajno je mamicam huje kot otrokom. Če bo kriza uporabite atija.
Rubin...bobekovo torej...
Kranjcanka to je dober plan uvajanja.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.8.2008 22:59:25   
Anonimen
Midva tudi greva jutri pogledat v vrtec oz igrisce...Pa naslednji teden se..Potem gremo na morje, 29.ga srecanje z vzgojiteljico in otroci, s 1im pa startamo z uvajanjem.je pa mali zelo  navezan name in upam,da ne bo prehudo...Sem pa mnenja,da je zadnji cas,da gre v vrtec in da je to za njega najboljse....

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
7.8.2008 21:10:39   
Freycha
no, sem se danes pozanimala še pri eni mamici, kateri gre tudi mali v naš vrtec in je tudi potrdila, da so vse vzgojiteljice zadnji teden avgusta že iz dopustov in imamo mi dejansko takrat uvajanje, s 1.9. pa začnemo na polno.....

tako je menda po novem.... očitno v občini Hoče-Slivnica user posted image

frutka ne dvomim, da jim ne bo pokazala. Je mala že pravi uličar postala in se zna fejst zase postaviti, če je treba user posted image  bogi drugi otročki user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.8.2008 9:38:05   
k1
jaz sem jo 2x prej peljala tja za 2 uri, prvi dan sem šla ko kosilu po njo, pa je  bila tako užaljena da ni mogla spati tam, tako da je drugi "uradni"dan ostala tam kar za cel dan. no, tako je potekalo naše uvajanje.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.8.2008 20:15:05   
Nončika
Frutka, vem, da bo zame vstop moje punčkice v vrtec večji problem kot za njo. je izredno prilagodljiva, pa še D. bo v njeni skupini. sta kot brat in sestrica. samo nekako prehitro raste tale moja punčka. včeraj sem jo rodila, jutri bo pa samostojno zakorakala v vrtec. jao, kak čas hitro beži. atija bomo pa uporabili, seveda da bomo. prvi dan vzamem jaz dopust, drugi dan pa on. nato pa bo že dedi dežuren. upan, da bo vse skupaj hitro sprejela in da bo moja pikica tudi kot hčerkica k1.  user posted image user posted image

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.8.2008 12:00:29   
Anonimen
no, zgleda da je res odvisno od vrtca in ravnateljice.
nam so povedali, da se uvajanje začne zadnja 2 tedna v avgustu (za tiste, ki so vpisani s 1.9 seveda), ker so takrat že vse vzg. nazaj z dopustov oz. vsaj ena iz skupine, ter se takrat že formirajo skupine na novo in so dodeljeni k vzgojiteljicam.
no, jaz sem imela to srečo ali nesrečouser posted image , da sem dobila službo sedaj, in sma morale začeti uvajati malo prej (začele sma s prejšnjim tednom), ampak so mojo miss dodelile k tisti vzg, katera je bila sedaj že tam. ker bi bilo čist narobe, če bi se uvajale pri eni vzg, hodila pa bi potem k drugi.
uvajanje pa je zgledalo takole: prva 2 dni sma bile tam 2-3 ure, potem naslednje 3 dni sem jo pustila tam samo po 1 uro, potem sem se vrnila, in sma počakale do kosila ob 10.45, tudi pojedle nekaj tam in odšle domov. naslednji teden, pa smo jo peljali zjutraj ob 8 tja, kjer je ostala sama celo dopoldan, imela tam kosilo, tudi spala je tam - sicer ne tako dolgo kot doma, po počitku pa takoj po njo, ker se je drla ko lev.
naslednji teden pa bo na žalost morala že v polno v vrtec....

(odgovor članu Nončika)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?