|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj 1. k zobozdravniku z dojenčkom?
12.9.2006 21:18:38   
Anonimen
Kako očistiti zobke 10 mesečniku (skozi igro še ne gre). Sem probala s tetra krpico, pa se mi zdi, da nisem bila glih uspešna, pa še mali grize kot user posted image . S ščetko ne dovoli, če grem samo blizu z njo se že obrača vstran ali čobice tako stisne skupaj, da ni šans. Imamo pa ogrooooooomne user posted image zobke, ki rabijo ščetko. Pijemo samo vodo ali nesladkan čaj, ponoči dobi edino mleko, ki je sladko.

Kaj s tabletkami? Sem 1x nekaj zasledila o nekih tabletkah?

Kdaj 1. k zobozdravniku?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj 1. k zobozdravniku z dojenčkom?
12.9.2006 21:24:26   
total
Nikoli nismo imeli probleme z čiščenjem zobkov,vedno je komja čakal...,prej ko je bil še manjši sm mela ščetko za na prst,stem sm super čistila.
Tabletke sm neki časa uporabljala potem sm prenehala,mislim da dobi v prehrani velik vitaminov in ostalih stvari...mogoč kdaj kasneje,
Zobozdravnika smo prvič obiskali po 1 letu starost,so nas kr iz ceplenja polalai še zobozdravniku.Imamo zelo lepe zobke in močne,pije pa tudi sam čaj in vodo.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2006 21:25:03   
vesna.com
1 greš pri 6m,drugič pri 18m.Pri čiščenju pa kakšne finte,neki bo že delovalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2006 21:27:30   
ona
meni so v posvetovalnici pri 18 mesecih svetovali naj jo enkrat okrog 20 meseca vpišem k zobarju,da se otrok vsaj nauči kako tam zgledauser posted image
ne vem,sina sem prvič peljala na pregled pri 3 letih!
kar se tiče umivanja zobkov,pa bi bil že čas,da mu začneš umivat z ščetko!Jat našiuser posted image že manj kot od 10 meseca umivam s ščetko in sem kupila eno zobno pasto prav za dojenčke,da jo lahko pojejouser posted image Naša je prav navdušena pri umivanju zobuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2006 21:30:31   
cmokec
Pia še ni bila, ima pa 10,5 mesecev. Pi nas dobiš vabilo za prvi pregled okoli enega leta.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2006 21:31:36   
Naja31
Meni so rekli, da gre prvič k zobarju pri 1. letu in potem naj hodimo vsake pol leta na kontrolo.
Glede čiščenja zobkov ti pa ne znam svetovati, imamo kar težave s tem.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2006 21:32:13   
tulip
Kako različno... Naš ima 13mes, pa ni pediatrinja nič rekla o zobozdravniku....
Zobke mu čistim s ščetko, kdaj si jih samuser posted image , pije pa samo vodo, edino pred spanjem mleko...

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2006 21:34:14   
petarda
URŠKA mi imamo prvič zobarja v četrtek. Smo pa dobili vabilo na dom. Jaz Lukcu postavim na rob banje račko, žabico in ribico in potem ga gledajo, kako si pere zobke.user posted image  Pol pa še mal žabici operemo zobke, pa ribici....pa spet Lukatu...no, nazadnje si jih pa še sam malo podrgne, mu dam kar ščetko v roke.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2006 22:02:35   
Katrin
Mi smo bili prvič pri zobozrdavnici pri 6 mesecih, naslednjič po 8 mesecih ( pri 14 mesecih).

Na začetku sva čistili zobke z mokro pleničko, sedaj pa že tudi s ščetko (še vedno brez zobne paste). Večjih težav ni bilo - vse preko igre in posnemanja.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.9.2006 0:27:12   
ALINA55
Pri zobozdravniku še nismo bili imam pa namen vprašati v posvetovalnici pri enem letu.
Zobke umivamo od kar jih ima in sicer jaz imam nastavek za na prst, on pa zobno ščetko v roki. Zelo rad si jih umiva sam. Malo si jih drgne sam, malo mu jih vmes jaz. Na koncu mi da sam zobno ščetko, da še sama temeljito očistim, nato pa ji da PA, PA in ščetka gre spat v etui. To je to, pri nas zaenkrat, ni problemov.
Aja, pije le čez dan razredčene 100% sokove, ponoči pa vodo. Ponoči ne je več, tako da zobke umivava po obrokih seveda najbolj temeljito zvečer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.9.2006 11:08:51   
petja
- Meni tamala (približno enake starosti kot Max) tudi ne pusti, tako da sem zadevo rešila tako, da sem ji kupila eno ščetko (za otroke po 6. mesecu starosti), ki jo ima v vozičku in jo med vsakim sprehodom vzame v roke in si drgne po zobeh.

