aluš -> RE: Kako se lotit odvajanja plenice ponoči (20.6.2008 13:52:38)
|
Pri nas se je podnevi odvadil pri dveh letih in pol, ponoči pa pri štirih, se mi zdi. Nekaj takega. Menda, da če mu ne vzameš plenice tudi ponoči v obdobju, ko se odvadi podnevi, da potrem še precej časa traja, da je otrok tudi ponoči suh. Res pa jaz nisem čakala, da bi bile tri noči plenice suhe ali kako že ene počnejo, ker preprosto niso bile. Ampak sva se pri 4 letih lepo zmenila, da zdaj bi pa poskusila tudi ponoči brez in se enostavno od 1. noči brez plenice dalje ni nikoli v posteljo polulal. Aja, čez dan med spanjem (pa je spal po 3 ure), pa tudi od dveh let in pol ni bil nikoli več polulan. Zelo podobno kot od Mišni tamalček. Z dnevnim odvajanjem smo začeli pri dveh in pol, tako, da smo dali zjutraj pleničko dol, pa do večera nič več gor, tako imenovano hitro odvajanje(na poletje). Skoraj istočasno smo probal (po cca 14 dneh ko je skapiral dnevni sistem) še ponoči brez pleničke, pa je bilo vsako noč mokro. Tako, da smo jo enostavno dal nazaj. Pa smo čez pol leta spet probal ponoč, pa so bile nesreče še vedno cca vsak drugi dan. No potem sem čez pa čez par mesecev ponovno poiskusila (star je bil 3,5 leta) in je šlo. Ampak sem ga dejansko prvih 14 dni ponoči zbudila (delno) in sva šla lulat. Potem sem to podaljševala (prvi teden sva hodila ob 2-3 ponoči, potem dva dni ob štirih, pa dni dni ob petih itn., da sva prišla do jutra). In je ratalo. Včasih se mu je potem še ponesrečilo (če se je preveč napil zvečer, ampak nikoli nisem omejelvala pitja, tudi zvečer ne), smo paš preoblekli, pa je bilo. Po parih mesecih je bil čisto suh, brez nesreč. Sedaj je star štiri in pol, pa se ne spomnim, kdaj mu je nazadnje "ušlo" ponoči.
|
|
|
|