|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako se pripravis na izgubo ljubljene osebe?
21.12.2006 17:57:52   
dory
Zavedam se,da je zivljenje minljivo, da ne ves niti,kdaj doleti tudi tebe...a se mi zdi,da, ko ves, da je v druzinski krog posegla bolezen, ko ves, da se je zacel konec, kako se s tem sprijaznis?
Ravnokar sem izvedela kaksna bo usoda nekoga,ki mi je zelo blizu...se huje pa mi je,ko to osebo gledam, dan za dnem in ko vidim, kako pesa iz dneva v dan...boli me..in jokam...izvidi so tukaj in ne obetajo vec najboljse..

mogla sem dat iz sebe, ker imam trenutno obcutek,da me bo razneslo od zalosti...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako se pripravis na izgubo ljubljene osebe?
21.12.2006 18:07:02   
Maxica
user posted image Ojoj, Teja, ne vem, k sreči nimam takih izkušenj. Zato samo zate sto milijonov user posted image user posted image user posted image , upam, da ti bo kakšen pomagal. Drži se, mislim nate. Življenje bo šlo naprej, čas bo prinesel svoje. Ljubljeni osebi bodi v čimvečjo oporo, izkazuj ji svojo ljubezen in jo ohrani v krasnem spominu. Mah, nimam kaj drugega napisati, pri takih situacijah postanem neizmerno žalostna... Pa še prazniki se bližajo...

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2006 18:18:07   
Erdbeere
Izredno težko je, moj mož je pred 3 tedni izgubil starega očeta. Moram reči, da ko sem ga videla, kako trpi, sem si želela naj čimprej umre. Vem težke so te besede, samo res se mi je tako zelo zelo smilil, da sem si želena naj bo čimprej rešen muk. Je bil res ubogi. Je pa težko, tako za trpečega, kot tudi za ostale družinske člane. Žal. Tudi to se dogaja. Bodi ji v čimvečjo oporo, ter stoj tej osebi ob strani. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2006 18:24:23   
Gina
Veš Teja, res je hudo. Ne zdi se mi hudo samo za tistega, ki odhaja, zdi se mi, da je zelo težko tudi za celo družino in bližnje. Jaz sem trenutno v istem zosu. Ni bilo dovolj, da mi je umrla mama, pa stari starši, ki sem jih imela zelo rada, ni dovolj, da ima moj oče MS, pa da ga počasi zapuščajo nekatere funkcije... Imam zelo fajn taščo: z rakom na pljučih. Saj veš, to je tisti rak, od katerega preživita 2 človeka še 5 let po odkritju, ostali umrejo prej. Zelo mi je hudo, ko spet gledam naš zdravstveni sistem, včeraj sem enega skoraj na "g....c" na onkološkem, tolk mi je pisk dvignilo. Pa mi je bilo še huje za taščo, kot mi je že sicer. In vsak dan se kaj takega zgodi, ali pa jih pustijo čakat cel teden, dva, preden se kaj premakne. Ampak kaj naj ti to govorim. Praviš, kako se človek sprijazni. Meni je v življenju najbolj pomagalo razmišljanje, da moram človku privoščit, da gre, da če preveč trpi, da mu moram privoščit, da ne bo več. Da ne smem mislit samo nase, na svojo izgubo, ampak predvsem nanj. Ne glede na karkoli, se moraš prepričat, da ti bo vedno lepo, četudi ljubljene osebe ni fizično ob tebi. Čeprav si boš včasih zaželela, da bi človeka objela, ti povem, da se vendarle da živet tudi brez tega. Vem, grozno se sliši, vendar je res. Hudo nam je zaradi nas, ker ne bo več tiste osebe, ki bi delila svoje reči z nami, ki bi nam delala usluge, ki bi nas razveseljevala. A ne moremo potem reči, da je včasih potem vendarle za pretirano trpljenje kriv malo tudi naš egoizem? Vidiš, to razmišljanje je mene streznilo. Vedno, ko mi je kdo umrl, sem seveda žalovala, bilo mi je obupno grozno nekaj časa, vendar sem šla v normalnem času čez to (to si moraš pustit, ker bogovi pa tudi nismo, da bi ne bili čisto nič ego) in to samo zato, ker sem se zavedala, da tistemu, ki je umrl, ni nič več hudega. Hudega je bilo samo meni, zaradi mojega ega. Poglej, če verjameš v boga, itak veš, da je temu človeku zdaj lepše. če ne verjameš v boga, itak veš, da temu človeku ni nič hudega več. Vse hudo je že za njim. Torej se človek vzame v roke, in začne zavestno take reči, zgoraj napisane, razmišljat. Ful pomaga.

