Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:14:16
|
|
|
|
ZARA
|
Jst ti bom povedala tkole...te kreme so navaden bullshit! Če imaš prožno kožo, ne boš imela strij, če je nimaš boš pa strijasta...tako to je...jst sem probala kr ene par krem, pa ni pomagalo NIČ. Tako da...good luck ! lp
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:18:42
|
|
|
|
ona
|
Jaz se pridružujem Zari,ker je res tako kakšno kožo imaš! sama sem se pa mazala takoj ko sem zanosila v obeh nosečnostih z kremo od Afrodite,ker je ful gosta in mastna in po mojem mora bit krema proti strijam ful mastna!Ena moja kolegica je uporabljala kar navadno nivea kremo.Ja provaj par krem,nekej bo že pomagalo
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:27:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, kožo imam prožno. V puberteti sem imela 62 kg, kasneje sem v dokaj kratkem obdobju shujšala na 53 - (skoraj) nobenih strij, razen na notranji strani stegen morda 2, zelo površinski črti. Jaz tudi mislim, da je najbolje fino mastna krema oz. olje. Kar po olje bom šla danes.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:29:12
|
|
|
|
ZARA
|
Men je blo zelo všeč olivno olje iz lekarne, ker mam zelo suho kožo...
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:38:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Zara, koliko ga je v flaški in cena?
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:47:28
|
|
|
|
sarazan
|
Jaz se mažem z mandljevim oljem, pa tudi še nimam nobene strije. Dobi se v lekarni ali v drogerijah (kjer je ponavadi še dodan vitamin E). Se pa ne mažem zato, da bi kao preprečevala strije, ampak zato, da me ne srbi koža, da je konstantno navlažena, saj jo tuš gel zelo izsuši (tudi, če je to "Dove" ali kaj podobnega). Mislite tudi na to, da se je treba mazati tudi po porodu, dokler se koža krči. Ene vse srečne zaključijo nosečnost brez strij, potem jih pa porodu dobijo, ker se ne mažejo več. Pa srečno,... z lepo kožo naprej
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 13:59:02
|
|
|
|
Anonimen
|
angelina maži s čimerkoli lahko tudi z oljem za solato , samo da bo koža vlažna - elastična.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 14:04:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Urska, olivnim ali bučnim ?
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 14:10:32
|
|
|
|
Anonimen
|
bučnim , da boš imela še barvo
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 14:18:18
|
|
|
|
Anonimen
|
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 14:40:56
|
|
|
|
Plutonija
|
se pridružujem Zari! Jaz sem se mazala mandljevim, olivnim, nivea za suhu kožu (baby in za odrasle), afrodita krema......v glavnem vse isprobala. Vse za en drek. Šlo je vse ok do 36 tedna pol pa mam kaj videti.......6 komadov rdečih kač (strije) pod popkom, in po 3 na strani..... !!! Imam pa ful suho kožo drugače, tak da je očitno razlog v tem, ne pa v kremah. Poznam ene ko se sploh niso mazale pa nimajo strij. Očitno bi morala roditi prej pa bi se izognila strijam .
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 15:06:33
|
|
|
|
Petra P.
|
Res je odvisno od kože! Poznam primer, ko se ni niti enkrat namazala (zredila pa se je za 22 kg), pa niti ene strije! Pa kolegico, ki se je mazala ko ubrisana, pa ni nič pomagalo. No, jaz sem se iz preventive (da si le ne bi kdaj očitala) mazala od 4. meseca z Vichyjevo kremo proti strijam. In nisem dobila na trebuhu nobene. Ampak kot že rečeno, to samo po sebi ne pomeni nič. Je pa v vsakem primeru fino, da kožo z nečim vlažiš.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 15:45:28
|
|
|
|
petraz
|
Mandljevo olje iz lekarne.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 16:25:29
|
|
|
|
kati*
|
če napišem izjavo enega gin. "včasih je vsaka prišla že v porodno cela v strijah, dons je tega precej manj" ... kreme sigurno nekaj pomagajo, a je težko reči, kako bi bilo, če jih ne bi uporabila. Tiste ki so kljub mazanju dobile strije - je vprašanje kakšno bi bilo stanje brez mazanja in tiste, ki niso (nismo) dobile strij, je vprašanje, ali bi jih tudi brez mazanja sploh dobile ... vsekakor pa sigurno pripomore tudi tip kože
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 18:17:27
|
|
|
|
tiki20
|
Lep pozdrav! Se pridružujem vsem ki ste rekle da je to odvisno od tipa kože in ne od krem. Pred nosečnostjo sem imela 57 kg, visoka sem 172, še en teden imam do PDP-ja (na Miklavža) zredila sem se pa za 17 kg-celo nosečnostjo sem se mazala s kremami-ampak zaman. Sem čisto "popokala" strije mam na stegnih, na rit"k"i , celo na prsih-pa mi sploh niso nevem kok zrastle. Uporabljala pa sem kreme Lorealove ki so zelo drage, in mandljevo olje pa zaman...... Ampak važno da bo z vse v redu..... Lep pozdrav! Tanja
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 19:32:32
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Angelinna Zara, koliko ga je v flaški in cena? Temna flaška, 2 dcl, cca. 700 sit...
