Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 16:47:39
|
|
|
|
Anonimen
|
V loncku - ena vrecka. Pa tri zlicke cukra oz. ce dam med, potem dam manj sladkorja ali pa sploh nic in veliko medu. Najboljsi so pa itak sadni z limono in medom, ceprav mi je vsec tudi irish cream z mlekom. Ce kuham caj za veckrat, potem ga skuham en liter in dam notri tri cajne vrecke. Kvaliteta caja se pa pozna tudi po firmi filter vreck - Tekanee ali pa se boljsi, Milford, imajo veliko vec okusa kot Drogini caji. Milford je res zelo dober (sadni) in temu primerno drag (cez dva evra ena skatlca z 20 filter vreckami) LP
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 16:50:04
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Zame je vse odvisno kako definiraš 'čaj'. zame je lonček + vrečka en navadni poparek in nič drugega. sama osebno vse čaje ( razen zeliščnih in sadnih,katere pripravljam v kermičnih čajnikih) pripravljam v glinenih čajnikih in po sistemu o.5l 2čajni žlički čaja. od črnih je definitivno meni najljubši Assam, s kapljico mleka
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 16:51:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie pripravljam v glinenih čajnikih in po sistemu o.5l 2čajni žlički čaja. Tega pa nimam.... Samo sistema ne razumem. Kaj to pomeni dve čajni žlički čaja? Kam to daš?
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 16:53:12
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
govorim o čajih in ne o poparkih. dam jih pa not v 'štumf', redko blago na okrogli zadevici, katero pomočiš v čajnik. nekateri uporabljajo tudi svilene vrečke. za sadne in zeliščne čaje pa dobro tudi cedilo.
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 16:53:27
|
|
|
|
ZARA
|
- zavrem vodo (cca.1l)
- posušena domača melissa (stoji v vreli vodi cca 5-7 min)
- žlica medu na 3-4 dcl
- 1 stisnjena pomaranča
Razumljivo?
|
|
[Brisano sporočilo] 5.1.2008 16:59:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 17:00:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie govorim o čajih in ne o poparkih. dam jih pa not v 'štumf', redko blago na okrogli zadevici, katero pomočiš v čajnik. Aha, zdaj pa razumem. Hvala .
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 17:01:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Razumljivo? Do pomaranče.... . A da paše v čaj? Čaki, bom probala. Naslednja skodelica :).
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 17:25:21
|
|
|
|
mojsoncek
|
V skodelici za caj. V "cedilo" (oz. kakorkoli se temu rece) dam eno ali dve zlicki mesanice caja, prelijem z vroco vodo in pokrijem. Pustim nekaj minut in odstranim "cedilo".
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 17:55:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Odvisno od kakovosti čaja. Kvalitetne, prave čaje(vrečko) lahko preliješ do sedem krat, in imajo še vedno enak okus in učinek. Sam takšni čaji imajo tud ceno. Ti naši za evro in nekaj pa so bolj tko tko- nič kaj gurmanskega. Pa ne rečem, da tud jaz ne pijem teh, ta poceni varant. Sam tukaj dam vrečico na skodelico, pri tistih ta'dražijih pa lahko vrečico na čajnik, in je še bolj močan okus. Poiskusite enkrat. Če ste iz Maribora, priporočam Baristo(nasprosti galerije Gosposka)- tam imajo res dober, kvaliteten čaj. Skodelica stane približno 1.70 evra. Ni velik, za kvaliteto. Pa še za domov ga lahko vzamete(15 vrečk- okrog 6.50 evra).
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 17:56:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole cedilo, kje se ga dobi? Kakšen Merkur bo verjetno pravi?
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 18:57:35
|
|
|
|
mami_miki
|
mmmmmmmm jaz naredim dober čaj....v džezvi po filingu...dam noter dve ali tri različne vrste čaja: npr: meta, planinski, pa magic moments-teekane... potem pustim prva dva tri minute, onega pa 8... nato samo z medom sladkam- ful medu....da je fajn sladek....presladek za nekatere za mene morta bit kava in čaj zelo sladkana
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 18:58:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki za mene morta bit kava in čaj zelo sladkana Tudi zame :). Trojna doza sladkorja...
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 18:59:57
|
|
|
|
mami_miki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki za mene morta bit kava in čaj zelo sladkana Tudi zame :). Trojna doza sladkorja... ja!vsi ko delajo -npr na obiskih...jaz morem še dodatno ful sladkat... pa kaka babica reče: joj, kolk sem že sladkala
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 19:00:20
|
|
|
|
mami_miki
|
Mič...a kuhaš že čaj?
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 19:01:22
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki Mič...a kuhaš že čaj? Že enega sedmega.... Ampak v filter vrečki. Pa so me eni gušti prijeli za kakšnega zelo dobrega, ne samo tako proti prehladu.