Drugače pa jaz menim, da najlažje premagaš vse hudo, kar vas čaka s tem, da človeku omogočiš čim lepše življenje ta hip in naslednji hip in vse hipe, dokler je človek še s tabo. No, jaz tako delam in mi ni žal. Lažje mi je, še bolj ozavestim, kako zelo enostavno je biti prijazen, kako zelo so srečni ljdje, če jim daš ljubezen. Kako zelo butasto se je obešat na bedarije, prevajat si reči po svoje, se nervirat ...v teh trenutkih ti to postane tako zelo kristalno jasno. Vzami najlepše, kar lahko in daj najlepše, kar lahko. Sprejmi kruto realnost. To je edino, kar lahko narediš, da ti je lažje.

Vse lepo ti želim, draga Teja. Čim manj stresa, čim več lepih trenutkov in moč, da boš lahko sprejela krutost življenja kot nekaj, česar se ne da spremeniti, pa zaraid česar si še vedno ti lahko ti, in zaradi česar sonce mogoče kdaj malo zaide, vendar se prav gotovo zmeraj prikaže spet na obzorju.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2006 19:47:13   
srki
Take stvari so res hude in težko je, ko veš, da nekdo odhaja. Verjetno se ne boš mogla popolnoma pripraviti na to, da boš to sprejal na izi, verjetno boš kar naprej iz dneva v dan imela to misel v glavi. Poskušaj biti vsaj v prisotnosti te osebe pozitivna in dobre volje, da ne bo le-ta še bolj potrta. Verjamem, da ti je hudo, da je pravzaprav hudo tudi osebi, ko vidi tudi tebe, ki trpiš. Vendar, ta oseba te ne bo zares nikoli zapustila, vedno bo s tabo, ti z njo.....

Joj, nisem ti dala nobenega koristnega nasveta. Pošiljam ti user posted image .

Gina, to si pa tako lepo napisala, da se mi je kar koža naježila. Vse dobro tudi tebi in tvoji tašči.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2006 20:01:02   
paris
Draga teja!
Gina je že vse napisala, jaz pa dodajam le to,  da pravzaprav  res nikoli ne vemo kdaj je za kogarkoli od nas, naš zadnji dan. Zato jaz poizkušam z mojimi dragimi preživeti čim več kvalitetnega časa, vsak dan sproti vsakemu posebej dam vedeti, kako pomemben je zame! Kako jih imam rada, kajti morda je danes moj zadnji dan, kdo ve?user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2006 21:30:27   
Naja31
Težko je, po moje nikoli ne moreš biti res pripravljen, ker vedno le upaš, da se bo čudež zgodil.
Moja mama je doma ležala skoraj 6 mesecev, in ko je umrla, mislim, da z bratom nisva bila nič pripravljena na to, kljub temu, da sva vedela, da je na smrt bolana.
Strinjam se z Gino, da se lažje sprijazniš s tem, če veš, da za to osebo smrt pomeni konec trpljenja.
To je bila zame edina tolažba, ker sem videla kako grozno je trpela.

Želim ti veliko poguma, da se soočiš s to hudo situacijo.
Zdaj pa pokaži tej osebi kako zelo veliko ti pomeni in ji stoji ob strani ne glede na vse.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
21.12.2006 21:42:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2006 21:42:15   
Anonimen
Pozdravljena teja!

