|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ste za bebico povedale svojim staršem
8.11.2004 11:52:08   
ksenija.
Kot sem že v prejšnji temi napisala, sva se z Damijanom potem, ko sem mu povedala, da sem noseča, odločila, da se preselim k njemu. To sva tudi v roku 14 dni izvedla. Odločila sva se da bova najinim staršem povedala na Jožefovo 19. marca. Moje starše sva k njegovim spravila s pretvezo, da bomo proslavili mojo preselitev. Ker pa je bilo Jožefovo in moj oče je Jože, smo imeli še en razlog za praznovanje.

Odločila pa sva se, da bova novico povedala z torto. Ker sama nisem imela časa speči biskvitov za torto, sem to naprosila mojo mamo in ji rekla, da bi očetu rada za god spekla torto. Jaz sem potem te biskvite obrezala in okrasila v obliki dojenčka. Na torto pa sem napisala: »…Za dedke in babice, strice in tete….«

Ko sva zvečer z Damijanom prinesla torto, so seveda vsi ostali brez besed in takoj so vsi vedeli za kaj se gre. Moja mama pa je bila prvi trenutek tako zmedena, saj je pričakovala torto za očeta in ni ji bilo jasno zakaj sem torto za očeta okrasila v obliki dojenčka.

Tako je bilo pri nas, kaj pa pri vas???
Neposredna povezava do sporočila: 1
8.11.2004 12:04:29   
Bib
Zelo lepo, kako so pa novico sprejeli njegovi starši, predvsem me zanima odziv tašče.
Pri nas živimo skupaj z njegovimi starši in ko sva jim povedala, da bomo dobili dojenčka, je tašča ratala zelo zmedena in sploh ni vedela kaj naj reče.
No, verjetno je odvisno od tega kako se med sabo razumemo. Jaz sem pričakovala, kakšen objem, glede na to, da je to njihov prvi vnukec, pa ni bilo nič.

Lp...Bib

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2004 12:05:05   
kimi
jaz sem pa rekla naj šparajo denar da smo dojenčka naročili:)-

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2004 12:16:56   
CUKRČEK
Ojla,
jaz sem mami čestitala za njen praznik in za darilo povedala, da bo dobila še enega vnuka(ima še 2 od moje sestre). Ati je pa bil itak zraven in je vse slišal. Mami mi je od veselja kar skočila za vrat. :bravo:

Moj mož je pa šel k svoji mami. Ker mi je malo prej kupila eno majčko jo je vprašal,če se tista majčka kaj razteguje. Njej ni bilo nič jasno tako, da je nadaljeval s tem, da se mi bo začel trebuh večat in me bo majica tiščala, če ni raztegljiva. Tudi tam je sledilo veselo objemanje. :bravo:

lp

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2004 12:49:02   
Blink1
Midva sva povedala lani za Božič:bravo: Po večerji sva mojima in njegovima dala vsakemu (paru) po en copatek, zait v okrasni papir. Takoj so skužli za kaj gre.

Pol pa v jok:bravo:

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2004 12:53:35   
Abby
Prvič je bila mama že od začetka seznanjena, ker sem jo prosila, da mi iz lekarne prinese test za nosečnost.
Drugič je pa vedela že pred mano, ko sem jo z morja klicala z grozno slabostjo (pa ni bila morska bolezen). Ob vrnitvi domov je pa tudi bila v sosednjem prostoru, ko sem v kopalnici naredila test.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2004 13:33:44   
neja23
Pri nas je bilo pa tako.Konec maja sva k nam prišla na obisk in jaz sem začela , da pri nas Božiček letos ne bo nič nosil, ker bo prinesel tole( rok sem imela ravno na Božič) in sem pred starše porinla materinsko knjižico z slikico bebice:duda: na Uz. Noro navdušenje in dan se je zavlekek v noč. No pri tašči pa ni bilo nič posebnega so bolj zamorjeni.

Pa en lep pozdrav:sloncek:

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2004 13:58:58   
SISI25
Pri nas je pa bilo tako. Mami si je že prej mislila, ker sem jaz bila ves čas zaspana in je ves čas govorila, da nekaj je na tem. Ko sem naredila test pa je bila čisto iz sebe, vsa navdušena in ni zdržala da bi sama povedala atu, ga je takoj poklicala po telefonu in rekla da bo "star ata". On pa ves v šoku. Če ni še prekmalu, ... (stara sem 25 let, ampak njemu se zdi to kmalu) Drugi dan po šoku pa že oba čisto nora. Vse bi mi k riti prinesla, neveta kaj naj še naredita.
Pri tašči in tastu pa katastrofa. So čudni ljudje. Tašča še dokaj skulirana, malo jo skrbi da bo vse vredu, drugače pa nič. Sem jo v teh 9 mesecih ravno 2 videla. Tast pa nič kot da se nič ne bo zgodilo. Ko sem prišla me še pogledal ni kaj šele kaj spretgovoril. Mu najbolj ne odgovarjam, ker nisem iz premožne družine ampak iz normalne povprečne. Čudaki pač.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2004 14:11:53   
maja&m
Jaz pa sem najprej povedala moji mami, je postala vsa solzna, od sreče seveda. Potem sva se lotila njegovih staršev. Mama v jok, oče pa je rekel: "No sedaj nam pa ne bo treba več sosedovih crkljati".So bili in so zmeraj bolj veseli in srečni. Tudi zato ker imam predviden datum poroda en dan pred rojstnim dnevom "tasta". Potem sva povedala še moji sestri in njenemu tipu, sta bila čist nora, da sem ji že morala reči,da naj si svojega nabavi. No na koncu pa naju je čakal še najtežji del-kako povedati mojemu očetu? Ravno je gledal šport, mislim da nogomet. Mama je od razburjenja morala iti na WC, fanta je začela glava boleti, tako da sem bila že vsa obupana. No potem pa sem začela z besedami:"Midva vam morava nekaj povedati", mi je šlo kar na jok. Potem pa sem rekla proti očetu in mami, da bosta stara starša, proti sestri in njenemu fantu pa,da bosta teta in stric. Reakcija je bila ful pozitivna, ki jo je dopolnil:"Sem mislil,da ne bom dočakal!" Za nameček pa smo nazdravili smo s šampanjcem. Sedaj pa govorimo samo še o naraščaju.

Maja9nebesa

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2004 20:07:38   
romta
Čeprav sva mislila povedat šele po treh mesecih, sva zaradi težav povedala že veliko prej. Po treh dneh neustavljivega bruhanja sem šla k zdravniku in ta me je napotil v porodnišnico. Ko sem čakala da me sprejmejo, sem klicala mojo mami in ji povedala da imam eno dobro in eno slabo novico. Seveda je bila zelo vesela srečne novice, glede slabe me je pa potolažila. Ker sem bla en teden v porodnišnici seveda nisva pred domačimi mogla skrivat in povedala tudi očetu in moji sestri ter tašči. Vsi so bli zelo veseli, nečaka pa navijata za fantka.
LP Romta

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2004 23:49:54   
ksenija.
Bib, tudi njegovi starši so novico dobro sprejeli!!

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2004 12:31:47   
tini*
Ksenija,

full si dobra in občudujem takšne izvirne zadeve.

Moram priznati, da sem se kar obakrat razjokala (kako si povedala očku in staršem). Sicer imam pred sabo le še porod, pa si bo treba izmisliti kaj izvirnega.

Pri meni je šlo bolj hitro, brez posebnih dogodkov, pa vseeno je bilo lepo. Test sva opazovala skupaj in buljila v njega, po rezultatu pa je moj dragi še eno uro pokakoval po domeku od veselja.

Sedaj komaj čakamo vsi po vrsti da pride dan, ko bo prikukakla naša bebica na svet.

Uživajte, in pobožajte svoje bušije ali pa bebice :sloncek:

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2004 14:53:53   
neja23
SISI25

Oprosti ker sem firbčna ,a me zanima kako so starši reagirali ko si povedala da bosta dva.

Pa en lep pozdrav:sloncek:

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.11.2004 17:09:00   
SU
Pri nas pa sva njegovim staršem povedala pri njih doma in odveč so besede, da smo jokali (skoraj vsi štirje) :). Naša dva pa sta izvedela kakšen teden kasneje, ko sta prišla z morja in sicer sem jima povedala, da bosta za svojo 50-letnico postala dedek in babica, če bo šlo vse kot mora it'! drugo leto namreč praznujeta 50-ko!! :) Pa smo spet jokali, se objemali in se veselili! :) :) LP, Saša

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.11.2004 13:52:26   
SISI25
Neja23

saj je bilo kar malo hecno. Na UZ sem šla v ponedeljek in ravno prejšnbjo noč je moj ata sanjal, da bomo imeli trojčke. Seveda smo se temu smejali.
Pa pridem jaz na UZ in je tam bila še ena nosečka z dvojčki. Jaz sem jo še tako gledala in si mislila o Marija kaj če bi pri nas imeli dva, saj ne vem kaj bi. Pa pridem notri in pri pregledu vpraša ginekologinja "kaj je to zaželjena nosečnost?" Pa še jaz tako odgovorim, da ja in nato ona "ja samo boste imeli pa dva". Že mene je skoraj kap. Sploh ker v družini nimamo nobenih dvojčkov in je bilo čisto nepričakovano.
Ko sem povedala mami jo je skoraj kap, je bila še cel popoldan iz sebe, čisto brez besed, sploh ni mogla verjet. Naš ata pa se je samo smejal in rekel "sem vam rekel, da jih bo več". Zdaj pa vsi komaj čakamo in si ne znamo predstavljati, da bi bil samo eden.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.11.2004 13:44:46   
neja23
SISI25

Hvala za odgovor in želim ti vse najlepše. Res je lepo ko imaš bebico, če imaš pa dve na enkrat pa še toliko lepše.:sloncek:

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?