|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako se lotit odvajanja plenice ponoči
20.6.2008 11:10:28   
Mateja82
Naslov že vse pove.
Kako je to potekalo pri vaši malčkih, ki jim je to že uspelo. Prosim za nasvete in izkušnje.

Hvala in lep pozdrav

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 20.6.2008 11:13:36 >

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako se lotit odvajanja plenice ponoči
20.6.2008 11:13:49   
Mišni
Pri nas se je podnevi odvadil pri dveh letih in pol, ponoči pa pri štirih, se mi zdi. Nekaj takega.
Menda, da če mu ne vzameš plenice tudi ponoči v obdobju, ko se odvadi podnevi, da potrem še precej časa traja, da je otrok tudi ponoči suh.
Res pa jaz nisem čakala, da bi bile tri noči plenice suhe ali kako že ene počnejo, ker preprosto niso bile. Ampak sva se pri 4 letih lepo zmenila, da zdaj bi pa poskusila tudi ponoči brez in se enostavno od 1. noči brez plenice dalje ni nikoli v posteljo polulal.

Aja, čez dan med spanjem (pa je spal po 3 ure), pa tudi od dveh let in pol ni bil nikoli več polulan.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 20.6.2008 11:14:40 >

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2008 11:40:11   
benika
Mi smo z odvajanjem od plenic začeli pri 2,7 mesecih. Plenico smo mu en dan enostavno vzeli dol. Seveda je sledilo nekaj dni, polnih polulanih hlač. Po cca. 1 tednu smo mu zvečer oblekli samo pižamico, šel je lulat in spat. Okoli polnoči sem ga odnesla na wc, da se je polulal in to sva počela 3 dni. Od takrat naprej je suh.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2008 12:16:05   
janja 27
ojla
midve sve se dobile eno vnetje ritke pri dveh letih in mi je rekla zdravica da bi bilo idealno če bi jo sedaj odvadla s plenice ker se  vse skupaj noter še kuha....tko da sem se kr odločla in smo bili brez plenice ( ponoči sem jo še dala ) ene 14 dni je bla mal kriza potem pa se je lepo navadla hodit na wc pred spanjem in ko je bla en teden suha sem jo dala spat brez plenice pa se tudi do sedaj še ni polulala ponoči me tudi zbudi tko jo tišči ponoči in jo peljem sicer pa je tudi odvisno od otroka do otroka moja kolegica pravi da ima ponoči še vedno full polno plenico pa je njena tamala ravno tolk stara kot moja...mogoče more otrok sam doumet kako in kaj jaz sem pri tamali imela srečo...sicer pa srečno in pogumno ..jaz sem ji tud dala platno v posteljo da ne bi jogija uničla...
pozdravček

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2008 12:38:04   
pufka
Naš mali je bil pr dveh letih že čisto brez... Za ponoči pa- preden ga daš spat ga daj lulat...Parkrat bo mokro ampak bo žeuser posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2008 13:52:38   
aluš
Pri nas se je podnevi odvadil pri dveh letih in pol, ponoči pa pri štirih, se mi zdi. Nekaj takega.
Menda, da če mu ne vzameš plenice tudi ponoči v obdobju, ko se odvadi podnevi, da potrem še precej časa traja, da je otrok tudi ponoči suh.
Res pa jaz nisem čakala, da bi bile tri noči plenice suhe ali kako že ene počnejo, ker preprosto niso bile. Ampak sva se pri 4 letih lepo zmenila, da zdaj bi pa poskusila tudi ponoči brez in se enostavno od 1. noči brez plenice dalje ni nikoli v posteljo polulal.

Aja, čez dan med spanjem (pa je spal po 3 ure), pa tudi od dveh let in pol ni bil nikoli več polulan.

Zelo podobno kot od Mišni tamalček.

Z dnevnim odvajanjem smo začeli pri dveh in pol, tako, da smo dali zjutraj pleničko dol, pa do večera nič več gor, tako imenovano hitro odvajanje(na poletje). Skoraj istočasno smo probal (po cca 14 dneh ko je skapiral dnevni sistem) še ponoči brez pleničke, pa je bilo vsako noč mokro. Tako, da smo jo enostavno dal nazaj. Pa smo čez pol leta spet probal ponoč, pa so bile nesreče še vedno cca vsak drugi dan. No potem sem čez pa čez par mesecev ponovno poiskusila (star je bil 3,5 leta) in je šlo. Ampak sem ga dejansko prvih 14 dni ponoči zbudila (delno) in sva šla lulat. Potem sem to podaljševala (prvi teden sva hodila ob 2-3 ponoči, potem dva dni ob štirih, pa dni dni ob petih itn., da sva prišla do jutra). In je ratalo. Včasih se mu je potem še ponesrečilo (če se je preveč napil zvečer, ampak nikoli nisem omejelvala pitja, tudi zvečer ne), smo paš preoblekli, pa je bilo. Po parih mesecih je bil čisto suh, brez nesreč. Sedaj je star štiri in pol, pa se ne spomnim, kdaj mu je  nazadnje "ušlo" ponoči.

