Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (20.10.2008 11:06:10)

Ali lahko ješ katerega od industrijskih kruhov pri dieti brez jajc in KM, ko dojiš? Včasih vem, da je bil martin pa mislim da krjavel ali to še velja, ali moraš peči kruh izključno doma?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




maša2008 -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (20.10.2008 11:21:39)

V trgovinah imajo obešene take velike plakate, mislim da so od Grosupeljskih pekarn, na katerih je za vse vrste kruha napisano kaj vsebujejo (jajca, mleko....). Če pa kontaktiraš direktno pekarno, pa ti to zgibanko pošljejo tudi na dom. Mogoče imajo to objavljeno tudi na svoji spletni strani - nisem preverjala.




Anonimen -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (20.10.2008 12:07:48)

Kruh iz pekarne Grosuplje: kruh z krompirjem, ciabattko, korenina, dolenc, krjavelj, malnar, koruzni hlebček, jesenski kruh, julin pecivo, sadni kruh, ta boljše drobtine.

http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.asp?KlasifikacijaID=1

Izdelke pekarne Grosuplje lahko kupiš v vseh Mercatorjih po Sloveniji.




simona2 -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (20.10.2008 13:25:51)

Ja sem vidla njihovo spletno stran, pa skoraj ne morem verjet, da bi bilo belo pekovsko pecivo brez jajc in KM oziroma sledu slednjih, saj verejtno vsebujejo kaj konzervansov, ki pa so ponavadi tudi na osnovi mleka (sirotka). Ne vem bom poskusla še poklicat in vprašat. Za krjavla bi rekla in mogoče korenino.




Tisana -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (20.10.2008 13:54:20)

V navodilih, ki smo jih mi dobili od dietetičarke na pediatrični kliniki piše, da lahko naša pupa, ki ima alergijo na KM, jé naslednje vrste kruha:jelenovmartinovkrjavlovMi se tega striktno držimo. Najraje ima krjavlovga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (20.10.2008 18:34:42)

Kruh z krompirjem:
Pšenična bela moka, voda, krompirjevi kosmiči 8,5%, jedilna sol, olivno olje, kvas, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=369&KlasifikacijaID=4&Menu=1

Ciabattko:
Pšenična bela moka, voda, pšenično kislo testo?, ržena moka, olivno olje, jedilna sol, kvas, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=368&KlasifikacijaID=4&Menu=1

Korenina:
Pšenična bela moka, voda, kvas, pšenični gluten, jedilna sol, naravne kulture mlečno kislinskih bakterij, pražen ječmenov in pšenični slad, ekstrakt slada, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=248&KlasifikacijaID=4&Menu=1

Dolenc:
Pšenična polbela moka, voda, ržena moka T 1250, pšenična črna moka, pšenični gluten, jedilna sol, krompirjevi kosmiči, sončnično olje, kvas, kulture mlečno kislinskih bakterij.
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=55&KlasifikacijaID=5&Menu=1

Krjavelj:
Pšenična polbela moka, voda, ržena moka T 1250, pšenična črna moka, pšenični gluten, jedilna sol, krompirjevi kosmiči, sončnično olje, kvas, kulture mlečno kislinskih bakterij.
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=58&KlasifikacijaID=5&Menu=1

Malnar:
Pšenična bela moka, voda, pšenična polbela moka, krompirjevi kosmiči, jedilna sol, sončnično olje, kvas, kulture mlečno kislinskih bakterij.
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=59&KlasifikacijaID=5&Menu=1

Koruzni hlebček:
Pšenična bela moka, koruzna moka, voda, sončnično olje, kvas, jedilna sol.
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=51&KlasifikacijaID=5&Menu=1

Jesenski kruh:
Pšenična polbela moka, voda, semena 10% (sončnična, sezamova), pšenični zdrob, kvas, pšenični gluten, grobo lomljeni pšenični in ječmenov slad, ržena moka, jedilna sol, koncenrat rdečega grozdja 1,2%, kislina (E 270), gostilo (E 412), rženi polnozrnati drobljenec, hidrogenirana rastlinska maščoba, sladkor, sredstvo za obdelavo moke (E 341, askorbinska kislina), sredstvo za uravnavanje kislosti (E 504), emulgator (E472e).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=257&KlasifikacijaID=5&Menu=1