Ko je moja sestra zbolela za neozdravljivo boleznijo, se mi je podrl svet. Po glavi mi je rojilo samo to, da je za to še zdaleč premlada. Komaj je začenjala živet, vse je bilo še pred njo. Vsi smo tudi vedeli, da bo slej ko prej do tega prišlo. Velikokrat sem jo vidla vso v kablih, okoli nje pa sami aparati, ki so jo ohranjali pri življenju. A ji je nekako vedno uspelo, da se je prebila. Večkrat sem zvečer ležala v postelji in premišljevala, da bi bilo mogoče res boljše, če bi umrla...boljše za njo, saj ko sem jo vidla kako trpi se mi je paralo srce. Ko sem razmišljala o tem, sem imela vedno slabo vest, da sem slaba sestra in da je nimam dovolj rada. Moja sestra je po večih mesecih res umrla in ko gledam sedaj za nazaj, vidim, da je bilo tako res najboljše. Ne za nas, ki smo mogli skrbet za njo, ampak zanjo...s smrtjo je bila rešena.

Na to, da boš izgubil ljubljeno osebo, se ne moreš pripravit. Naj si še tako govoriš, da je tako bolje in da je življenje pač tako...kruto...ko pride do tega, si vedno želiš, da bi oseba še vedno živela, pa čeprav je ob tem trpela.

Življenje je pač kruto in zaj... Treba se je preprosto sprijaznit z nekaterimi stvarmi...če veš da, se lahko še tako trudiš pa ne moreš ničesar spremenit.

Malce sem zašla, vendar malce podoživljam  mojo situacijo. Teja user posted image  zate in poskusi se čimbolje držati in tej osebi pomagati kolikor moreš.

Eno user posted image za čimsrečnejši konec

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.12.2006 21:52:56   
domci
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Ko je moj dedi umiral, sem mu proti koncu rekla, da ko bo želel oditi, da naj gre v miru, da ne bom preveč jokala za njim in da ne sme ostajat zaradi mene. Bila sva si zelo blizu in še danes se vsak dan spomnim nanj.

Tole je pa čisto isto kot moja zgodba. Na žalost pa se na to ne da pripraviti tudi, če veš kaj bo in da bo kmalu v tistem trenutku pride šok.

Vedi pa da te ta oseba ne bo zapustila nosila jo boš v svojemuser posted image in kadar ti bo hudo se boš spomnila nanjo pa ti bo lažje .Se je pa težko sprijaznit z dejstvom, da zavedno odhaja. Drži se in velikuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.12.2006 22:49:08   
Ezi
... jaz mislim, da se ne moreš, žal ... ne moreš vnaprej žalovati, raje pojdi do te osebe, jo objemi, polubčkaj ... in ne pozabi ...

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2006 7:56:08   
Anonimen
Kaj naj rečem. Vse se preživi. Jaz sem imela v letošnjem letu same take krize. Prvo ena oseba v družini nenadno umrla, premlada, dosti premlada za smrt, nato pa še v najožji družini, v isti hiši kot jaz je stric zbolel za pljučnim rakom. Strica sem gledala in trpela z njim 7 mesecev, vem kako je to, ko gledaš ljubljeno osebo kako umira, pa ne veš kako pomagati, pa če je še to oseba, katera ljubi življenje, oseba, ki se noče predati, vendar jo kruta bolezen pahne v smrt. Stric se ni dal do konca, dokler se je še zaveda, je upal na ozdravitev. Ne znam povedati kako hudo je gledati osebo, ki umira, pa ne veš kaj bi ji rekel, kako se obnašal,... Ko je umrl, mi je skoraj počilo srce, po drugi strani pa sem si rekla, hvala bogu, da ga je rešil teh muk in neznosne bolečine.