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 29.11.2005 23:40:34
|
|
|
|
KODA
|
Jaz sem se mazala od cca12 tedna dalje,pa ni bilo ne vem kakšnega učinka.Očitno moja koža ni tako prožna.
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 10:35:07
|
|
|
|
shooo
|
pozdrav! jaz sem v 33 tednu in sem se zredila 14kg(ja res je ) i se to skoraj vse v trebuh.mazem se ze od zacetka ne samo zaradi strij ampak ker je koza bolj suha in srbi.za enkrat niti ene strije, ceprav na stegnih imam drobne mrezice strij ki so posledica hujsanja in rejenja pred leti. ker pa sama delam v tej panogi(kozmetika) sem se odlocila mazati kar z navadnim mandljevim oljem,z vit.e in si v to dodam malo olja zitnih kalckov.(olje zitnih kalckov ima full ogaben vonj!!).mesanico sem si naredila iz afroditinih izdelkov. mazala bi se tudi s kaksno kremo ki vsebuje veliko kolagena ampak taksne nisem nasla, razen tistih za lice- to pa potem pride rahlo predrago.. uspesno mazanje!
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 11:13:20
|
|
|
|
Naja30
|
to pomeni, da mora koža biti samo dovolj navlažena? jaz sem šele v 6.tednu, ampak imam že kar suho kožo in vse me srbi, če se ne namažem s kremo. ampak sem pa razmišljala, kakšno kremo naj izberem. najbrž bom šla po mandljevo olje, če ga tako priporočate.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 11:23:08
|
|
|
|
soncek&luna
|
pozdravljene, tudi moja koza je med bolj suhimi... v nosecnosti sem se mazala 2x na dan z karitejevim maslom L'Occitane.... rezultat nobene strije na trebuhu... na stegnih sem jih imela ze od prej zaradi hitre menjave teze, vendar zdaj nove nobene... priporočam, čeprav je cenovni razred zelo visok...
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 11:29:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Nosečnica naj bi se začela mazat na kritičnih točkah že od vsega začetka.Pozor!Nastanek strij je odvisen od elastičnosti kože,te pa se ne da preprečit z nobeno kremo,ker je vse odvisno od organizma. Zakaj zapravljat denar za drage kreme,ko pa kupiš liter olivnega olja in se mažeš vsak dan,če hočeš tuditrikrat na dan?
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 11:37:06
|
|
|
|
Naja30
|
ja, takega mnenja sem tudi jaz. ampak ker je olivno olje zeeeeloooo mastno in je bolj za na plažo priporočljivo, da lažje porjaviš. tako da me zanima, če katera ve za kakšno dobro kremo, ki bi bila vlažilna in vse to, pa še z vitamini. vsekakor pa ne nameravam za te kreme zapravljat premoženja.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 11:53:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti se namažeš z oljem se zaviješ v prozorno folijo,ki jo ima vsaka gospodinja doma,se uležeš ali usedeš, in 30 minut porabiš zase(bereš,kvačkaš,štrikaš,čepiš na RR) Pol se greš stuširat in se namažeš z hidratantno kremo,na vlažno kožo,ne se čist do suhega obrisat. Uporabljajte za tuširanje in kopanje,sredstva na bazi olja(oljni gel za tuširanje)vsa ostala mila izušijo kožo.
|
|
|
|
RE: Kdaj posebna mazila proti strijam? 30.11.2005 12:02:11
|
|
|
|
CatJa
|
Moja mami je v prvi nosečnosti dobila strij, da je joj. Zato sem se čist preventivno začela mazat že na začetku - z mandljevim oljem, ko pa so mi punce za roj dan podarile Chicco-vo kremo proti strijam, sem se pač s tisto. In kljub temu, da sem se kar precej zredila (+18) in se po porodu nisem več mazala, nimam danes ene same samcate strije
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?