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 19:03:10
|
|
|
|
mami_miki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki Mič...a kuhaš že čaj? Že enega sedmega.... Ampak v filter vrečki. Pa so me eni gušti prijeli za kakšnega zelo dobrega, ne samo tako proti prehladu. jaz vsako večer naredim...kar tistega iz vrečkic, ko sem ti opisala..pa piškot zraven jaz dam res ful medu...zato je tako dober, pa nič sladkorja...pa različne skupaj zmešam...in to je to...
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 20:45:00
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Milford je res zelo dober (sadni) in temu primerno drag (cez dva evra ena skatlca z 20 filter vreckami) Odvisno kje ga kupiš. V Sparu je 25 filtrov čez 2 evra, v DM-u pa manj kot 2 Je pa res zelooooooooo dober!
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 20:54:17
|
|
|
|
Jessy
|
Tudi sama prisegam na čaje, ki jih sam doziraš v keramične lončke s keramičnimi cedili, lahko pa kupiš cedilca v obliki jajčka, ki so na verigi, ali pa cedila, ki so iz dveh delov. Od teh čajev mi ima najboljši okus Babičin vrt. Cena tega čaja pri nas je 4€ za 100 g. Od pravih čajev mi je najljubši kokosov z mlekom. Če pa kuhaš čaje iz vrečke, potem ti svetujem, da vedno pogledaš vsebino čaja in ne kupuj tistih, kjer piše, da so iz listov jagod, ampak glej, da je čimvečja vsebnost čaja iz plodov. Preverjeno je zelo dober čaj od 1001 cvet in sicer gozdni sadeži. Ta je resnično dober. Jaz dam v čajnik, ki drži dober liter, 4 vrečke čaja. Tega imamo potem na pultu in ga pijemo namesto vode. Ta boljši čaji so pa za poslastico v večernih urah. Sladkorja ne dajem v noben čaj.
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 5.1.2008 21:02:40
|
|
|
|
mojsoncek
|
Mic, jaz sem kupila salcko (s cedilom in pokrovckom) na Terasi (cajnica) v Mercator Centru na Celovski, tam kjer prodajajo tudi caje (imajo pa res ful izbire). Ce se ne motim imajo tudi spletno trgovino: http://www.kepica.com/cajnica/ Drugace pa se dobi tudi taksne "zlicke" (neka okrogla zadeva na palcki, ki se jo odpre) v katero das caj oz. mesanico in jo das v salcko z vroco vodo. To se pa po moje dobi povsod, beri Spar, Mercator...
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 6.1.2008 18:04:53
|
|
|
|
Gina
|
Jaz delam trenutno tak čaj: - v jajček (mrežico) dam malo mete, malo rmana (lahko pa ne, če ga nimaš), malo janeža in malo bezga - pa še eno vrečko gozdnih sadežev, eno vrečko lipe (letos sem jo premalo nabrala, pa je že zmanjkala), pa eno vrečko trpotca (lahko tudi nabranega ali pa brez, če ga nimaš ali pa gorski čaj ali planinski namesto njega) vse skupaj v kake 2l ali 3 pojma nimam koliko vrele vode vržem, takoj pokrijem in pustim pokrito par minut. Dodam cukr in citronko ali pa kar limono. moj dela pa vedno tako, da vzame 5 ali 6litrski lonec, pa da notri misim da 4 ali 5 vrečk planinskega čaja pa 2 vrečki gozdnih sadežev, pokrito pusti stati, doda veliko medu in c- vitamina. dober je tudi tak: - planinski 1/2 - šipek 1/4 - lipa 1/4 + cukr + limona
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 7.1.2008 15:55:44
|
|
|
|
petja
|
Pri nas se vsak dan skuha takle čaj: 1 l vode 1 vrečka planinskega čaja 1 vrečka mete 1 vrečka hibiskusa 3-4 žlice domačega medu (velike žlice) pol limone Tamala ga obožuje, pa tudi hladen je dober. Če pa kuham samo zase, potem pa ne uporabljam filter vrečk, ampak čaj, ki ga moraš dati v cedilo. Kupujem si pa rdečo pomarančo ali babičin vrt. Pijem nesladkanega.
|
|
[Brisano sporočilo] 7.1.2008 16:03:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kako pripravite dober čaj? 7.1.2008 16:14:38
|
|
|
|
pety78
|
Kakšna je razlika, če vrečko, ...preliješ z vročo ali vrelo vodo? Ali mora voda zavreti? Pa baje ni ok, če stisneš limono v vroč čaj, ker baje uniči vitamine. Je katera kaj bolje seznanjena s tem?
Najbolj brane vsebine v rubriki RECEPTI: Tri jesenske enolončniceNa jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?