Kdaj? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


smej -> Kdaj? (31.3.2010 12:12:34)

Pri kateri starosti ste dale dojenčku na koščke narezano hrano (naprimer banano) in jo je sam nosil v usta? Moj je star skoraj 11 mesecev, pa samo mečka nič pa ne da v usta. Da pa v usta vse ostalo, kar ni hrana. 




Hope2 -> RE: Kdaj? (31.3.2010 12:17:25)

Pri 7 in 8 je jedel lubenico, borovnice, maline, robide, banano (celo, je držal in glodal), grozdje (celo jagodo) nekje 8 meseca, ap takrat tudi kuhano zelenjavo in polovičko marelice

Bo že, ne skrbi, eni prej, eni kasneje. Nikakor pa ne pustit otroka brez nadzora, vedno učke na njem, ko začne s koščki, ap previdno, ne pretiravat. Pri nas je bilo lažje, ker je bila sezona res sočnega in mehkega sadja (maline so idealne)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




AnciM -> RE: Kdaj? (31.3.2010 12:20:19)

Banano pri enem letu, jabolka in zelenjavo pa šele sedaj pri letu in pol. Prej se je samo igral in je bilo veliko bolj enostavno spasirat in mu po žlički dat. Je vsaj kaj pojedel.




marjetica8 -> RE: Kdaj? (31.3.2010 12:34:12)


IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Banano pri enem letu, jabolka in zelenjavo pa šele sedaj pri letu in pol. Prej se je samo igral in je bilo veliko bolj enostavno spasirat in mu po žlički dat. Je vsaj kaj pojedel.


Pri nas je enako. Star 11m in se s hrano samo igra, če mu jo dam da je sam. Če je prou hudo lačen mu dam škorjo od kruha za glodat, takrat še nekaj poje, drgač pa tudi mi načeloma še pretlačimo hrano. Mu pa puščam koščke vmes, da se uči. Včasih mu nalomim koščke kruha z marmelado in mu dajem v usta, ampak traja blazno dolgo da poje malco[sm=smiley36.gif] Jst mislim tko: vse ob svojem času[sm=smiley1.gif]




vanilla -> RE: Kdaj? (31.3.2010 12:37:19)

Naša je stara 11 mesecev in se tudi z žličko samo igra... Sicer zdaj počasi opažam, da si kruh recimo kr sama včasih nalomi in daje koščke v usta. Če pa jih ji naštimam, da bi jih pobirala iz krožnika, potem pa mogoče na začetku to naredi, ko pa se naveliča, jih pa začne metat okrog.
Zjutraj pri zajtrku ji kr jaz dajem namazane koščke v usta. Potem, ko je kao sita, ji pa dam preostanke kruha kar v roko: skorjo in še malo mehkega dela, ki ostane... To potem kar lepo poje, le če se ji ne da, ga začne metat po tleh.
Piškote tudi lepo poje.
Jaz tudi mislim, da vse ob svojem času.... Eni so prej pripravljeni, drugi kasneje. Poskušaš pa seveda ves čas. Naša tudi žličko meče po tleh oz. se hitro naveliča brkljat po hrani in jo kr vrže na tla. Bo že.




mini86 -> RE: Kdaj? (31.3.2010 13:34:14)

nš je že pri 6. mesecih nosil v usta in lepo pojedel piškot..piškoti so bili plasmon-izredno topljivi, tanki, potem sem pa kupila plasma piškote k so pa bolj debeli, tud ne tok sladki in se ne topijo zlo in takrat ga je pa parkrat dau u usta in vrgu na tla..če sm mu pa lomila koščke je pa pojedu..in tko sm mu jih lomila..in tud k sm kšne drug piškote kupla je biu navajen da mu jih pač lomim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]no ampak zdj pri 9 mesecih lepo je piškot in banano pa skorjo kruha tud..aja še to je blo zanimivo-piškota nikakor ne v roki držat skorjo pa ja..mu pa ne gre še rečmo če mu dam rozine al pa zlate kroglce da bi prjev pa nesu v usta-kr drži v roki..mah bo že

majo še velik časa




Katy78 -> RE: Kdaj? (31.3.2010 16:42:41)

Piškote, koščke kruha namazane s sirom ali marmelado ali pa koščke mesa je začel sam nositi v usta že zelo kmalu, banane, kivi, pomaranče oz. vso sadje pa še danes ne bo prijel v roko in jo nesel v usta. Ko npr. prime banano, se nakremži, kot bi se mu zagravžalo in potem jo v roki zmečka in vrže na tla, prav tako je noče odgriznit, če jo jaz držim v roki - se spet kremži kot da bi mu ponujala kakec. [sm=smiley36.gif] Če mu dam krhelj jabolka, ga bo pol odgriznil in pljunil ven, če pa mu dam celo jabolko, ga pa kar gloda - sicer gre še vedno veliko po tleh, ampak ene 3/4 ga pa kar poje. Jaz mu sadje zato še vedno zmiksam, ker drugače ga ne bi nič pojedel, kruh, piškoti, grisiniji ipd., to pa ni problema. Tudi sadje bo sam nesel v usta ko bo pripravljen.




misamuk -> RE: Kdaj? (31.3.2010 22:12:43)


IZVIRNO SPOROČILO: smej

Pri kateri starosti ste dale dojenčku na koščke narezano hrano (naprimer banano) in jo je sam nosil v usta? Moj je star skoraj 11 mesecev, pa samo mečka nič pa ne da v usta. Da pa v usta vse ostalo, kar ni hrana. 

Naša je stara 10 mesecev in ne nosi skoraj NIČ v usta. S hrano je točno tako, kot si napisala. Paca po rokah, je fajn, ker je zdrizasto[sm=smiley36.gif]. Do ust ne pride nič.
Če ji dam jaz koščke v usta (recimo banano), fajn cmoka in poje. Če se najde kakšen košček v sicer spasirani hrani, leti vse po celi kuhinji.
Sem pa zadnjič opazila, da je kos kruha oreng žvečila in sama nosila v usta. Moram malo več s tem probavat.
Drugače pa ja, raje spasiram in dam po žlici, ker potem krasno poje, če ji dajem po koščkih bi pojedla recimo 1/3.




koala -> RE: Kdaj? (1.4.2010 10:57:17)

Moj je začel koške sadja začel sam nositi v usta pri 9 mesecih, prav tako kruh, je pa res da je vliiiiiiko letelo po tleh. Jaz sem pač to vzela v zakup.
Sicer pa vsak ob svojem času.




PC Baby -> RE: Kdaj? (1.4.2010 20:35:31)

Jst sem mu v bistvu na začetku nisem dajala koščkov, ker jih je cele v usta zbasal. ampak da odgrizne (banano, jagodo, kuhano jabolko ipd.).




Stran: [1]