matejast -> Kapljice d3 in Bio gaia (6.6.2011 9:07:15)
|
Vem, da je bilo o kapljicah D3 že veliko zapisanega, vendar še nisem zasledila konkretnega odgovora na svoje vprašanje. Naš dojenček je star 2 tedna in pred 3 dnevi sem mu začela dodajati kapljice D3 (1 kapljico). Od dne ko je prejel prvo dozo ima težave z napenjanjem, "šraufanjem" po trebuščku in bolečinami ob katerih neutolažljivo joka, se zvija in ne more zaspati. Pred tem ni imel teh težav. Farmacevtka mi je svetovala, da kapljice ukinem in jih začnem dajati šele po dopolnjenih 3 mesecih ko bo črevesje že bolj razvito. Rekla je, da pri poletnih otrocih ni panike, ker so veliko na soncu oz. zunaj na svežem zraku in sami proizvajajo ta vitamin, poleg tega pa ga nekaj dobi tudi z mojo hrano oz. mlekom. Je to res in ali lahko uvedem kapljice kasneje? Se katera spozna na to? Prav tako mi je rekla, da v tujini ni več te prakse, da bi dojenčkom dodajali ta vitamin in da je Slovenija ena redkih držav, ki še prakticira to. Ko sem želela kupiti kapljice BioGaia za dojenčaka pa mi je svetovala, da po njih ni potrebe, ker je otrok prvih 6 mesecev imunsko odporen po mojem mleku in naj si raje sam zgradi svoj imunski sistem. kako je s tem? Hvala za odgovore, Mateja
|
|
|
|