petja -> RE: Kdaj 1. k zobozdravniku z dojenčkom? (13.9.2006 11:08:51)
|
- Meni tamala (približno enake starosti kot Max) tudi ne pusti, tako da sem zadevo rešila tako, da sem ji kupila eno ščetko (za otroke po 6. mesecu starosti), ki jo ima v vozičku in jo med vsakim sprehodom vzame v roke in si drgne po zobeh. - Jaz pa ji zobe umivam vsako jutro in vsak večer s kremo in naprstnikom (ki je gumijast, tudi ščetine so gumijaste) NENEDENT-BABY. Mi smo v tujini in to zadevo lahko kupiš v vseh lekarnah, sem pa enkrat zasledila na RR, da naj bi pri nas to prodajali v Sanolaborju. Začuda mi tamala dovoli, da ji s tem umivam, v bistvu prav uživa. Ta zobna pasta je prilagojena za dojenčke, ne vsebuje fluora, barvil, sladkorja, nima okusa ... in otrok jo lahko pogoltne. - Verjetno misliš tabletke s fluorom. V Sloveniji je ogromno pediatrov proti, baje jih predpišejo le redkim dojenčkom. Pa še to se potem mamice odločijo, da jih ne bodo dajale. Tudi o tem je bila že debata na forumu Novorojenček, Dojenček - poglej malo. Tu v Nemčiji jih predpišejo vsem otrokom, vendar jih jaz tamali ne dajem - sem klicala napo pediatrinjo v Slovenijo in je rekla, da jih ni treba dajati. - Glede zobozdravnika pa nekateri pravijo, da je fajn, da gre otrok čim prej k zobozdravniku, tudi če še nima zobkov. Glede na to, da jih Max ima že kar nekaj časa, bi jaz na tvojem mestu poklicala v ZD pod katerega spadate in se naročila pri otroškem zobozdravniku.
|
|
|
|