|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako zrediti otroka?
14.3.2007 10:38:31   
Anonimen
Zdravo.

Vrnila sem se iz obiska pri zdravniku in so mi rekli, da je moja Nina, ki je stara 9 mesecev fejst presuha. Da naj ji dajem zabeljene kašice in stvari, ki jo bodo zredile.

Ali je imela morda katera podoben problem pa ima morda kak nasvet kaj naj dam tamali za jesti, da se bo malo poredila. Res ji dajem neke gresoline in čokoline pa zelenjavno mesne kašice a očitno to ni dovolj.

Ima katera kak recept, da bo ritka bolj polna?

Hvala!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako zrediti otroka?
14.3.2007 11:28:48   
CUKRČEK
Pri 9 mesecih bi ji lahko dla tudi kaj drugega kot samo kašice. Moja je pojedla še kak riž, ričet, testenince in kaj podobnega.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2007 11:41:44   
Olivija
koliko kg pa ima? Naše dve sta vedno bile na spodnji meji in je ponavadi pediater nekaj tuhtal, samo potem se je odločil, da ne bo ukrepal.

S tem, da je Ana jedla zelo malo, kakšne dni je živela dobesedno od mleka, tudi pri dveh letih. Julija pa je vse, res vse, še solato, pa ima enako kg kot Ana pri tej starosti  user posted image . Take so naše izkušnje.

Ana se je šele zdaj pri štirih začela rediti in odkar je v vrtcu zelo pridno je, tudi sadje in zelenajvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2007 15:35:59   
Anonimen
Ima 6900 g, od kolegice punčka, rojena v istem mesecu ima pa skoraj 9500 g, nekateri imajo čez 10 kg. Je res bolj suhica muhica user posted image

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2007 18:45:38   
eya
Naš je tudi bolj suhec. Pri 9ih je imel slabo kilo več kot tvoja, ampak še vedno premalo.
Zabeliš pa ji lahko jedi takole:
-zelenjavnomesni obrok: z žlico kisle smetane ali pa z žličko olivnega olja
-sadje pretlačiš in dodaš sladko smetano

V razne juhice daj obvezno kako zakuho, ribano kašo, kuskus (tako da pride bolj gosto), v pireje kislo smetano in malo masla. Če jeste juho+glavni obrok, ji najprej ponudi glavni obrok, nato šele juho.

Kolikokrat je razne linote? Lahko ji narediš za zajtrk in večerjo, so zelo kalorični, dosti bolj kot sadje.

Precej kalorične so tudi kašice iz pokuhanega suhega sadja, pa seveda
pretlačena banana.

Pa obvezno kupuj polnomastne jogurte in skute, tudi mleko s 3,5% mlečne maščobe, če ga uporabljaš. Če te še kaj zanima, vprašajuser posted image

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2007 20:23:51   
tejcka
Ravno danes me je klicala sestrična, ki je imela podoben problem. Njen malček je star skoraj 8 mesecev ima 74 cm in cca 7 kg. Na mesec ze redi po 300 g. Zaradi tega sta šla v bolnico za 5 dni, naredili so mu vse žive preiskave, ona je skor živčnga fasala, ker je tam vsak dan gledala res uboge in zelo bolane dojenčke. Sumili so, da je tamau na nekaj alergičen, pa da ma nekaj s črevesjem in podobno...... Po 5 dneh so ji rekli, da so vsi izvidi BP in da je očitno po očiju suh in dolg. Si predstavljaš???? Moj 6 in pol mesečnik ima za primerjavo 8,4 kg pri 73 cm-jih. Ampak očitno so geni geni.
Če se dobro hranita, pa če je mala zdrava in če ste v familiji bolj šlank, pol si lahk brez skrbi.
Lp, Tadeja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.3.2007 21:41:49   
mojsoncek
DIANA 5 - je vasa pupa dugace zivahna in dobre volje? Ce je tako se verjetno nimas kaj dosti za sekirati.

Tudi nas pikec je nekje v rangu tvoje user posted image . Pri 8,5 mesecih 6850 g, sedaj pri 10 mesecih pa 7500 g. Pri vseh teh kontrolnih tehtanjih v ZD 1x tedensko, je na koncu pediatrinja rekla, da je ocitno mali bolj po meni.

Se mi zdi, da je sedaj malo bolje, ker sva zadnja dva meseca tudi na malo bolj mocni hrani. Poleg riza in polente, krompirja,sem mu zacela dajati tudi makarone. Pa zjutraj sva zacela jesti kruh s taksnimi ali drugacnimi namazi. Gres tudi lahko skuhas (jaz ga po nasvetu pediatrinje pripravljam kar s KM). Nas je zgleda taksne sorte, ki se od mleka ne redi najbolje. Sadnim kasicam ali jogurtom lahko dodas npr. prosene kosmice (ce se ne dajes glutena, drugace pa lahko katerekoli).

Kako "zabeliti" pripravljene jedi... dodas kaksno zlicko kisle ali sladke smetane, lahko pa tudi malo topljenega ali zdenka sircka, kaksna zlicka dobrega olivnega olja ali margarine (dojencki rabijo mascobo), pa parmezan tudi lahko uporabis. Vse taksne zadevice, ki kolicinsko niso "velike", so pa kaloricne (pa se okus izboljsajo).

lp in veliko uspeha!

