|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 7:54:28   
Lorena
LP!

Bliža se moj veliki dan,...sem v 33.tednu... in bolj se bližam koncu, da z možekom končno spoznava najinegauser posted image , bolj me je strah kako bo vse skupaj potekalo.
Sicer drugače veliko prenesem, mislim da me je strah predvsem zaradi tega, ker bo to moj 1. porod (strah pred neznanim). Pa veliko berem na to temo, poučena sem maximalno, vendar je to vseeno treba doživet.
Groza me je včasih, ko me slučajno kaj zašraufa not v trebuhu, takoj pomislim,...sedaj bo pa treba rodit.
Vem, da moram mislit pozitivno in se s tem ne obremenjavat, ampak kako?

Obstaja morda kakšna dobra knjiga, članek o teh pshičnih pripravah?
Mi pa veliko pomaga že to, da bo ob meni moj dragi možičekuser posted image

Prosim povejte mi, kako se znebiti tega strahu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:17:40   
lelaval
Na začetku si napisala, da si maksimalno poučena, proti koncu pa sprašuješ, če obstaja kakšna knjiga. user posted image
Sama sebi moraš dopovedat, da je to nekaj naravnega in normalnega (miljone žensk vsak dan po svetu rodi). Res je, da je prisotna bolečina, a če bi bila tako ubijalska (kot si verjetno predstavljaš), nobena ne bi imela več kot enega otroka. Če boš imela partnerja zraven, še toliko bolje - lažje bo zate, pa še babice bodo malo večkrat prišle k tebi.
Naj te ne bo strah, kajti potem se bo porod samo zavleke, kar pomeni, da se bi čas bolečin tudi vlekel in vse bo huje zate. Verjemi - vem iz lastnih izkušenj. Bolj se porod vleče, bolj se tudi otročiček *mantra*.
Želim ti čim krajši in čim lažji porod.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:19:20   
Barbs
Praviš, da si maksimalno poučena, da si veliko prebrala, da praktično veš, kako in kaj.
Svetujem ti, da ne kompliciraš preveč in da ravnaš v skladu z zdravo kmečko logiko : skoraj vse ženske na tem planetu vsaj enkrat v življenju rodijo, nekatere dvakrat, večkrat... tako je že od pamtiveka.

Zakaj ravno ti ne bi zmogla? Torej si reci : To zmorem tudi jaz in tudi bom. Tako kot ostale. Kaj bo, kako bo, se ne obremenjuj - ker nihče ne ve. V trenutku, ko bo čas, boš že vedela, kaj je prav.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
6.2.2006 8:25:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:26:23   
CIPRESA
Lorena strah pred porodom je čisto nekaj normalnega mislim da ni ženske ki bi šla rodit kar tako kot na kako zabavo. Predvsem zato ker vemo da bodo prisotne bolečine. Kako sem se jaz ukvarjala s tem strahom?? Dopovedala sem si da je strah pred neznanim bedasta stvar...če niti ne vem kako boli in kako se bo izšlo pa da bi se že sedaj ubadala z stvarjo ki jo niti ne poznam....ne, reci si raje da boš v naročje dobila najlepše kar  lahko dobiš v življenju, da se bo porod istekel kot se mora...s tem pojdi v porodno in boš videla da bo vse O.K.
Sama sem imela težki porod in veliko ljudi ki pozna mojo zgodbo me vpraša ali bom sploh še kdaj hotla jit nazaj v porodno in če si sploh še želim kakega otroka po taki izkušnji...in moj odgovor je vedno JA ,SI. Nobena bolečina in tiste ure premetavanja in jamranja me ne odvrneta od tega da si nebi želela še katerega ker potem dobiš nekaj kar je neprecenljivo. To glej iz te strani!!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:34:10   
MarijaPo
dajte no bit tko ostre do boge bodoce porodnice

jaz sem tud ful poucena, pa se vseeno marsicesa ne vem, znanje ni merljivo z mero: znanja je N, jaz znam pa N/2

Lorena, kar ti lahko svetujem je samo joga - da se znas s pomocjo koncentracije na dihanje sprostit in zacet mislit nekaj, kar te odvrne od bolecine in zaznavanja - lahko recimo zacnes malo vadit - vsedes se udobno (al pa ulezes) in dihas tako, da traja vdih 4 enote, izdih pa 5 enot - to delas nekaj minut, da se navadis na tak nacin dihanja, potem, ko si s tem cist domaca (to moras ene parkrat vadit, da se navadis), pa lahko zacnes premisljevat o recimo bazenu in vodi, ki te obliva,... - sproti dihas tko, kot si se prej navadila in na ta nacin  premostis bolecino, potem, ko bo.
Meni to precej pomaga - tega sem se naucila na tecaju joge in mi je do zdaj prislo prav pri raznih zobarjih, menstrualnih krcih, vnem mehurju, ki je ful bolel,...

