Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 9.5.2005 22:19:06
|
|
|
|
Tricia
|
Pozdravljene! Prej sem na strani Postojnske porodnišnice prebrala, da se nosečnico praviloma na PDP sprejme v porodnišnico, kjer se jo ginekološko pregleda, opravi CTG in UZ. No, jst imam rok čez 2 dni, pa mi moja G danes na pregledu ni nič takega omenila - v sredo imam spet pri nji samo CTG. Današnji CTG ni zaznal nobenih popadkov, sem pa tu na forumu prebrala da je možno, da ta mašina tudi zahinavi. Evo, mene moja G že neki tednov sploh ne pregleduje več ginekološko ali pa z UZ in tako ne vem nič kako je z MV, plodovnico, posteljico,... Meni se zdi vse to že malce čudno. Kako je (bilo) pri vas? Povejte mi, nej grem v sredo raje kar v porodnišnico, da me tam pregledajo tako kot je treba, ali mislite, da paničarim brez veze? kaj bi ve naredile na mojem mestu, če bi imele tako G, ki nič ne pove? Sej vem, da sem si tudi sama kriva, samo tako je, ko pridem na pregled me tako na hitro skensla, da enostavno pozabim kaj sem jo hotela vprašat... Hvala vnaprej za odgovore :rozica: in LP :) Tricia
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 9.5.2005 22:29:35
|
|
|
|
piščanc
|
tisti pregledi v porodnišnici so mišljeni ko že greš rodit, se pravi ne predvideni datum poroda ampak kar datum poroda. na koncu je samo ctg, da zazna popadke, če so, drugih pregledov ni, razen če nosečnica začuti da je kaj narobe (tiščanje, bolečina...), ginekološko itak nima kaj videti. v bistvu vsi gin delajo tako ampak, če te skrbi ji reci, da želiš tudi druge preglede, ker te skrbi!!!!! tvoj občutek je največ vreden
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 9.5.2005 22:37:12
|
|
|
|
Gina
|
tricia, od kod pa si? V Lj. imajo menda G dogovor s porodnišnico, da te ne pošljejo tja prej kot 1 teden po pdp. Jaz sem svoji G povedala, da grem rodit v Po., pa me je po sili razmer, ker je ni bilo v Lj. poslala na pregled v Po. 4 dni po pdp. Dala mi je pa vseeno napotnico za tja, ravno zato, da se ne bi jezili, ker me je poslala prej kot 7 dni čez pdp. Pa se ni noben jezil. So bili prav prijazni. Pa pregledali so me tudi. No, saj me je prej tudi moja G. 5 dni čez rok sem šla rodit.
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 10.5.2005 8:15:29
|
|
|
|
Spicy Black
|
Ti jaz lahko povem iz prve roke, saj sem že čez rok in sem bila tudi na pregledu v PO. Tja me je napotim moj G, ko sem bila 4 dni čez PDP. Tam ti naredijo CTG in te tudi ginekološko pregledajo, da vidijo ali se je že kaj začelo. No pri nas ni še nič novega in so me poslali domov, čeprav sem bila z mislimi že na porodni postelji :)- CTG mi je sicer kazal popadke, ki pa so neredni z :duda: pa je vse OK. S UZ so izmerili pretoke, da vidijo če :duda: dobiva dovolj hrane itd. Dr. je dejal, da je nesmiselno izvati porod, če je :duda: počuti vredu :bravo: v trebuhu in sem šla domov. Čez 2 dni je zopet kontrola. Tudi mene G zadnje tedne ni pregledoval ginekološko, tako da brez skrbi.. To čakanje je zoprno le za mamico in vse domače pa kaj čmo....:duda: bo prišel, ko bo zrel in takrat bo vse pozabljeno. Ti pa kar lepo počakaj, da ti bo G rekla kdaj na pregled v porodnišnico saj ti tudi ona naredi CTG in tam vidi ali se :duda: počuti OK.
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 10.5.2005 9:31:14
|
|
|
|
babsie
|
mene je en dan po pdp-ju pregledala moja gin, in sicer od ctg-ja do vseh ostalih vaginalnih pregledov. Zdaj sem naročena v četrtek ravno tako pri njej. Potem pa (upam, da me prej kaj zagrabi) bodo verjetno pregledi v porodnišnici. Ja tudi pri meni CTG nazadnje ni ravno kazal popadkov, čeprav me vse boli in ščipa. srečno:muca:
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 10.5.2005 11:06:56
|
|
|
|
Tricia
|
A tako gre to! Hvala za informacije. Tako je, v nedeljo se mi je pojavil tak rožnat izcedek, ki je včeraj izginil in se je danes spet pojavil, le da je ta tak kot zadnji dan menstruacije (rjavkast). Popadkov res ne čutim še in tudi CTG jih ni zaznal, a kot sem že napisala, sem prebrala da je možno, da jih ne zazna. Zato me mal skrbi. Danes pa mi še ful otrdeva trebuh in čutim nek čuden pritisk okoli križa in čist spodaj v trebuhu, ki pa ne boli, in še to neučakanje => me grabi mal panika. Ja, sej vem, da pretiravam, a sej same veste kako je. ;) Če bi bila moja G kaj bolj zgovorna, bi bila bolj pomirjena, tako pa.... Sem mislila da je samo pri meni tako malomarna. :ups: In me je zmedla tista informacija ki sem jo prebrala na strani PO porodnišnice, čeprav piše, da PRAVILOMA (in ne VEDNO) pride nosečka na pregled v porodnišnico na PDP. Ja nič kaj, bomo pač počakali kaj bo. Še enkrat hvala vsem. Aja, Gina, jst bom rodila v Šempetru (je najbližje in tud napotnico imam že za tja). Lep pozdrav :kuza: Tricia
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 10.5.2005 11:37:23
|
|
|
|
Gina
|
Tricia, če imaš možnost, naj te G vseeno pošlje v porodnišnico na pregled, ker potem imaš več možnosti, da te notri obdržijo. Zoprno je čakat, prav res.
|
|
|
|
Kam na pregled na PDP ???? 10.5.2005 13:27:49
|
|
|
|
Willson
|
V MB, pa se moraš na dan porodnega termina, zmeraj pokazati v bolnišnici, kjer naredijo CTG IN UZ. Če je vse vredu te pošljejo domov in te naročijo ponovno čez dva dni. Vsaj v večini primerov je takšna praksa, če ne pa me MB popravite! LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?