|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj?
31.3.2010 12:12:34   
smej
Pri kateri starosti ste dale dojenčku na koščke narezano hrano (naprimer banano) in jo je sam nosil v usta? Moj je star skoraj 11 mesecev, pa samo mečka nič pa ne da v usta. Da pa v usta vse ostalo, kar ni hrana. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj?
31.3.2010 12:17:25   
Hope2
Pri 7 in 8 je jedel lubenico, borovnice, maline, robide, banano (celo, je držal in glodal), grozdje (celo jagodo) nekje 8 meseca, ap takrat tudi kuhano zelenjavo in polovičko marelice

Bo že, ne skrbi, eni prej, eni kasneje. Nikakor pa ne pustit otroka brez nadzora, vedno učke na njem, ko začne s koščki, ap previdno, ne pretiravat. Pri nas je bilo lažje, ker je bila sezona res sočnega in mehkega sadja (maline so idealne)user posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 31.3.2010 12:20:32 >

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj?
31.3.2010 12:20:19   
AnciM
Banano pri enem letu, jabolka in zelenjavo pa šele sedaj pri letu in pol. Prej se je samo igral in je bilo veliko bolj enostavno spasirat in mu po žlički dat. Je vsaj kaj pojedel.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj?
31.3.2010 12:34:12   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Banano pri enem letu, jabolka in zelenjavo pa šele sedaj pri letu in pol. Prej se je samo igral in je bilo veliko bolj enostavno spasirat in mu po žlički dat. Je vsaj kaj pojedel.


Pri nas je enako. Star 11m in se s hrano samo igra, če mu jo dam da je sam. Če je prou hudo lačen mu dam škorjo od kruha za glodat, takrat še nekaj poje, drgač pa tudi mi načeloma še pretlačimo hrano. Mu pa puščam koščke vmes, da se uči. Včasih mu nalomim koščke kruha z marmelado in mu dajem v usta, ampak traja blazno dolgo da poje malcouser posted image Jst mislim tko: vse ob svojem časuuser posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj?
31.3.2010 12:37:19   
vanilla
Naša je stara 11 mesecev in se tudi z žličko samo igra... Sicer zdaj počasi opažam, da si kruh recimo kr sama včasih nalomi in daje koščke v usta. Če pa jih ji naštimam, da bi jih pobirala iz krožnika, potem pa mogoče na začetku to naredi, ko pa se naveliča, jih pa začne metat okrog.
Zjutraj pri zajtrku ji kr jaz dajem namazane koščke v usta. Potem, ko je kao sita, ji pa dam preostanke kruha kar v roko: skorjo in še malo mehkega dela, ki ostane... To potem kar lepo poje, le če se ji ne da, ga začne metat po tleh.
Piškote tudi lepo poje.
Jaz tudi mislim, da vse ob svojem času.... Eni so prej pripravljeni, drugi kasneje. Poskušaš pa seveda ves čas. Naša tudi žličko meče po tleh oz. se hitro naveliča brkljat po hrani in jo kr vrže na tla. Bo že.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj?
31.3.2010 13:34:14   
mini86
nš je že pri 6. mesecih nosil v usta in lepo pojedel piškot..piškoti so bili plasmon-izredno topljivi, tanki, potem sem pa kupila plasma piškote k so pa bolj debeli, tud ne tok sladki in se ne topijo zlo in takrat ga je pa parkrat dau u usta in vrgu na tla..če sm mu pa lomila koščke je pa pojedu..in tko sm mu jih lomila..in tud k sm kšne drug piškote kupla je biu navajen da mu jih pač lomimuser posted image no ampak zdj pri 9 mesecih lepo je piškot in banano pa skorjo kruha tud..aja še to je blo zanimivo-piškota nikakor ne v roki držat skorjo pa ja..mu pa ne gre še rečmo če mu dam rozine al pa zlate kroglce da bi prjev pa nesu v usta-kr drži v roki..mah bo že

majo še velik časa


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj?
31.3.2010 16:42:41   
Katy78
Piškote, koščke kruha namazane s sirom ali marmelado ali pa koščke mesa je začel sam nositi v usta že zelo kmalu, banane, kivi, pomaranče oz. vso sadje pa še danes ne bo prijel v roko in jo nesel v usta. Ko npr. prime banano, se nakremži, kot bi se mu zagravžalo in potem jo v roki zmečka in vrže na tla, prav tako je noče odgriznit, če jo jaz držim v roki - se spet kremži kot da bi mu ponujala kakec. user posted image Če mu dam krhelj jabolka, ga bo pol odgriznil in pljunil ven, če pa mu dam celo jabolko, ga pa kar gloda - sicer gre še vedno veliko po tleh, ampak ene 3/4 ga pa kar poje. Jaz mu sadje zato še vedno zmiksam, ker drugače ga ne bi nič pojedel, kruh, piškoti, grisiniji ipd., to pa ni problema. Tudi sadje bo sam nesel v usta ko bo pripravljen.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 31.3.2010 16:43:57 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj?
31.3.2010 22:12:43   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: smej

Pri kateri starosti ste dale dojenčku na koščke narezano hrano (naprimer banano) in jo je sam nosil v usta? Moj je star skoraj 11 mesecev, pa samo mečka nič pa ne da v usta. Da pa v usta vse ostalo, kar ni hrana. 

Naša je stara 10 mesecev in ne nosi skoraj NIČ v usta. S hrano je točno tako, kot si napisala. Paca po rokah, je fajn, ker je zdrizastouser posted image . Do ust ne pride nič.
Če ji dam jaz koščke v usta (recimo banano), fajn cmoka in poje. Če se najde kakšen košček v sicer spasirani hrani, leti vse po celi kuhinji.
Sem pa zadnjič opazila, da je kos kruha oreng žvečila in sama nosila v usta. Moram malo več s tem probavat.
Drugače pa ja, raje spasiram in dam po žlici, ker potem krasno poje, če ji dajem po koščkih bi pojedla recimo 1/3.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj?
1.4.2010 10:57:17   
koala
Moj je začel koške sadja začel sam nositi v usta pri 9 mesecih, prav tako kruh, je pa res da je vliiiiiiko letelo po tleh. Jaz sem pač to vzela v zakup.
Sicer pa vsak ob svojem času.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj?
1.4.2010 20:35:31   
PC Baby
Jst sem mu v bistvu na začetku nisem dajala koščkov, ker jih je cele v usta zbasal. ampak da odgrizne (banano, jagodo, kuhano jabolko ipd.).

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?