|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kapljice d3 in Bio gaia
6.6.2011 9:07:15   
matejast

Vem, da je bilo o kapljicah D3 že veliko zapisanega, vendar še nisem zasledila konkretnega odgovora na svoje vprašanje. Naš dojenček je star 2 tedna in pred 3 dnevi sem mu začela dodajati kapljice D3 (1 kapljico). Od dne ko je prejel prvo dozo ima težave z napenjanjem, "šraufanjem" po trebuščku in bolečinami ob katerih neutolažljivo joka, se zvija in ne more zaspati. Pred tem ni imel teh težav. Farmacevtka mi je svetovala, da kapljice ukinem in jih začnem dajati šele po dopolnjenih 3 mesecih ko bo črevesje že bolj razvito. Rekla je, da pri poletnih otrocih ni panike, ker so veliko na soncu oz. zunaj na svežem zraku in sami proizvajajo ta vitamin, poleg tega pa ga nekaj dobi tudi z mojo hrano oz. mlekom. Je to res in ali lahko uvedem kapljice kasneje? Se katera spozna na to? Prav tako mi je rekla, da v tujini ni več te prakse, da bi dojenčkom dodajali ta vitamin in da je Slovenija ena redkih držav, ki še prakticira to. 
Ko sem želela kupiti kapljice BioGaia za dojenčaka pa mi je svetovala, da po njih ni potrebe, ker je otrok prvih 6 mesecev imunsko odporen po mojem mleku in naj si raje sam zgradi svoj imunski sistem. kako je s tem?
Hvala za odgovore,
Mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kapljice d3 in Bio gaia
6.6.2011 9:32:50   
Doll
V tujini je še vedno praksa da se dajejo kapljice. Rajši verjemi zdravnici in ne farmacevtki. Pojdi nazaj in kupi bio gaja.Tvorba vitamina d3 kljub  izpostavljanja recimo soncu je premajhna.Otroka bi morala pražiti na soncu več ur,da bi dobil zadostno dobil vitamin. Poskusi jih ukinit za 1 teden in potem zopet dat 1 kapljico ( najboljše zjutraj).

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2011 9:38:34   
Klemy82
Jaz sem mu po navodilih patronažne začela dodajat d3 pri 6 tednih, postopno. Ga pa nič ne napenjajo. Kar se pa Bio Gaia kapljic tiče, mu jih lahko mirne duše daješ, ne samo zaradi imunskega sistema, BioGaia so probiotik in pomagajo pri prebavi, oz tudi pri 'zorenju črevesja'... pri nas, odkar mu dajem BioGaio, nimamo več problemov s krčki, recimo.

Jst.

(odgovor članu matejast)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2011 10:41:15   
Anonimen
Jaz semm mu dajala oboje skupaj - d3 + BioGaia.

(odgovor članu Klemy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.6.2011 12:33:34   
m_o_i
poleti mu jih nisem dajala, ker sva bla zunaj menda 20/24 user posted image in ni blo panike-lahko das kasneje.

bio gaia sem mu pa dajala od prvega meseca dalje, ker je zaradi suma na refluks ledvick jemal AB. pa mu niso nic skodle...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.6.2011 12:55:05   
roladica
Pred kratkim sem po TV gledala oddajo, kjer je bilo rečeno da se tvori dovolj vitamina D če imaš vsak dan 15min na soncu roke in obraz. To pa mislim da ni nevarno. Glede na letni čas verjetno lahko malo počakaš. Če prebereš kakšne starejše objave boš videla da je veliko takih ki to storijo.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2011 14:35:27   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: roladica

Pred kratkim sem po TV gledala oddajo, kjer je bilo rečeno da se tvori dovolj vitamina D če imaš vsak dan 15min na soncu roke in obraz. To pa mislim da ni nevarno. Glede na letni čas verjetno lahko malo počakaš. Če prebereš kakšne starejše objave boš videla da je veliko takih ki to storijo.

tudi jaz sem to zasledila, ter da za pomladanske in poletne otročke ni problema če se d vitamin dodaja malce kasneje.