Julin pecivo:
Pšenična bela moka, voda, semena 3,8% (laneno, sončnično, sezamovo), koruzni zdrob, ovsena kaša, sojini otrobi, sladna moka, pšenični gluten, kvas, jedilna sol, posušeno kislo testo?, sončnično olje, pražena sladna moka, sredstvo za uravnavanje kislosti (E 263), stabilizator (guar gumi), sladkor, emulgator (E 472e), sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=81&KlasifikacijaID=7&Menu=1

Sadni kruh:
Ržena moka T 1250, voda, pšenična polbela moka, rozine 7%, lešniki 5,5%, orehi 5,5%, suha jabolka 4,5%, suhe fige 4,5% (obdelane s konzervansom SO2), suhe hruške 3,5%, suhe slive 3,5%, sladkor v prahu (dodano sredstvo proti sprijemanju E 551), mešana marmelada, kandirana skorja pomaranče in limone, hidrogenirana rastlinska maščoba, kvas, jedilna sol, rum, dišave (cimet, klinčki), koruzna moka, kisline (mlečna, ocetna, citronska), dekstroza, emulgator (sojin lecitin).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=96&KlasifikacijaID=9&Menu=1

Ta boljše drobtine:
Pšenična bela moka, voda, kvas, jedilna sol, sladkor, sredstvo za obdelavo moke (askorbinska kislina).
http://www.pekarna-grosuplje.si/P211.Detail.asp?IzdelekID=414&KlasifikacijaID=11&Menu=1



Sedaj sem šla še enkrat preverit vse sestavine kruha, ki sem ga navedla tukaj kot nealergenega.
Če kislo testo vsebuje mleko in če so mlečne kisline in kulture mlečno kislinskih bakterij alergene pri alergiji na KM, potem navedbe o vsebnosti alergenov ne držijo popolnoma.

In če je vse to z predpono "mlečno", kar sm razbrala iz sestavin, alergeno,  so potem alergikom(KM, jajca) varni le kruh z krompirjem, koruzni hlebček, jesenski kruh(veliko Ejev) in ta boljše drobtine.




simona2 -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (21.10.2008 7:00:00)

Kaj so to kulture mlečnokislinskih bakterij? Ali so morda te obdelane tako, da niso alergene, tako kot je to npr. pri mleku Alernova? Ne vem ampak očitno bomo lahko zobale le bele taboljše drobtine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




gajka -> RE: Kateri kruh pri dieti brez jajc in KM? (21.10.2008 8:45:11)

Tole sem skopirala o mlečnokislinskih bakterijah:

Mlečnokislinske bakterije so mikroorganizmi, ki presnavljajo mlečni sladkor in so tudi v našem širokem (debelem) črevesju. Pomagajo nam presnavljati hrano, izdelujejo določene vitamine (B in K) in organske kisline, spodbujajo imunski sistem in zavirajo razrast škodljivih mikroorganizmov. V zdravem črevesju živijo različne vrste črevesnih bakterij v ravnovesju. Razrast škodljivih bakterij povzroči črevesne težave (drisko in napenjanje). Lajšamo jih lahko z uživanjem naravnih mlečnokislinskih bakterij, ki poselijo naše črevesje in ponovno vzpostavijo ravnovesje črevesne mikroflore.

Tole je pa glede mlečnokislinskih bakterij v mlekarstvu:

Mlečnokislinske bakterije so tehnološko koristne bakterije. Po obliki razlikujemo okrogle mlečnokislinske bakterije, ki jih imenujemo laktokoki in paličaste mlečnokislinske bakterije ali laktobacili. Pretežno se prehranjujejo z mlečnim sladkorjem. Pri njihovi razgradnji in presnavljanju/fermentaciji mlečnega sladkorja nastaja predvsem mlečna kislina, poleg nje pa v manjših količinah še mnoge druge spojine spojine: etanojska kislina, etanol, etanal in drugi aldehidi, CO2 itd.

Mlečnokislinske bakterije so ''normalni'' prebivalec črevesja. To črevesno floro uničijo razni antibiotiki, dolgotrajna driska... Takrat lahko pomagamo pri vzpostavitvi črevesne flore z uživanjem izdelkov, ki vsebujejo mlečnokislinske bakterije - npr. probiotični jogurti, kapljice BioGaia itd.




Stran: [1]