(odgovor članu Ezi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2006 8:04:22   
nataša k
Pri nas smo imeli podoben primer pred nekaj leti. Moja teta je zbolela za, eh, še danes ne vem prav, za čem. In potem so jo 'vlačili' po bolnicah, pikali, obsevali,... Na koncu je bila še samo senca ženske, ki je bila nekoč. Kako smo vsi trpeli, se ne da izraziti z besedami. Ko pa je prišel čas, da zapusti ta svet, smo bili po eni strani veseli zanjo, saj se je rešila vsega hudega. Ker človek si ne zasluži trpljenja. Še danes mi solze prekrijejo oči, ko se spomnim nanjo. Na to 'moraš' gledati kar se da objektivno, saj drugače ne moreš živeti s tem, kar se nekomu, ki ti je blizu, dogaja. Če je bolezen tako strašna, da človek trpi, je zmeraj bolje, da zaspi in uživa v nebesih, kjer ga odrešjo vseh muk user posted image . Jočem s teboj in tvojim bližnjim, a vam istočasno želim čimprejšnjo odrešitev. Bolje prej, kot prepozno. Moja teta je bila celi dve leti 'oskrbovanka' raznih bolnišnic. Tega ne privoščim nikomur. 

http://malileon.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2006 9:09:08   
Anonimen
Težko je, ko ljubljena oseba zboli, še huje, če je bolezen usodna. Na to se človek ne more pripravit.

Teja, nič hudega ni, če jokaš. Strahove, jezo, tesnobo, žalost - vse to je treba dati ven, na tak ali drugačen način.

Smrt je del življenja, čeprav jo je težko sprejeti. Ampak vsi, ki odhajajo, ostajajo z nami, ne samo v srcu in spominih, temveč kot del nas. S svojo osebnostjo so vplivali na nas, tudi zaradi njih smo danes to, kar smo.

Vse dobro želim, Teja, tebi in tvojemu sorodniku, Gini in njeni tašči.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.12.2006 19:01:07   
dory
hvala ker ste me brale in me poskusale potolaziti...ni lahko res ne, ko moras doma igrat tisti veseli brezskrbni obraz, medtem,ko te od znotraj tako zelo boli...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.12.2006 19:17:37   
baguSka
Tejcika moja... cist hudo mi je ko sem tole zdele brala... Mislim nate...

Moram ti povedat, pravzaprav nic novega. Nic takega, kar ti niso napisale ze ostale... Res je tezko in ne mores se pripravit. Ni sans. Edino olajsanje ti bo, ce bos tej osebi stala ob strani in ji dala vedet, da ti veliko pomeni... Da izkoristis cimvec casa z njo, kolikor vama je se preostalo... Bolecine pa se ne bos mogla znebit... Zal. In moram ti povedat, da bo vedno slabse, ceprav s svetlimi dnevi, ko bos videla, da ta oseba ne trpi toliko... Ampak na koncu bo olajsanje... Konec trpljenja, ceprav ob gromozanski boleci izgubi... Za to osebo bo definitvno bolje tako, nam pa ostane bolecina... Vendar s casoma zbledi in ostanejo lepi spomini. No, vsaj jaz se skusam spomniti vseh lepih trenutkov, ker me ob tistih na koncu vedno stisne...
Teja, verjamem da ti tukaj niti nismo v neko olajsanje in da ti ni dosti lazje... Kot sem rekla, najvec zase in za to osebo bos naredila, ce ji bos stala ob strani. Ce pa me kakorkoli potrebujes, rabis, za pogovor, druzbo... pa ves kje me najdes.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.12.2006 19:37:53   
plenicka
Draga Teja,