< Sporočilo je popravil aluš -- 20.6.2008 13:53:55 >

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2008 14:35:54   
maja1488
Pri nas pa je sama istočasno nehala podnevi in ponoči. Do zdaj je bila 1x polulana. Se ponoči zbudi in kliče za lulat. Ima pa še vedno pleničko, sam je vedno prazna. Ji moram vzet še to. Ima pa 21 mesecev in si je sama zaželela lulat na školjko, ker je videla starejše v vrtcu.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2008 15:22:42   
skuštrana
mi smo istočasno ukinili dnevno in nočno plenico, tako mi je svetovala pediatrinja in pri nas se je obneslo. Stara je bila pa 2leti in 4 m.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2008 15:37:58   
Anonimen
ker je bila rojena septembra, smo jo začeli odvajat podnevi tam pri njenih skoraj 3 letih - na poletje. smo poiskusili eno leto pred tem, ampak je bilo dejansko še prehitro in smo to opustili, in počakali na naslednje poletje. no, tam do njenega 3,5 leta pa sem ji še tudi ponoči dajala pleničko - včasih je bila polulana, večinoma več ne. potem pa sem jo tudi vprašala, če je pripravljena, da vzameva nočno pleničko vstran - in je sama privolila. sem sicer imela pod rjuho platno, ampak dejansko ni bila nikoli več polulana.
torej pustite času čas - nič prehitevat....

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2008 16:40:08   
p&b
Čez dan je bil suh,pri treh letih pa ko sem ugotovila,da celo noč ne lula v plenice,temveč se v njo polula zjutraj ko se zbudi,sem enostavno mu jo vzela vstran in ni bilo poroblema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2008 20:40:36   
mayci
Naš fant je bil brez pleničke čez dan pri 2 letih in 10 mesecih, čez nekaj dni pa je sam rekel, da ne bi več pleničke ponoči in od takrat je suh.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2008 21:07:14   
Paštetka
Mi smo potem ekstremi, ker je naš najprej bil suh ponoči in to že kmalu po 1. letu. Je bila par mesecev plenica do jutra suha. In zato smo se odločili tudi za uporabe kahle. Pri 1,5 letu je bil suh (seveda, ne čisto brez nezgodic), je pa bil brez plenic. In nezgodica se je vedno zgodila čez dan.

Po moje je zato bil ponoči najprej suh, ker mu nikoli nisem dajala ponoči nič za pit ali jesti, niti zvečer pred spanjem se ni nalival s čajem ali vodo.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.6.2008 21:31:07   
nikita*
Mi smo naši malčici kupili nastavek za wc z račko in moram reč,da se je obneslouser posted image . Štirinajst dni in je bila suha podnevi in ponoči.user posted image Bila je stara točno 2 leti, ko nismo več potrebovali plenic.

Tudi moja je bila prej suha ponoči, predno smo začeli z odvajanjem.
Različno je od otroka, ko otrok dozori, tudi plenico izgubi user posted image user posted image

Nikita*

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.6.2008 14:14:07   
honey
Naš je bil pa podnevi suh že pri 2 letih (tudi pri popoldanskem spanju), ponoči pa nam ne gre user posted image . Mislim, da vsi preveč spimo. Se mi je prejšnji teden 2x zgodilo, da sem mu pozabila dati plenico zvečer gor in je bilo vedno vse mokro. Enostavno mali preveč spi, da bi se zavedal, da ga tišči lulat, midva z možem pa očitno tudi, da bi vstala in ga dala ponoči na wc. Bo že, se sploh ne sekiram. Pravijo, da imajo otroci do 5. leta čas, da ponoči nehajo lulat v plenice (to mi je povedala njegova pediatrinja). Do takrat se bo pa že odvadil, ker najbrž niti plenic ni tako velikih user posted image

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?