Baucka -> RE: Kako zrediti otroka? (19.3.2007 20:03:07)
|
Po moje če jo boš silila, bo dobila samo še večji odpor do hrane. Raje poskusi več obrokov po malo. Ko meni Ema ni hotla kaj preveč jest, sem ji dajala vsaki dve uri po malo. V treh mesecih od 6 do 9 se je zredila samo 300 g, pa mi ni nihče nič kompliciral. Pediatrinja mi je rekla, da je več vredno, da še jo vedno dojim, kakor da bi tehtala kilo preveč. In je nisem silila in je sedaj začela zelo lepo jest. Se mi pa še vedno zdi, da nima časa dolgo pri miru sedet in zato je zato bolj malo pojedla. Sedaj pa ko pri hranjenju sodeluje, nosi v usta koščke zelenjave itd, pa poje več. Pa še nekaj, sadje je bolj kalorično kakor zelenjava, tako da. Ji pa zelenjavo v juhici kuham in ima boljši okus. Meso pa ji posebej dajem, male koščke. Prej ko sem ga v zelenjavo zmešala, pa ga ni hotla. Raje vidi, da je kose, kakor kašo. Prvo dobi zakuhano juhico, nato pa posebej zelenjavo v kosih in meso v kosih. Zraven pa ji vedno skuham ali krompir ali makarončke (jih ima zelo rada), ali riž. Pa ne sekiraj se če je malo lažja, glavno da je živahna in zdrava, bo že nadoknadla.
|
|
|
|