|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ponoči?
17.2.2005 21:35:18   
ancika20
Imam eno-letnega sineka, ki ga še dojim.In sicer problem je tak, do 5 meseca mi je prespal cele noči, začele so se težavice(verjetno zobki) in začel se je zbujati v močnem joku, po kakšnem mesecu sem oz. sva z atekom omagala pri vstajanju in sva se odločila, da bomo noči spali kar skupaj 9nebesa.Vse je super in prav,ampak mislim da se je moj lepotec zelo razvadil; to da se je lahko dojil kadar je hotel mu je prišlo v navado, tako da mi te ˝napol˝ prespane noči kar hodijo malo navzkriž.:zmeden:Za piko na i pa; ko se dojiva mi vedno mora z bradavico drugo proste dojke iskat različne frekvence(nostop jo vrti), kar pa me je začelo malo motit.Drugače pa neizmerno uživam ob svojem sinkecu in se zelo dobro ujameva:love:.Torej kako narediti da bo prespal noč brez dojenja, in ali obstaja možnost da ga navadim na svojo posteljico?
Pa še nekaj; ima katera od vas mogoče pri 1 letu problemčke s trmo in upiranjem?

Najlepša hvala za pomoč.

Lep pozdravček od Tilenčka in Ane;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako ponoči?
17.2.2005 21:41:04   
viv_
Ja, se bo treba vrnit v svojo posteljico. Odvisno kako velika trmica je - pri meni je probavala priti v najino posteljo - imeli smo 3 noči vik in krik po pol ure potem je bilo pa mir. Pa če se zbudi mu ponudi dudo ali čaj, ne takoj prsi. Saj vem da je to najlažji izhod, ampak se je treba malo potruditi in uspeh je zagotovljen.

Pa še nekaj - svojega otroka ima vsak neizmerno rad. To, da pa ob njem neizmerno uživaš in se zelo dobro ujameta pa mogoče raje nameni možu :love: Pa ne me zdej zmerjat ...

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako ponoči?
17.2.2005 22:02:13   
mami Lea
Pa sej mama lahko uživa z možem in otrokom, z vsakim na svoj način seveda.
Jaz sem prvega sina dojila do 3 leta in do takrat smo imeli na sporedu tudi nočno dojenje po želji in skupno spanje.
Drugi sinko je sedaj star 9 mesecev in se zavedam da je sedaj skrajni čas da ga navadim mspati v svoji postelji. Problem je pa v tem, da se lahko dere tudi po 2 uri hkrati brez oddiha. Je ekstremist v trmi, bikec ni kaj.
Ampak sem pa zadnič mislila da bom znorela, Ob 0:30 se je zbudil in začel vrečšati in mrmrati , jodlati...... spuščaj je tudi vse možne glasove, ki jih že obvlada. Nosila sem ga 1 uro in pol pa se je vsakič ko sem se z njim ulegla v posteljo pričel dreti kot jesihar in sem rekla možu, da če ga on ne bo prijel da ga bom "vrgla v posteljo" pa naj se dere do jutra če mu paše. Totalno sem po pi...a:grrr::grrr:. No mož ga je potem še eno uro nosil pa še vedno ista pesem. Zaspi, ga daš poleg sebe v posteljo in prične vreščat. No potem je tudi mož obupal, ga dal spet meni in šele po pol ure je zaspal brez zbujanja.
Sem bila na koncu že prav besna.
Mislim da je to ali se odločiš otroka prestaviti v njegovo posteljo predvsem odvisno od tega, koliko ti gre na živce skupno spanje.
Jaz bom naslednji teden pričela uvajati ločeno spanje. Vam poročam, kako bo uspelo.
Glede razvad pri dojenju pa tole: Moj starejši mi je na vsak način hotel zatlačiti roke in noge v spodnje hlače. Obup. No, vsakič, ko je želel to narediti sem rekla ne in odmaknila dojko, pa je dojel.
Lp in predpane noči.
Moj mlajši škrat je še vedno pokonci, ves razigran in noče spat. Starejši sin in mož pa že spita.
Imam še veliko za narediti in sploh ne vem kdaj mi bo uspelo.

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako ponoči?
17.2.2005 22:14:27   
viv_
Jaz sploh ne poznam variante "noče spat". Tudi če je še vsa vesela in se igra, ob 7h začnemo "postopek" ob pol 8 smo v posteljici, v 90% zaspi takoj, ker je dojela kako to gre, včasih pa še malo deklamira in debatira z dudo, nikoli pa ne joka. Zaspi pa do zjutraj, tako da jo budimo za v vrtec. No, včasih se zbudi, naredi 5 požirkov čaja in takoj zaspi naprej.

Na začetku smo se kakšne 3 mesece lovili, potem nekje pri 4 mesecih smo ujeli ritem. Naporno je bilo poleti, ko se je ob 7 ravno shladilo in postalo prijetno za kakšen sprehod, mi pa spat, ampak se je izplačalo. Danes spanje ni več problem, lahko jo tudi pri kom pustim čez noč če je potrebno (recimo sedaj ko smo vsi bolani, spimo pa v isti sobi). Mislim, da je treba bit samo vztrajen!

lp

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako ponoči?
17.2.2005 22:17:06   
mami Lea
Ja našega pa za noben denar ne pripraviš dfa bi zaspal, če ni čisto zaspan.

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako ponoči?
18.2.2005 8:50:57   
Anonimen
Da ni Tilen kaj v sorodu z mojo Leo?!

Če najdeš recepta, pa da ne bo treba nehat dojit ali pa poslušat joka, mi ga napiši.

Pri nas je točno tako kot pri vas le da se je pri nas začelo pri 4 mesecih, stari smo pa 16.

To da vrti ta drugo bradavico okrog prsta pa jaz enostavno dam svojo roko čez, da ne more. Izkoristi pa vsako šanso.

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako ponoči?
18.2.2005 9:00:25   
BokiMB
Daj ga v svojo posteljo in ga ponoči preprosto nehaj dojit. Delaj z njim karkoli, samo v sebi v posteljo ga ne vzemi.
Kar on počne s tvojimi prsmi, z ženskim telesom ponavadi počne odrasli moški.

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako ponoči?
18.2.2005 10:33:50   
Anonimen
naša ista! res pa je da smo rutino začel že ko je bla stara 1 mesec al mal čez! in se res izplača! pr nas ob 7h že v 95% spi. stara je 7 mesecev, pa kako noč še je ponoči, kako ji pa že uspe prespat prez malice, no kadar ne je pa kaka tako da jo je treba previt :) tako da 1x na noč smo pokonc, samo po malo čaja ali flaši mleka je nazaj v komi do zjutraj. tudi ko rastejo zobje sploh ne vemo. zdaj jih ima že 6.

lp lara

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako ponoči?
18.2.2005 12:30:11   
hartan
Pri nas je enak problem.Star je 11 mesecev. Zaspi v narocju, potem pa okrog enih prosi, da bi se prisel malo pocrkljat.Se malo podoji in spi pri nama do jutra.
Moje mnenje je, da je veliko lazje uspavat tiste dojencke, ki imajo dude za tolazbo. Nas Jakob jo je imel tocno en dan,potem pa je tudi pogledal ni vec-bi mi prihranila marsikatero minuto, uro uspavanja.
lep dan in verjamem, da nam bo kmalu lazje:)

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Minus koliko kg po porodu
Božička09

Koliko kilogramov ste bile lažje po odhodu iz porodnišnice?

3-4kg (22%)

5-6kg (25%)

7-8kg (24%)

9-10kg (17%)

11kg ali več (13%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!