Upam, da bos nekako prebrodila ta strah. :)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:39:21   
Barbs
Marija,

saj nismo stroge, samo realneuser posted image ... Boljše tako, kot, da ti nekdo ( npr. moja mama) reče, ah, brezveze... boli kot takrat, ko greš mal težje kakatuser posted image user posted image

Glede bazena in vode, ki te bo oblivala, pa boš kaj več povedala v maju, a ne?user posted image user posted image

Je pa res, da če zavestno razmišljaš, kako otrok "leze" ven, kako se trudi priti ven, potem premagaš strah in bolečino... kajti strah je samo ovira na poti za user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.2.2006 8:49:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:51:49   
MarijaPo
Barbs, strinjam se user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 8:55:12   
Magi*
Vse, ki vas je strah poroda: to je normalno! sploh prvič. pomaga pa pogovarjanje o tem, izobraževanje, vaje.

Jaz se hodila na "telovadbo" oz. priprave k Evi Horvat Kuhar. ženska je psihologinja, ima sama otroke in pri njej priprave izgledajo nekaj vmes med jogo (vaje, dihanje) in psihološko pripavo. toplo priporočam. jaz sem šla nekajkrat k njej in sem potem sama nadaljevala vaje. lahko gredo tudi vaši partnerji.

ko je prišel čas poroda, lahko rečem, da sem bila kar se da mirna, pripravljena in res mi je šlo zelo dobro. presenečena sem bila sama nad sabo, da sem bila tako fokusirana in zbrana. bolečine so bile, vendar sem jih prebrodila in nanje zelo kmalu pozabila.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 9:37:33   
April
pri meni je bilo ravno obratno. Vsi so nekaj grozili kako boli, men je bil pa cel žur it rodit. Sem komaj čakala, sam da se je nekaj dogajaluser posted image . Do prvih bolečih popadkov seveda. Ampak vse se preživi, ko rojevaš pa itak ni časa, da bi te bilo strah. Misli pozitivno.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 10:12:06   
fionaP
33 teden praviš, to je še kar nekaj časa do "dneva D". Moja izkušnja je, da bolj ko se približuje, bolj sem se sprijaznila s tem, da bo pač otrok nekako moral priti ven. Pa če je moja stara mama lahko brez zdravniške pomoči rodila 11 otrok, bom pa tudi jaz tega enega. Resno, s časom se ta strah res umiri. Ko se bodo začeli popadki, boš videla, da ni nič hujšega kot kakšen menstrualni krč. Potem gre pa postopoma, postopoma naprej. Ampak boš videla, tako se boš veselila spoznati svojega otročka, da bosta to veselje in radovednost prevladala.
Z možem sva se zmenila za lestvico - koliko me boli od 1 do 10. Tam do 6 recimo sem prišla...
Še nekaj - nikar ne poslušaj raznih tetic, pa sosed in "dobronamernih" prijateljic, ki poveličujejo svoje trpljenje. Dostikrat so take zgodbe malo "olepšane", da so bolj dramatične.

Sicer pa, a veš tisto, ko se v porodnišnici srečata dve nosečnici. Prva gre rodit prvič, druga pa drugič.
Pa reče prva drugi: "Blagor vam, ki že veste, kaj vas čaka!"
Druga pa odgovori: "Ne, blagor vam, ki še ne veste!"

user posted image

No to je blo bolj za hec user posted image , ne zameriti!
Sicer sem jaz v 36 tednu moje druge nosečnosti...

Srečno in brez strahu, vse bo OK!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 10:13:35   
Eviii
jst mam rok zelo blizu, čez 19 dni. in pred par tedni sem tudi jst sama prehajala skozi isto obdobje kot ti sedaj. in isti strahovi so me dajali. in z ostalimi puncami na rr-ju smo vse imele iste probleme. približno en mesec kasneje pa se ukvarjamo s tem, da bi rade šle vse čimprej rodit user posted image . torej, pomagalo nam je razpravljanje tle na rr-ju. in pol smo še vidle, da zdej grejo pa stvari zares, ko so pred par tedni naše februarčice začele rojevat kot po tekočem traku. in mislim, da smo se takrat vse pomirile in smo zdej bolj neučakane kot prestrašene. tisti zdravi strah torej v zadnjem obdobju nadomesti pričakovanje nečesa lepega. sicer pa kot so punce povedale, je čisto vsak porod drugačen in vsaka se odziva po svoje.
vsem želim čim lažje porode user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 10:24:03   
KODA
Mene je bilo tadrugič bolj strah,kot taprvič.
Taprvič nisem vedela,kam se podajam in kako bo.Tadrugič sem pa vedela,v kaj se spuščam.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 10:25:09   
NRMM
Podobno se je meni zgodilo, kot April. Vse so govorile kolk to boli, mami se je baje jokala doma, ko sem rojevala in pravla atiju, da me ziher hudo boli, ampak meni je bil porod nekaj samoumevnega že od takrat, ko sem zanosila in smo se z osebjem prav hecali med popadki in to vseh 7 ur, tudi pri pritiskačih. Je pa vse pozabljeno, ko otroček zajoka user posted image user posted image , ni ga lepšega doživetja v življenju.