- Jaz pa ji zobe umivam vsako jutro in vsak večer s kremo in naprstnikom (ki je gumijast, tudi ščetine so gumijaste) NENEDENT-BABY. Mi smo v tujini in to zadevo lahko kupiš v vseh lekarnah, sem pa enkrat zasledila na RR, da naj bi pri nas to prodajali v Sanolaborju. Začuda mi tamala dovoli, da ji s tem umivam, v bistvu prav uživa. Ta zobna pasta je prilagojena za dojenčke, ne vsebuje fluora, barvil, sladkorja, nima okusa ... in otrok jo lahko pogoltne.

- Verjetno misliš tabletke s fluorom. V Sloveniji je ogromno pediatrov proti, baje jih predpišejo le redkim dojenčkom. Pa še to se potem mamice odločijo, da jih ne bodo dajale. Tudi o tem je bila že debata na forumu Novorojenček, Dojenček - poglej malo. Tu v Nemčiji jih predpišejo vsem otrokom, vendar jih jaz tamali ne dajem - sem klicala napo pediatrinjo v Slovenijo in je rekla, da jih ni treba dajati.

- Glede zobozdravnika pa nekateri pravijo, da je fajn, da gre otrok čim prej k zobozdravniku, tudi če še nima zobkov. Glede na to, da jih Max ima že kar nekaj časa, bi jaz na tvojem mestu poklicala v ZD pod katerega spadate in se naročila pri otroškem zobozdravniku.

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.9.2006 12:17:48   
natalia
zakaj pa ne tabletk s fluorom?

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.9.2006 12:20:22   
AKŠ
mi smo šli na to foro....

mali sem dala mojo krtačko in jih je čistila meni, jaz pa istočasno z njeno krtačko njene.....

nimava nobenih problemov in mala kr vriska ko zagleda ščetko

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.9.2006 13:47:32   
petja
Evo, tukaj so pogovori glede teh tablet ...

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=197943&mpage=1&key=fluor&#198290

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=168302&mpage=1&key=fluor&#168712

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=205013&mpage=1&key=fluor&#205057

Pa še več je bilo govora o flurovih tabletkah ... Jaz jih ne dajem, sicer se pa vsaka mama odloči za svojega otroka. Ne mislim pa nobeni pametovati, da jih ne sme/mora dajati.

Lp, petja

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.9.2006 10:35:29   
Anonimen
Tnx ženske. Smo bili danes v posvetovalnici, pa nam je P hotela dati fluorove tabl, da bi naredile zobkom zaščito, ker ima zgornje zobke rahlo obarvane.

Ker smo se pa zmenili, da gremo danes 1. k zobozdravniku, pa je rekla, da potem naj on pove kako in kaj, glede na to, da imamo res velike zobke.

Bom kasneje poročala kako in kaj.

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.9.2006 13:14:22   
Udb
Pri nas dobiš vabilo. Prvič pri 10 mesecih, potem pa pri 2.letih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.9.2006 17:10:40   
sharpy
Urška mi smo bili včeraj pri zobozdravniku. Ni mu gledal zobkov, ampak smo se samo pogovarjali in nam je dal nekaj napotkov in svetoval glede dude, pijač,čiščenja zobkov,... Rekel nam je, da se bomo videvali na 6 mesecev, da se bo otrok privadil in enkrat bo tudi pogledal zobke.

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.9.2006 20:00:20   
Anonimen
Zobozdravnik nam je povedal, da se do 1. leta ne umiva zobk s ščetko, ampak se samo po jedi (predvsem zvečer) odtstrani hrana z zobkov z vato namočeno v kamilice. Š ščetko pa zato ne, ker so še ti zobki občutljivi in se lahko zdrgne dol emajl. To se je zgodilo nam (čeprav sem jih drgnila s tetra pleničko) in so se nam zdaj obarvali.

Za fluorove tbl je rekel, da te pridejo v poštev, pri stalnih zobkih, da so koreni bolj močni, in da je zdaj brez veze jih jemat.

Pa pri naslednji nosečnosti mi je svetoval jemati neke tbl (ne vem več kakšne), da bo imel potem otrok močnejše zobke.

Pa ponoči ne smemo več piti mleka (zaradi cukra v njem). Zdaj ga bomo odvajali postopoma tako, da po dobil na 120 ml samo 1 žličko mleka nato pa samo vodo. Max namreč noče videti ponoči ničesar drugega kot mleko. samo, da diši po mleku pa je OK.

