fionaP -> RE: Kako premagati strah pred porodom? (6.2.2006 10:12:06)
|
33 teden praviš, to je še kar nekaj časa do "dneva D". Moja izkušnja je, da bolj ko se približuje, bolj sem se sprijaznila s tem, da bo pač otrok nekako moral priti ven. Pa če je moja stara mama lahko brez zdravniške pomoči rodila 11 otrok, bom pa tudi jaz tega enega. Resno, s časom se ta strah res umiri. Ko se bodo začeli popadki, boš videla, da ni nič hujšega kot kakšen menstrualni krč. Potem gre pa postopoma, postopoma naprej. Ampak boš videla, tako se boš veselila spoznati svojega otročka, da bosta to veselje in radovednost prevladala. Z možem sva se zmenila za lestvico - koliko me boli od 1 do 10. Tam do 6 recimo sem prišla... Še nekaj - nikar ne poslušaj raznih tetic, pa sosed in "dobronamernih" prijateljic, ki poveličujejo svoje trpljenje. Dostikrat so take zgodbe malo "olepšane", da so bolj dramatične. Sicer pa, a veš tisto, ko se v porodnišnici srečata dve nosečnici. Prva gre rodit prvič, druga pa drugič. Pa reče prva drugi: "Blagor vam, ki že veste, kaj vas čaka!" Druga pa odgovori: "Ne, blagor vam, ki še ne veste!" [sm=smiley36.gif] No to je blo bolj za hec [sm=smiley36.gif], ne zameriti! Sicer sem jaz v 36 tednu moje druge nosečnosti... Srečno in brez strahu, vse bo OK!
|
|
|
|