jaz se pridružujem vsem ostalim, ne pozabi pa tej osebi povedati, da jo imaš rada...pa vse, kar si ji/mu kadarkoli želela povedati, pa nisi nikoli imela priložnosti, poguma...
Pošiljam ti velik objem in ogromno moči!!!!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.12.2006 21:11:52   
Anonimen
vem kako je hudo ko izgubiš ljubljeno osebo.. jaz sem imela v dveh letih smrt 6 ljudi..grozno.. dedek moj je umrl pred 13 leti, ko sem bila še v bistvo otrok, pa se spominjam kot bi bilo danes..ena od babic mi je umrla lani...2 tedna sem jo gledala z solzami v oči na intenzivni negi v bolnici, vsak dan sem ji želela povedat neko novico a sem vedno odlašala, dokler je umrla..sedaj bi ji z veseljem povedala..in to nikoli in nikdar ne bom pozabila..življenje je takšno..ko zgubiš ljubljeno osebo si želiš da bi se prebudila, ampak se niloli ne..če je bolezen vmes je majn boleče kot pa  če pride iznenada..to je najhuje..in vse primeri so pri meni prišli tako na hitro...tako da sem  veliki krizi še danes ...glej na sebe, da ne boš slučajno  ti trpela z kakršno koli depresijo ali kaj podobnega.,..pa zi nase , jaz pa sem s teboj

lp

(odgovor članu plenicka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.12.2006 16:08:46   
Alisa
Ne vem če se lahko glih pripraviš na to. Vsaki dan povej da ga imaš rada in pošiljam ti en user posted image pa ostani močna.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.12.2006 23:34:05   
žiža
O teja, sej ne vem kaj naj ti napišem. Jaz jokam vsako jutro, vsak večer, ker vem, da ati odhaja. Vem, pa se ne morem niti ne želim sprijazniti s tem. Ne razum kako je lahko kar konec. Kako ne more nihče ničesar več narediti. Sploh v teh dneh mi je težko, ker ves čas mislim le na to, da je to po vsej verjetnosti naš zadnji skupni Božič.
Nam so prav v sredo povedali, da nobeno zdravljenje ne pride več v poštev. Ati pa sploh ne dojame. Ves vesel je prišel iz onkološkega, ker je slišal le to da ne bo obsevanja in kemoterapije. Slišal je, povedali so mu, prebral je, da ima raka na pljučih, pa ne dojame.
Jaz na smrti nikoli nisem  gledala kot na nekaj zelo groznega. Zdaj pa, ko ji dobesedno zrem v oči, me je srah. Še bolj me je strah trpljenja in bolečine, ki muči atija. Hudo mi je, ko vidim v njegovih očeh klic na pomoč, pa mu ne morem pomagati, ne glede na to kako močno si želim.
kako se pripraviti na izgubo? Jaz se ne morem. Lahko sem le hvaležna za  te trenutke, ki so nam še ostali.  Bom pa poskušala in pomagala atiju, da bo pripravljen, ko bo prilša tista ura, ko bo končal svojo pot. Življenje lahko tako zelo boli in prav takrat ga najbolje cenimo in vidimo kako veliko so vredne najmanjše reči. Topel nasmeh, stisk roke, samo bližina ljubljene osebe...
Teja in Gina  user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.12.2006 6:59:24   
dory
Joj žiža...to so res grozni občutki...tudi jaz na smrt nisem gledala,kot na nekaj groznega, saj sem bila prepričana,da je ta oseba še vedno z nami, v naših srcih in nad nami...da praktično pazijo na nas..

Ko mi je umrla babi po mamini strani mi je bilo grozno, pa vendar se mi zdi,da sem se hitro navadila na občutek in da ni bilo tako težko...čeprav je še vedno v mojem srcu...mogoče je bilo lažje,ker nismo živeli skupaj...

