Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


nutela -> Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (17.7.2009 22:26:01)

Naj povem, da sem hčerko dojila 7 mesecev in je ponoči ful jokala nekaj dni, nakar sem ji ponudlila flašo (AM) in jo je takoj sprejela. Iz enega dneva na drugi dan je dobesedno pozabila na joško. Imela je tudi dudo in ob dojenju pila vodo na flaško.

Zdaj pa imamo fantka starega 10 mesecev. Dojiva se dopoldan pred spanjem, zvečer pred spanjem in ponoči (gre bolj za crkljanje). Dejansko preden zaspi (razen, če je v vozičku) se na ta način pocarklja in zaspi. Rada bi zaključila z dojenjem, saj se kmalu vračam v službo, ne vem pa kako naj se tega lotim ker:

ni nikoli hotel dude
ni nikoli hotel flaške (pol leta je bil samo dojen, ko sem mu ponudila vodo sedaj v vročini pa pije le iz kozarca)

Predvsem bi se rada rešila nočnega dojenja (1-2 krat n na noč).Kaj mi svetujete? Naj ga nosim po sobi in mu ne dam joške? Naj se pač izdere?

Hvala vam za nasvete...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (17.7.2009 22:34:35)

Voda, voda voda...pa vstrajat, če ti je pač tolk do nedojenja. Jaz bi dala vse na svetu, da bi jo dojila čimdlje, pa je bila zgodba kot pri tvoji hčerki. Se je sama odstavila čez noč, čez 2 dni ni hotela niti izčrpanega mleka. Dokler se je dojila, je bla joška zakon, flaša živi obup. Od takrat naprej je bla pol na flaši brez problema. Kar dojela nisem. 




Anonimen -> RE: Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (17.7.2009 22:47:09)

nutela, pri nas se je sicer pri osmih mesecih skoraj sam odstavil,... pri osmih mesecih in pol pa sem rekla dokončni konec še tistim biserčkom crkljanja,... in takoj dobila menstruacijo.
je bil malček zbegan, a je vseeno sprejel dokončno odločitev.

če se crklja samo pred spanjem, potem ga poskusi samo stisniti k sebi (z oblečeno majico, seveda), saj predvidevam, da je takrat tako ali tako že toliko zaspan, da tudi če bi jokal, bi jokal zelo kratko in potem zaspal... počasi pa ukini mogoče najprej jutranje "dojenje", ki ni tako kritično in zadrži nočno (zaradi ljubega nočnega miru)... potem pa počasi še nočno "dojenje" 1x zamenjaj z vodo ali nesladkanim čajem,...

če imaš željo, ti bo uspelo!
jaz sem se nekako vedno prilagajala otročku,... sem imela po svoje "srečo"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ker je nor na dudo.




gita10 -> RE: Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (18.7.2009 12:00:59)

Pri treh letih se je odločil, da ne bo več. S tem, da mene to sploh ni motilo in ni bilo crkljenje še pri 2 letih in pol je bil jutranji obrok samo mleko.




tintin -> RE: Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (18.7.2009 12:50:37)

Zakaj bi rada nehala, če se vračaš v službo?
Odstavitev in še tvoja odsotnost bo za malčka čisti šok.

Tudi jaz sem dojila do 14.meseca, sin je šel z 11.meseci v vrtec, jaz pa mesec kasneje v službo.
Dojila sva se tudi včasih še ponoči, vendar smo potem aktivirali očka, ki je vstal čez noč in čez par dni je mali pozabil, da ponoči kaj hoče od mene...in se je nehal dojit.

Čez dan se je dojil do 13.m. takoj ko sem prišla ponj v vrtec ali ko smo prišli domov je hotel na zizo, samo za tolažbo. Odstavljala sem po tem vrstnem redu: najprej ponoči, potem zvečer, potem čez dan in nazadnje zjutraj.

Ne vem, jaz ne bi na silo prekinjala dojenja. Ko boš šla v službo te bo itak pogrešal, ampak čez čas ko se malo navadi situacije bo čas za odstavitev.




Anonimen -> RE: Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (18.7.2009 12:53:31)

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Pri treh letih se je odločil, da ne bo več. S tem, da mene to sploh ni motilo in ni bilo crkljenje še pri 2 letih in pol je bil jutranji obrok samo mleko.


A kar cez noc se je odlocil,da bo enhal? Upam,da se tudi pri meni zgodi kaj takega.trenutno je star malo manj kot 2,5leti pa se vlece zjutraj,ko se zbudi, pa zvecer pred spanjem pa ponoci....
Na morju pravi,da ne bo zizal ampak jedel jajcke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mulan -> RE: Kako ste osatavile od prsi svoje otroke? (18.7.2009 16:33:34)

Prvo sem odstavila pri 10 mesecih, ko je hotela še ene 6-7x na dan/noč sesat. Najprej sem ukinila tisti obrok mleka čez dan, ampak počasi: malo mleka sem naredila v flaško, ponudila, je spila par požirkov (pa še to nerada), pol sem pa dala joško na vrh. Čez par dni ji je bila flaška že bolj domača, pa ji nisem po njej več ponudila joške. Tako smo ukinili prvi dnevni obrok. Ko je čez dan lepo pila s flaške, sem še zjutraj ponudila flašo namesto joške. Ponoči, ko se je hotela skoraj vsako uro dojit, pa je moj dragi prevzel vajeti (bogi, koliko dretja je moral poslušat....). Prvi teden sem enkrat na noč še jaz šla podojit, nato pa ni več zahtevala ne mene ne njega in je prespala noč. Nazadnje sem ukinila uno dopoldansko, pred spanjem. Prvi dan je bila zelo užaljena in se dolgo drla, drugi dan pa je bil že mir in je zaspala brez. Znala je namreč že sama zaspat (zaradi nočnega 'treninga' brez joške), samo užalila se je, ker jo je bila dopoldne še vajena...
Mi smo odstavili, ker sem bila že drugič noseča in sem bila od nosečnosti in hkratnega dojenja zelo izčrpana.

Drugega tako nisem nič na 'silo' odstavljala. Ko je imel 15 mesecev je pil zjutraj in mogoče še, ko se je popoldne zbudil. Pol sem ga pa začela samo k sebi malce stiskat, če je vztrajno (in kričeče) vleku za majico, sem mu dala, če ne, pa ne. Tako je počasi vedno manj zahteval. Najprej je hotel enkrat na dan, pol je kak dan pozabil, pa tri dni pozabil... pol pa sploh ni več prosil. Lepo počasi.
Je pa res, da ga je od vsega začetka ponoči (oz. zvečer) partner tolažil, pa se tako ni navadil dobit joške za vsako figo (kot npr. ta prva...) in je najdu prstek za cucat...

Jaz bi najprej ga samo stisnila k sebi, da ve, da si še tam, ampak ne v celotni obliki. Je pa res najlažje, da to naredi mož, ker od njega otrok ne more izsilit dojenja (mene so namreč znali zelo dobro obrnit!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).
Pa vso srečo!





Stran: [1]