mulan
|
Prvo sem odstavila pri 10 mesecih, ko je hotela še ene 6-7x na dan/noč sesat. Najprej sem ukinila tisti obrok mleka čez dan, ampak počasi: malo mleka sem naredila v flaško, ponudila, je spila par požirkov (pa še to nerada), pol sem pa dala joško na vrh. Čez par dni ji je bila flaška že bolj domača, pa ji nisem po njej več ponudila joške. Tako smo ukinili prvi dnevni obrok. Ko je čez dan lepo pila s flaške, sem še zjutraj ponudila flašo namesto joške. Ponoči, ko se je hotela skoraj vsako uro dojit, pa je moj dragi prevzel vajeti (bogi, koliko dretja je moral poslušat....). Prvi teden sem enkrat na noč še jaz šla podojit, nato pa ni več zahtevala ne mene ne njega in je prespala noč. Nazadnje sem ukinila uno dopoldansko, pred spanjem. Prvi dan je bila zelo užaljena in se dolgo drla, drugi dan pa je bil že mir in je zaspala brez. Znala je namreč že sama zaspat (zaradi nočnega 'treninga' brez joške), samo užalila se je, ker jo je bila dopoldne še vajena... Mi smo odstavili, ker sem bila že drugič noseča in sem bila od nosečnosti in hkratnega dojenja zelo izčrpana. Drugega tako nisem nič na 'silo' odstavljala. Ko je imel 15 mesecev je pil zjutraj in mogoče še, ko se je popoldne zbudil. Pol sem ga pa začela samo k sebi malce stiskat, če je vztrajno (in kričeče) vleku za majico, sem mu dala, če ne, pa ne. Tako je počasi vedno manj zahteval. Najprej je hotel enkrat na dan, pol je kak dan pozabil, pa tri dni pozabil... pol pa sploh ni več prosil. Lepo počasi. Je pa res, da ga je od vsega začetka ponoči (oz. zvečer) partner tolažil, pa se tako ni navadil dobit joške za vsako figo (kot npr. ta prva...) in je najdu prstek za cucat... Jaz bi najprej ga samo stisnila k sebi, da ve, da si še tam, ampak ne v celotni obliki. Je pa res najlažje, da to naredi mož, ker od njega otrok ne more izsilit dojenja (mene so namreč znali zelo dobro obrnit!!! ). Pa vso srečo!
|