Čim lažji in hiter porod in naj te ne bo strah. Držima pesti z Marušo user posted image , pa ne pozabi javit, ko boš srečna mamica.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 10:39:23   
Anonimen
Pred prvim porodom sem bila na praksi v porodnem bloku.
Torej približno sem vedela,kaj me čaka in kako bo potekalo.
Čisto majčkeno me je bilo strah,prevladala je želja,da
pride čimprej dete na svet.Da ga objamem in,da se rešim trebuhauser posted image
Bolelo je,pisnit si nisem upala,ker me je bilo sram.
Pri naslednjih,sem se psihično pripravila na bolečine.
Skozi sem si pravila,da enkrat pa mora ven,da ni druge rešitve,kot
potrpet.Bolj ko bom pridna in sodelovala,hitreje bo vse mimo.
Poskušala sem med popadki razmišljat,kakšen bo tale nov dojenček.
Z lasmi ali brez.Kakšnega spola bo,kaj bodo drugi na to rekli.
Koliko se jih bo veselilo z menoj.Z tisoč stvarmi sem si zaposlila
moćgane,da nisem razmišljala samo o bolečini.
Na veliko sem gofljala z sotrpinkami pa sestrami pa dohtrjemuser posted image
Na koncu so me že prosili naj utihnem in naj rojevam.user posted image

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 11:18:51   
Lorena
Hvala punce, da ste delile vaše izkušnje in ob nekaterih izjavah sem se prav pošteno nasmejalauser posted image

ja, enkrat bo pač treba ven,ne... saj bo, se mi zdi da me je že manj strahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 11:33:23   
MJZV
Kot so ti že vse predhodnice napisale, je normalno, da porod boli. Ampak ne obremenjuj se s tem. Čim manj poslušaj prijateljice oz. ostale, kako so rodile. Moja izkušnja je bila nad pričakovanji.
Ko sem bila prvič noseča nisem nikogar hotela spraševati, kako je med porodom - al kaj boli, kako boli in podobno. Moja edina misel je bila, da če so vse rodile, bom jaz tudi. Samo ena kolegica mi je dala en nasvet - med popadki pridno dihaj, ko pa je popadka konec pa ne razmišljaj kako bo naslednji bolel, ampak na kaj lepega (zelena pokrajina, rože...). In moram povedati, da sem se tega zelo držala. Tako sem prvič rodila zelo hitro - v treh urah. In po porodu sem takoj rekla, da če je to to, potem bomo sigurno imeli še kakšnega otročka. No, in sedaj imamo od novembra doma že novo štruco, ki pa se je rodila v 50 minutah (ista filozofija kot pri prvem produ).
Mojo mamo je pri moji prvi nosečnosti strašno skrbelo, kako bom rodila, kajti ona je mene pa potem kasneje tudi mojo sestro zelo dolgo rojevala. Zato je takrat nisem obvestila o odhodu v porodnišnico, ampak še le potem, ko je bilo vse za nami.

Saj veš kako pravijo - strah je votel, okoli pa ga nič ni.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako premagati strah pred porodom?
6.2.2006 13:31:20   
KMALU
Pravijo da je strah pred porodom nekaj normalnega in, da to dozivlja vsaka nosecnica tako ali drugace. Moram povedat, da pa mene ni niti malo strah. Vem, da bo bolelo, vem da bom morda sivana..- vse vem, ampak mi je totalno vseeno. Ce bi lahko, bi sla zdaj rodit, saj komaj cakam da vidim user posted image . Se sama ne vem kaj mi je, ampak kot sem napsala, dol mi visi za bolecine user posted image user posted image

Pomisli na to kaj bos po porodu dobila- OGROMEN ZAKLAD pa ti bo lazje..

(odgovor članu MJZV)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




baby
cupacups

kateri izdelki so vam najboljsi za otroka

hipp (26%)

mustela (18%)

jonsons (11%)

nivea (35%)

d&m (11%)


Število vseh glasov: 411

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!