Joj, bomo danes jokaliuser posted image

(odgovor članu sharpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.9.2006 20:19:08   
sharpy
Pa ponoči ne smemo več piti mleka (zaradi cukra v njem). Zdaj ga bomo odvajali postopoma tako, da po dobil na 120 ml samo 1 žličko mleka nato pa samo vodo.
 To je rekel tudi nam, sicer pa ne zaradi cukra v mleku,...ampak zaradi tega ker se mleko pol v ustih skisa user posted image  in se pol razvijajo bakterije. Kako pa naj jaz razredčim mlekouser posted image  user posted image   Mark se hoče samo dojit ponoči, nič drugega ne pride v poštev. Nobena flaška user posted image

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.9.2006 17:23:45   
katja pv
Mi smo prvič šli k zobozdravniku pri 11-ih mesecih, ker se nam je na zgornji enkici pojavila pikica kariesa. Na pregledu nam je zobozdravnica pokazala, kako z zobno ščetko ščetkati zobke (kar smo tako že delali), luknjico je namazala in nam predpisala fluorove tabletke (1 na dan pred spanjem). Na ta način smo umirili napredovanje kariesa in pikica ostaja nespremenjena.

Zaradi navajanja na zobozdravniške preglede je potrebno z golimi prsti pretipati dnevno otrokovo dlesen. Pregled pri zobozdravniku se predvideva nekje do 3. leta starosti otroka oziroma po potrebi prej (zaradi nepravilne rasti zob, kariesa, ipd.). Z zobno pasto (kakršno koli) naj bi se pričelo šele pri 3. letih, ko otrok že obvlada pljuvanje.

Ščetkamo se včasih zlahka in brez joka, včasih pa glavo umika in si ne bi umival zob. Jaz sem pač vztrajnejša, postavim si ga ali bočno na pokrčeno nogo, glavo naslovnim na prsni koš, da je ne more premikati in mu na silo odprem usta (če si noče umivati). Seveda je pri tem ogromno jokanja, ko pa nehamo je takoj vse OK (torej toči krokodilje solze). Drugi način pa je v ležečem položaju.
Naš včasih uživa če lahko meni z mojo ščetko šari po ustih medtem, ko mu jaz z njegovo ščetko umivam njegove zobke. Predvsem pa ga opozarjam na to kdo ima lepe zobke pa kako se reče AAA. Ker se zelo rad gleda v ogledalo, ga postavim ali na stolico ali na kanto za perilo in mu ščetkam zobe medtem, ko se on občuduje v ogledalu.

Upam, da vam bo umivanje šlo.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.9.2006 13:10:03   
petarda
Zobozdravnik nam je povedal, da se do 1. leta ne umiva zobk s ščetko, ampak se samo po jedi (predvsem zvečer) odtstrani hrana z zobkov z vato namočeno v kamilice. Š ščetko pa zato ne, ker so še ti zobki občutljivi in se lahko zdrgne dol emajl. To se je zgodilo nam (čeprav sem jih drgnila s tetra pleničko) in so se nam zdaj obarvali.

user posted image user posted image user posted image user posted image  Nič ne vem o tem. user posted image  Kolk različni nasveti zobozdravnikovuser posted image . Nam je rekel, da naj čistimo zobke s krtačko z mehkimi ščetinami in to takoj, ko bo Lukec to dovolil. Z gazico pa le, če s krtačko ne dovoli. Svetoval nam je tudi, naj se Luka igra s krtačko, da se je navadi in naj si jo tudi sam daje v usta med igro...Krtačenje naj bi bilo dobro tudi za utrjevanje dlesni....

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.9.2006 21:49:23   
sazi
Ravno na sveže imamo 3. in 4. zob. Do sedaj sem jih vsake toliko časa malo s pleničko podrgnila,odkar sta pa prva dva že kar velika, pa uporabljam tako malu gumirano krtačko (so v kompletu 3 zadeve - grizalo za utrjevanje dlesni, ta gumijasta krtačka in navadna krtačka). Sem pa ravno danes dobila vabilo (imamo 7,5 mesečnika), da imamo čez 1 mesec 1. pregled pri zobozdravniku. V ZD-center očitno vodijo neko evidenco in pošiljajo zobozdravnikom za otroke in ti potem pošiljajo vabila. Vse znanke, ki imajo izbrane pediatre v ZD Center so otorke 1. peljale k zobozdravniku na ta način.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.