tudi mi smo imeli težave z kapljicami, po 10 ali več dni ni kakal, čisto so ga zaprle, zato sem jih ukinila, začela dajati biogaja kapljice ter si zrihtala d-flouretten tabletke iz nemčije, ki niso na osnovi olja in jih raztopiš v kapljici mleka. po njih ni bilo niti ene težave več. seveda sem se pa prej pogovorila z svojim p in se je čisto strinjal z tem.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.6.2011 20:55:56   
nusi
nas tamal je bil rojen maja, kapljice je začel dobivati šele oktobra/ novembra

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.6.2011 22:50:49   
VRTNICA84
Moja prva punčka je bila rojena februarja pa ji nisem nikoli dajala d3 kapljic pa ji čisto nič ni oziroma ji ne manjka. Ta drugi pupiki tudi ne dajem d3 kapljic.
Sem pa slišala, da se da dobit neke avstrijske kapljice z vitaminom D ter, da so veliko boljše. Morda ve katera kaj o tem?

Bio Gaja kapljice pa sem dajala ozirom dajem pa morem potrkat, da je skoraj nič ne napenja. Samo nevem pa kaj imajo te kapljice z imunskim sistemom? Ker bio kapljice so namenjene tvorjenju črevesne flore.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2011 7:59:55   
Doll
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

Moja prva punčka je bila rojena februarja pa ji nisem nikoli dajala d3 kapljic pa ji čisto nič ni oziroma ji ne manjka. Ta drugi pupiki tudi ne dajem d3 kapljic.

to se bo vse pokazalo čez čas,ko bo otrok starejši. Tako da ne se hvalit s tem da ne daješ in da otroku nič ne manjka.

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.6.2011 8:09:22   
Doll
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

Bio Gaja kapljice pa sem dajala ozirom dajem pa morem potrkat, da je skoraj nič ne napenja. Samo nevem pa kaj imajo te kapljice z imunskim sistemom? Ker bio kapljice so namenjene tvorjenju črevesne flore.

V črevesni mikroflori so različni mikroorganizmi ,ki nas branijo pred škodljivi bakterijami,ki povzročajo okužbe oz. bolezni.Probiotiki nam pomagajo in recimo biogaja spodbuja rast dobrih bakterij,tako da so otroci manj bolani,hitreje prebolijo bolezni,manj jokajo zaradi kolik itn

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.6.2011 8:16:39   
november2010
jaz jih tudi nisem dajala, oba sta imela grozne bolečine po njih, bruhanje, vročina... tako da jaz jih tudi nisem dajala.
Bio gaia sem pa dajala in se mi je zdelo da so ful pomagale.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.6.2011 10:26:17   
roladica
Jaz nisem zagovornik tega da jih kar ne bi dajala, čeprav poznam mamice ki jih niso dajale. Naša je stara dva meseca in ji namesto 6 kapljic dam 4 in nima več težav. Če sem jih dala 6 je bil sam jok.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.6.2011 10:50:24   
VRTNICA84
Doll sej se ne hvalim, da jih ne dajem. Povedala sem samo svoje mnenje!!! Pa tudi rekla nisem, da bi me morala katera posnemati. Mislim pa da vsaka mama sama ve kaj je najbolje za njenega otroka!!!! Tak, da me prosim ne napadaj z nekimi takimi!!!!!
Mislim pa, da je forum zato da lahko vsak izrazi svoje mnenje!!!!!!!

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.6.2011 11:08:07   
Doll
niti ne veš kaj je napad. res vsaka mama ve kaj je najboljše za njenega otroka. Zdaj se pa user posted image   ,ker to vsekakor ni res. ja,zato je forum in izražam svoja mnenja. zato me pa žalosti,ker mame mislite da veste kaj je najboljše za vašega otroka,v resnici pa ni tako. Mogoče ti veš kaj je najboljše za tvojega otroka za oblačenja,spanje itd. Kar se pa tega tiče pa ne veš in je pravi absurd pisat da veš.

Neposredna povezava do sporočila: 15
7.6.2011 13:51:32   
matejast
Men osebno na kraj pameti ne pride, da D3 nebi dajala, samo mislim, da če jih bo začel jemat pri 3-4 mescih pa sploh ni panike, sploh ker so zdaj ti prvi meseci poletni. hvala vsem za mnenja, bom pa kar nabavla BioGaia, očitno slabš po njih ne bo.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?