Tukaj pa je zgoba precej drugačna..ko si ob nekom celo življenje, ko te pazi cele dneve in praktično vzgaja, ko je tam zate vedno in povsod...ko je bilo zdravje vedno na prvem mestu,zato si v sanjah nisem predstavljala,da lahko pride tak konec...odkar vem za diagnozo ne morem spat, premisljujem, jokam...ne vem...vse se vrti okrog tega...pa saj sem tam zanjo, ob njej ji pomagam, hkrati pa kažem nasmejan pozitiven obraz, saj ne želim,da izgubi voljo...zavedam se,da je vsak dan podarjen, pa vendar se nikakor nočem sprijaznit s koncem...nocem in ne morem...boli me,ko vidim,da v njej ni več pravega življenja, ko sključena sedi in premišljuje kdovekaj...bolečin nima,je pa prisotna tista apatičnost,zaradi katere te še bolj boli...zakaj se ne bori več?

tudi pri nas,če se ne zgodi čudež, bodo to zadnji prazniki skupaj...user posted image user posted image user posted image ...ne morem opisat kako prekleto to boli...

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.12.2006 7:47:01   
mmijau
Ojoj Teja, žal smo doživeli, preživeli, preboleli pa ne  bomo nikoli. Pred par leti mi je umrla babica, takoj po božiču, potem pa takoj po novem letu še dedek, pred Valentinovim pa mamin bratranec (bili smo si blizu, ker nas je malo). Groza, v slabih dve mesecih ,... Da ne govorim.
Najtežje je bilo z dedijem, on je bolehal pol leta. Muke od muk. Najhuje mi je bilo, da je vse vedel. Videl je nas, da ga gleamo otožni in nemočni. Ne vem no. Včasih se mi zdi, da smo ga pokopali preden je bil res mrtev in to ga je bolelo. Mene pa boli še danes. Nismo znali živet z njegovo boleznijo.user posted image user posted image user posted image

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.12.2006 21:28:22   
mojčika
Teja zelo mi je hudo, da greš skozi nekaj tako težkega, mislim pa, da se na to enostavno moraš ali pa se ne moraš pripravit...

Moj mož ima sladkorno tipa1, v tem letu sem mu že dvakrat reševala življenje, sam angel varuh me je sredi noči zbudil, da sem ga šla preverit v dnevno sobo, pa sem ga našla v krčih...vsaj nekajkrat sem ga že skoraj izgubila...

Vsak dan se zavedam, da lahko pride dan, ko me ne bo zraven, vsak dan vstajam ponoči in ga preverjam, kako je z njim, a vse to lahko še ne bo dovolj, če bo usoda tako hotela...

Počasi sem se s tem sprijaznila, reagiram kar se da najbolj mirno in močno, mislim, da naredim veliko, da do najhujšega ne bo prišlo, a nič pa ni zagotovo...živimo s tem, imamo se radi in upamo, da nam bo usoda mila...

Bodi močna, daj tej osebi lepe spomine na zadnje dni, to bo pomagalo tudi tebi, da sprejmeš odhajanje...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 27.12.2006 21:29:46 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mmijau)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.12.2006 22:02:41   
Lusa
Teja
predobro vem ,kako se počutiš.Meni je bilo zelo hudo ,ko se nisem poslovila od Ajše ,zato bodi ob najhujših,zadnjih dnevih z njo ,ji šepetaj kako rada jo imaš ,da si pripravljena na slovo in skupaj se poslovita.Bolečina bo zelo huda ,a sčasoma milejša ,pozabljena pa NIKOLI.

Iz lastnih izkušenj ti povem ,da sem bila zelo žalostna in "huda" ,ko so me vsi nekako bodrili(prijatelji in domači) in govorili ,saj bo ,jaz pa sem nekako vedela ,da ne bo ,da je  njeno srce preveč kritično in jih žal jaz pripravljala na najhujše.To je bilo zame huje kot pa karkoli drugega.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.12.2006 12:33:37   
dory
....moja babi nas je ravnokar zapustila za vedno....ne najdem besed....pogresam jo...ne morem si predstavljat,da je ne bo vec...da ne bom mogla vec k njej, biti ob njej...pa tako zdrava je bila vedno...a zaradi zdravnice,ki je testirala na njej zdravila, srce ni preneslo reakcije...

babi vedno sem te imela rada in vedno te bom....user posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?