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 15.3.2007 21:47:17 >

(odgovor članu tejcka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2007 9:21:10   
saraja
Pozdravljene!!

Tudi pri nas je tako! Žan je star 7 mesecev, 72 cm, 7960g, suh pa tako, da mu vse rebre pretipam! Bila tudi na preiskavah, ima pa neko bakterijo na urinu. Zdaj mi je bolj začel jesti, samo ne tako kot bi moral!

KAj naj vse mu  dam, da se bo zredil?

Saraja

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.3.2007 10:42:52   
Primoza
Ričet brez fižola.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2007 9:22:57   
Olivija
Naši dve sta imeli pri 9 mesecih 74 cm in 7 kg. Je pa Julija bolj živahna od Ane, čeprav je slabokrvna user posted image , tako da smo potem pazili bolj na to, da je jedla živila bogata z železom, ni pa pediater nikoli rekel, da jo moramo zrediti user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2007 9:29:16   
BaByGiRl
Če je zdrava in srečna,...sploh se ne oziraj na to. Je naj kar ji paše in kolikor ji paše. Jaz imam z mojo s tem od nekdaj probleme. Ampak, taka je. In še danes je drobna. Pa kaj. Res, da je moja endo bolnik, ampak otroka ne moreš nažirati, če mu to ne paše.¸Saj ko bo malo večja in bo jedla vse bo drugače. Kmalu sem se nehala sekirati zaradi podhranjenosti. Če se ti zdi, da je s tvojo punčico vse ok, ....zdravniki tako radi najdejo nekaj, da gnavijo.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2007 12:09:56   
Tonchka
Jaz sem imela prejšnji teden s svojo 12 mesečno pupo pregled in je tudi suhcena. Pri 76 cm ima 8500 g, to je baje po normativih (tako mi je rekla pediatrinja) 500-600 g premalo. Sicer je zdrava, živahna, je pa res da zelo malo je. Še vedno je pri nas glavna hrana mleko oz. mlečni izdelki. Vse ostalo pa poje zelo malo, par žlic, pa ji skoz kuham vse sorte, ampak noče. Pediatrinja mi je svetovala naj ji še naprej dajem adaptirano mleko (bolj nasitno in ima več vitaminov in železo kot navadno), sicer pa me je potolažila in rekla, da je danes bolj problematično, če so otroci predebeli, kot presuhi. Pač niso vsi isti, imajo različne potrebe, lahko pa se tudi zelo hitro spremeni, pa kar naenkrat začnejo ful jesti. Ma jaz sem se zdaj nehala sekirat , važno da je zdrava.

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.3.2007 17:51:50   
Anonimen
user posted image Punce vsem najlepša hvala za odgovore. Niti ne vem koliko je visoka ker jo niso zmerili, niti glavice ne, ker so me takoj kregali da je presuha, da se je tako malo zredila, ker 6900 g je tehtala z bodijem in pleničko, tako da...

Bom poskusila vse kar ste rekle, ji že dajem juho s kašo in malo kisle smetane sem ji uturila v krompirček. Je pa moj user posted image  res visok in suh in lahko da je bolj po njemu, po meni trenutno ni, ker imam fejst preveč kil user posted image

Je pa res, da morda ne je dovolj, ker ji dajem kašice, če je je, če noče da pa kar jeziček ven in takrat jo ne silim več, morda bi jo pa morala. Kaj pa vem, zdi se mi srečna in zadovoljna a zdravnica pravi da jo stradam, zato sem tudi vprašala za nasvete

Še enkrat hvala lepa vsem, ki ste mi odgovorile user posted image

(odgovor članu Tonchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.3.2007 20:03:07   
Baucka
Po moje če jo boš silila, bo dobila samo še večji odpor do hrane. Raje poskusi več obrokov po malo. Ko meni Ema ni hotla kaj preveč jest, sem ji dajala vsaki dve uri po malo. V treh mesecih od 6 do 9 se je zredila samo 300 g, pa mi ni nihče nič kompliciral. Pediatrinja mi je rekla, da je več vredno, da še jo vedno dojim, kakor da bi tehtala kilo preveč. In je nisem silila in je sedaj začela zelo lepo jest. Se mi pa še vedno zdi, da nima časa dolgo pri miru sedet  in zato je zato bolj malo pojedla. Sedaj pa ko pri hranjenju sodeluje, nosi v usta koščke zelenjave itd, pa poje več. Pa še nekaj, sadje je bolj kalorično kakor zelenjava, tako da. Ji pa zelenjavo v juhici kuham in ima boljši okus. Meso pa ji posebej dajem, male koščke. Prej ko sem ga v zelenjavo zmešala, pa ga ni hotla. Raje vidi, da je kose, kakor kašo. Prvo dobi zakuhano juhico, nato pa posebej zelenjavo v kosih in meso v kosih. Zraven pa ji vedno skuham ali krompir ali makarončke (jih ima zelo rada), ali riž.

Pa ne sekiraj se če je malo lažja, glavno da je živahna in zdrava, bo že nadoknadla.

Gremo veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?