Anonimen
|
Kruh z krompirjem: Pšenična bela moka, voda, krompirjevi kosmiči 8,5%, jedilna sol, olivno olje, kvas, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=369&KlasifikacijaID=4&Menu=1 Ciabattko: Pšenična bela moka, voda, pšenično kislo testo?, ržena moka, olivno olje, jedilna sol, kvas, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=368&KlasifikacijaID=4&Menu=1 Korenina: Pšenična bela moka, voda, kvas, pšenični gluten, jedilna sol, naravne kulture mlečno kislinskih bakterij, pražen ječmenov in pšenični slad, ekstrakt slada, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=248&KlasifikacijaID=4&Menu=1 Dolenc: Pšenična polbela moka, voda, ržena moka T 1250, pšenična črna moka, pšenični gluten, jedilna sol, krompirjevi kosmiči, sončnično olje, kvas, kulture mlečno kislinskih bakterij. http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=55&KlasifikacijaID=5&Menu=1 Krjavelj: Pšenična polbela moka, voda, ržena moka T 1250, pšenična črna moka, pšenični gluten, jedilna sol, krompirjevi kosmiči, sončnično olje, kvas, kulture mlečno kislinskih bakterij. http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=58&KlasifikacijaID=5&Menu=1 Malnar: Pšenična bela moka, voda, pšenična polbela moka, krompirjevi kosmiči, jedilna sol, sončnično olje, kvas, kulture mlečno kislinskih bakterij. http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=59&KlasifikacijaID=5&Menu=1 Koruzni hlebček: Pšenična bela moka, koruzna moka, voda, sončnično olje, kvas, jedilna sol. http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=51&KlasifikacijaID=5&Menu=1 Jesenski kruh: Pšenična polbela moka, voda, semena 10% (sončnična, sezamova), pšenični zdrob, kvas, pšenični gluten, grobo lomljeni pšenični in ječmenov slad, ržena moka, jedilna sol, koncenrat rdečega grozdja 1,2%, kislina (E 270), gostilo (E 412), rženi polnozrnati drobljenec, hidrogenirana rastlinska maščoba, sladkor, sredstvo za obdelavo moke (E 341, askorbinska kislina), sredstvo za uravnavanje kislosti (E 504), emulgator (E472e). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=257&KlasifikacijaID=5&Menu=1 Julin pecivo: Pšenična bela moka, voda, semena 3,8% (laneno, sončnično, sezamovo), koruzni zdrob, ovsena kaša, sojini otrobi, sladna moka, pšenični gluten, kvas, jedilna sol, posušeno kislo testo?, sončnično olje, pražena sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti (E 263), stabilizator (guar gumi), sladkor, emulgator (E 472e), sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=81&KlasifikacijaID=7&Menu=1 Sadni kruh: Ržena moka T 1250, voda, pšenična polbela moka, rozine 7%, lešniki 5,5%, orehi 5,5%, suha jabolka 4,5%, suhe fige 4,5% (obdelane s konzervansom SO2), suhe hruške 3,5%, suhe slive 3,5%, sladkor v prahu (dodano sredstvo proti sprijemanju E 551), mešana marmelada, kandirana skorja pomaranče in limone, hidrogenirana rastlinska maščoba, kvas, jedilna sol, rum, dišave (cimet, klinčki), koruzna moka, kisline (mlečna, ocetna, citronska), dekstroza, emulgator (sojin lecitin). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=96&KlasifikacijaID=9&Menu=1 Ta boljše drobtine: Pšenična bela moka, voda, kvas, jedilna sol, sladkor, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina). http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=414&KlasifikacijaID=11&Menu=1 Sedaj sem šla še enkrat preverit vse sestavine kruha, ki sem ga navedla tukaj kot nealergenega. Če kislo testo vsebuje mleko in če so mlečne kisline in kulture mlečno kislinskih bakterij alergene pri alergiji na KM, potem navedbe o vsebnosti alergenov ne držijo popolnoma. In če je vse to z predpono "mlečno", kar sm razbrala iz sestavin, alergeno, so potem alergikom(KM, jajca) varni le kruh z krompirjem, koruzni hlebček, jesenski kruh(veliko Ejev) in ta boljše drobtine.
|